Microsoft Office 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Одлична вест за сите корисници/љубители на Microsoft Office пакетите. Денеска Microsoft го овозможи пријавувањето за Microsoft Office 2010 Technical Preview, што претставува тест верзија за 2010 изданието на Microsoft Office. Microsoft Office 2010 ќе биде достапна во 32-бит и 64-бит варијанти, и се очекува да се појави на пазарот заедно со Windows 7, најверојатно кон крајот на оваа година.

За пријавување и повеќе инфо:

http://www.office2010themovie.com/

Уффф, закон :vozbud: да не се знае каков ке биде дизајнот, а за перформансите ке има 10-тина фукции повеке 100% :duel:

Office 2010 или Office 14-ка... дизајнот ист ќе е ко 2007, може со мали измени и подобрувања... that's it. :)

Office 2010

Се очекува да излезе следната година и тоа што е добро е фактот дека ќе го има и во 64 битна верзија, за разлика од 2007 каде што корисниците се соочува со проблеми при користење на 32битната верзија на x64.

eве како изгледа Word 2010:vozbud:
90581404.jpg

Дизајнот и не е толку различен, но барем нема да имаме проблеми на 64битен оперативен систем :helou:

Прашање... со исклучок на рибон интерфејсот, која реална (продуктивна, потребна) новост ја имаат последниве неколку офис пакети?
Најголемиот дел од луѓето што ги знам, не гледаат никаква функционална разлика помеѓу Word 97 и Word 2007. :toe:

Прашање... со исклучок на рибон интерфејсот, која реална (продуктивна, потребна) новост ја имаат последниве неколку офис пакети?
Најголемиот дел од луѓето што ги знам, не гледаат никаква функционална разлика помеѓу Word 97 и Word 2007. :toe:

Се согласувам апсолутно не постои никаква значителна разлика. Всушност само графичкиот интерфејс е подобрен во пакетот 2007) и можеби функционалноста овозможува побрз и поедноставен пристап кон основните алатки на основната лента на горниот дел. Се на се разлика голема нема :raz:

:lud:

хмммммм :lud:
Да не поодобар 2007 за дизајн

финалната верзија верувам дека ке биде подобар али сепак 2007 та има супер дизајн .. а 2010 би требало да биде полесен за користење и мноогу мноогу нови алатки

^ Ај што ми изгледа исто, освем боите.. ми изгледа исто... А.. кои нови алатки?

^ Ај што ми изгледа исто, освем боите.. ми изгледа исто... А.. кои нови алатки?

Ај бе па и ти Внуче.

Нели гледаш според дизајнот, за деца е правен :)
Да може да си играат.

Еве јас во пракса ќе ви кажам, имам 2007 а на факс 2003.
Ќе направам цела презентација со графици во 2007цата, ќе го конвертирам во 2003ката, и покрај предупредувањата дека "нешто нема да работи" - се работело перфектно досега.

Јас верувам дека има некој нов feature и слично, ама тоа е како да издадеш иста,ама нова, Seat Ibiza - со тоа што ќе и ставиш 7 додатни шрафови, ќе смениш нешто во layout-от на копчињата за бришачите и ќе ставиш некоја функција за тајмер на запалката.

Во превод - нешто што никогаш на некој ќе му треба.
Ама пази - јас пак ќе го земам, што да правам - doomed Windows user :(

Ама пази - јас пак ќе го земам, што да правам - doomed Windows user :(

Не.. ти ќе го симнеш.. кракнат :) Иначе, не верувам дека би платил толку за 6 штрафа поише ;)

Чекај рано е за office 2010 ако памтите Windows 7 незнам кој build точно беше мислам 6500 така нешто беше ист беше како виста па нели баравте пачеви да ја отклучите таскбарот така и воа рано е уште е пресна фаза новите идеи ке си дојдат со текот на времето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom