concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
ova bi trebelo da leta...И двата најнови членови на мојата авијација
G3 и Draken (за чудо лета Дракенот)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
samo ne mi e jasno sto fusari ke bevte...
ova bi trebelo da leta...И двата најнови членови на мојата авијација
G3 и Draken (за чудо лета Дракенот)
Епа тоа е јас што го пишав дека треба да се почне како што треба...samo ne mi e jasno sto fusari ke bevte...so zabi li gi grickase ivicite???
![]()
Од хартија е моделот, профило на крилата е таков како шо треба да биди(не сум почетникЕпа тоа е јас што го пишав дека треба да се почне како што треба...
Драган, а моделот е од хартија или од балза? Пошто балза у никој случај не треба да сечиш со ножици
И направи фотки да го видам профилот на крилата, и сликај го однапред. Многу е битно крилата и хоризонталецот да се апсолутно паралелни.
еве за Дракенот http://www.jetex.org.uk/Paper_1.htmДајте некој план за макета за штампање како оние што ги правев Ф-16 и МИГ-29. Предложете некои да направам овие денови.
Тоа е јасноОд хартија е моделот, профило на крилата е таков како шо треба да биди(не сум почетник) а крилата и стабилизаторот не се парарелни, крилото има 1-2степена позитивен агол на напад во однос на стабилизаторот, сепак WhiteWings дизајн е, патентиран и за slope gliding и за thermaling
Регистрирај се на www.photobucket.com и прикачувај слики таму. Откако ќе се аплоудираат ископирај го IMG кодот веднаш под сликата. Лесно е, ќе го уходашнајновиот пар крила и дел од хаосот
еден офтопик, неможам да прикачам повеќе слики ако ми е надминат лимитот без да бришам стари?