Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

Член од
1 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
1
Не како и обично за се виновен е СДСМ барем така сака да вели почитуваната ни наша влада. Цело време не лажи дека нема компромис за името па сега не ја преминувале црвената линија, па после враќање на двојната формула, и на крајот ќе го сменат името и ќе има референдум на кој послушните партиски војници за уши ќе го изнесат македонскиот простодушен граѓанин кој ќе биде принуден да изгласа промена на името па ќе си има оправдување вие си го сакавте тоа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот е унилатерален.

Ако речеш дека проблемот е наш, признаваш дека не само Грција, туку и ние си имаме проблем со името Македонија. Е сега, тоа што создавачите на Грција имаат обврска и да ги чистат и преоблекуваат пелените на нивното бебе секогаш кога ќе се избербати, го прави проблемот и мултилатерален. Името Македонија не е само проблем на копилето Грција, туку и на сите нејзини мајки и татковци.

Нашиот проблем е единствено во тоа што некои би сакале истите ороспии да не посвојат и да ни бидат и наши родители исто како на Грција. Мало морген.
Види вака,проблемот не беше ни проблем додека Грците не го наметнаа при нашиот прием во ОН каде прифативме да стане билатерално прашање но никако не и проблем.Во тој момент Македонија прифати срамни разговори за сопственото име а со тоа и идентитет на народот кој се дефинира според името на државата Македонија.Поентата беше таквото прашање мирно да се разрешава исклучиво помеѓу двете земји под будно око на ОН за што и обете земји превзедоа обврска.Е сега тоа што Македонските глаучи дозволија истото прашање да ги надмине билатералните граници,тоа се должи на дипломатската неспособност,корумпираност и сервилност од одредени наши лидери,кој за да се дограбат до место би ја продале и сопствената мајка,а па камо ли името на сопствената земја.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Добро, зошто тогаш сите критики на владеачките снаги и нивните симпатизери беа насочени кон изјавите на Црвенковски за компромис? Па и јас бев (како еден од многумината) против тој збор компромис. Исто и Црвенковски го спомена тоа, па Латас се запени, а сите го критикуваа за зборот компромис.
А зборот разумен е со целосно неодредено значење. Разумна одлука за мене е едно, за тебе друго, за трет трето... тоа е сепак дипломатски збор.
Значи главното за кое го критикувавме бившиот претседател, сега тоа истото се повторува со една неодредена додавка -разумен.
Не дека го ценам или не него или претходниот претседател -тоа е друга работа- едноставно не иде, не е логички.
Da nema nedorazbiranja i chitanje medju redovi, podolu postiranoto e del od kolumna na visok funkcioner na SDSM. Tamu go nema зборот компромис no ima eden drug zbor, прифати промена на името. Konechno nekoj sobra hrabrost da ja imenuva referencata so vistinsko ime.

"Трето, левицата предводена од СДСМ веќе одамна, многу наивно, лесно и некритички прифати промена на името, па нивниот став за тоа во иднина ќе биде редовно повторуван од ВМРО-ДПМНЕ како изговор за својата сопствена политика. Документација за тоа има доволно. Да потсетиме дека се' уште актуелниот в.д. претседател на СДСМ два-три пати директно се заложи за промена на името, а тој по статутот ја претставува партијата. Кандидатот за претседател од СДСМ целата своја претседателска кампања од името на СДСМ, ја сведе на потреба од промена на името на државава и напад на тогашниот кандидат г. Иванов. Слични ставови има и идниот претседател на партијата. "

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=3D836D96C0403849814631B37A450B15&arc=1

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Da nema nedorazbiranja i chitanje medju redovi, podolu postiranoto e del od kolumna na visok funkcioner na SDSM. Tamu go nema зборот компромис no ima eden drug zbor, прифати промена на името. Konechno nekoj sobra hrabrost da ja imenuva referencata so vistinsko ime.

"Трето, левицата предводена од СДСМ веќе одамна, многу наивно, лесно и некритички прифати промена на името, па нивниот став за тоа во иднина ќе биде редовно повторуван од ВМРО-ДПМНЕ како изговор за својата сопствена политика. Документација за тоа има доволно. Да потсетиме дека се' уште актуелниот в.д. претседател на СДСМ два-три пати директно се заложи за промена на името, а тој по статутот ја претставува партијата. Кандидатот за претседател од СДСМ целата своја претседателска кампања од името на СДСМ, ја сведе на потреба од промена на името на државава и напад на тогашниот кандидат г. Иванов. Слични ставови има и идниот претседател на партијата. "

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=3D836D96C0403849814631B37A450B15&arc=1
Секој КОМПРОМИС во однос на името од една земја представува промена на истото,без разлика колку тој бил РАЗУМЕН или не.

Ravnogorac..6

За Краља и Отаџбину
Член од
15 мај 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ke najdat oni kompromis, nemaat muda da se sprotistvat na evropa.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ke najdat oni kompromis, nemaat muda da se sprotistvat na evropa.
2 000 години го бараат,но никако да го најдат,изгледа никој нема мадиња за тоа.А казната го стигнува секој што ќе помисли да ја промени Библијата макар и во нејзин најситен и наизглед беззначаен дел.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Секој КОМПРОМИС во однос на името од една земја представува промена на истото,без разлика колку тој бил РАЗУМЕН или не.
Prvo da go razjasnime poimot promena na ime. Vo nashiov sluchaj se PREGOVARA ZA PROMENA NA PROMENETOTO IME.
Vo ON i drugite medjunarodni organizacii ne stoi MAKEDONIJA, tamu ne vodat pod ime FYROM ako neznaesh.
Kompromis moze da e: "da ne mochame poveke vo Vardar za da im odi pochist na juznive sosedi".

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Prvo da go razjasnime poimot promena na ime. Vo nashiov sluchaj se PREGOVARA ZA PROMENA NA PROMENETOTO IME.
Znachi spored tvoja logika Gruevski i Dzole-who? pregovaraat za promena na ime ili ushte potochno koga se misli na kompromis se misli na promena na ime.

tamu ne vodat pod ime FYROM ako neznaesh.
Pa neli bre ganchev i promena na FYROM e promena na ime spored vashata dpBne-ovska agrarna logika?

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
120 држави ни се обраќаат и не имаа признаено под уставното име ,за какво променето име правиш муабет?

Vo ON i drugite medjunarodni organizacii ne stoi MAKEDONIJA, tamu ne vodat pod ime FYROM ako neznaesh.
Е ова е веќе нешто друго....значи ли тоа дека ќе се преговара за времената референца или компромисот со нечепкање устав и идентитет е нешто друго ?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ne bre vie neznaete,Dzole ima kosmodisk taka da ne berete gajle,kje se podvitkame malku samo i kje bidi pobezbolno.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ne bre vie neznaete,Dzole ima kosmodisk taka da ne berete gajle,kje se podvitkame malku samo i kje bidi pobezbolno.
Ти мирен ,кога ќе дојде-ако дојде нож до коска лесно ќе се договорите се вмроовците за поблага да биде промената, па нели тоа ви беше и во претседателската програма на Фрле.Така да не се обидувајте да браните нешто што и никогаш не сте го бранеле :kesa:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
120 држави ни се обраќаат и не имаа признаено под уставното име ,за какво променето име правиш муабет?

Е ова е веќе нешто друго....значи ли тоа дека ќе се преговара за времената референца или компромисот со нечепкање устав и идентитет е нешто друго ?
Za da mozam da ti odgovoram precizno mi treba malku pojasnuvanje. Koga istekuva vremeto na времената референца i dali po istekot na vremeto ke ni se vrati imeto Makedonija onamu kade shto e smeneto ON, EU i dr....

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Za da mozam da ti odgovoram precizno mi treba malku pojasnuvanje. Koga istekuva vremeto na времената референца i dali po istekot na vremeto ke ni se vrati imeto Makedonija onamu kade shto e smeneto ON, EU i dr....
И мене ќе ми треба појаснување за да ти дадам прецизен одговор ,дали сегашнава влада преговара за референцата или името ?
Ако преговара за референцата а важноста и е помината ,тогаш значи уствари се преговара за уставното име ?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Така да не се обидувајте да браните нешто што и никогаш не сте го бранеле :kesa:
Ajde de,FYROM za megjunarodna upotreba so makedonski identitet zaedno vo paket so ostanatite Makedonski vrednosti isto taka i so Makedonski jazik priznaeni koj gi odbrani?Grujo da ne gi braneshe sluchajno?

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ajde de,FYROM za megjunarodna upotreba so makedonski identitet zaedno vo paket so ostanatite Makedonski vrednosti isto taka i so Makedonski jazik priznaeni koj gi odbrani?Grujo da ne gi braneshe sluchajno?
Абе седи мирен вие ни фиром не го одбранивте 120 (а може и повеќе земји) не признаа како Македонија! :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom