Дали Исламот Православие Католицизам Протестантизам се Монотеистички Религии ?

• Креатор на темата ateist
  • Време на започнување
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Prviot uslov da se stane musliman e da se kaze (LJA ILJAHE ILJALLA MUHAMEDEN RESULALLAH) Nema drug bog osven allah,a muhammed poslanik...tuka imame negacija (nema drug bog).Negiranjeto na site drugi bozestva a potvrduvanje deka ima samo eden bog ne e za tebe monoteizam?

A dodeka kaj vas ima sveto trojstvo (storng cafe 3 vo 1)
BI ti bil blagodaren ako mi kazes od kaj ti toa sega dela Allah se izrazuva taka...mislam stvarno ne mi e jasno

Alahov Robu, во самиот Куран начинот на кој се изразува Алла е во трето лице множина, односно за себе вели на пр. Сура Ен Ниоса 154 “Над нив го подигнавме ридот Тур...и им наредивме...ние цврсто го прифативме договорот со нив но....“ итн.

Дали сега разбираш за што ти зборувам?

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
До Аллаховиот роб и Рубуред

Христијанската религија е монотеистичка ,и така да и тие веруваат во Еден единствен Бог тука нема дилеми, е сеа проблемот е во тоа што Едниот Бог бил во форма на човек,дух,на син итн. што искрено јас не можам да разбирам а изгледа и никој до сеа не можел да ми објаснува или јас не сум го разбирал, затоа што на секој одговор се појавува по сто нови прашања и така натаму.Значи на кратко ,да не ги измешуваме работите, христијанството е монотеистичка и немојте да паднете на провокации на атеистите.

за второто рубуред

-Секој кој се бави со книжевност ,па и секој што учи книги одма ке забележи што уствари Аллахџ.ш во чесниот Куран кажува дека се работи само за Него ,можеш да го прашаш чак и твојот поп,или учител,професор итн. А тврдењето спротивно е само својство на незналици и џахили како атеистите,пазите и најголемите атеисти кои се малце учени ,со векови го нападнале светите книги па и Куранот а.ш но ваква теза не фрлиле затоа што добро знаеле дека би било смешно ,и би бил голем знак за нивниот нечитаност ,јас порано објаснив но не читате ,затоа уште еднаш ке постирам .

[FONT=&quot]Во Чесниот Куран Аллах џ.ш споменува изрази како [/FONT]
[FONT=&quot]1.Јас направив[/FONT]
[FONT=&quot]2.Ние направивме[/FONT]
[FONT=&quot]3.Без да спомне Себе си (овие ви се наредени)[/FONT]
[FONT=&quot]4.само со титула (вашиот Султан тоа ви го нареди,овие за вас е забрането)или како Тој[/FONT]
[FONT=&quot]Еве ти некои примери:[/FONT]
[FONT=&quot]1.Јас[/FONT]
[FONT=&quot]-Сура Бакара 40 ...‘‘[/FONT][FONT=&quot] i samo se Mene bojte![/FONT]
[FONT=&quot]-Сура бакара 160 ‘‘..[/FONT][FONT=&quot]Ja primam pokajanje i Ja sam milostiv.[/FONT]
[FONT=&quot]И уште други....[/FONT]
[FONT=&quot]2.Ние[/FONT]
[FONT=&quot]-Али Имран 145 ....[/FONT][FONT=&quot] Dacemo onome koji zeli nagradu na ovome svijetu,[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]Ниса 37 ... [/FONT][FONT=&quot]a Mi smo nevjernicima pripremili sramnu patnju[/FONT]
[FONT=&quot]3.без да спомне Себе си[/FONT]
[FONT=&quot]-Бакара 183 [/FONT][FONT=&quot]O vjernici! Propisuje vam se post[/FONT][FONT=&quot]...[/FONT]
[FONT=&quot]-Ниса 103 ...[/FONT][FONT=&quot] er vjernicima je propisano da u odre|eno vrijeme molitvu obavljaju.[/FONT]
[FONT=&quot]4.Тој[/FONT]
[FONT=&quot]-Рум 40 [/FONT][FONT=&quot]Allah vas stvara, i opskrbljuje[/FONT][FONT=&quot].....[/FONT]
[FONT=&quot]-Бакара 22 [/FONT][FONT=&quot]koji vam je Zemlju ucinio posteljom, a nebo zdanjem;[/FONT][FONT=&quot].....[/FONT]

[FONT=&quot]Како Аллахџ.ш секоја работа може сам да го направи,така некоја работа може да нареди да се направи.Таа работа можат 10 или 10 или 1000 или милион попратници или слуги Негови може да го направат ,ова докажува колку Аллах џ.ш е Семокен.Таа работа што треба да ја прават пример 10 Негови ‘‘работници‘‘не значи дека Сам не може да го направит,напротив.Нели веруваме дека Аллах џ.ч е Семокен и Господар на световите и дека не створил нас од ништо.[/FONT]
[FONT=&quot]Пошто очигледно не си ја читал нит Куранот спрема тоа не можеш да сватиш морам со прост пример да ти објаснувам:[/FONT]
[FONT=&quot]Еден директор ,во некоја фирма на својот работник ако му нареди да се направи некоја работа ова не значи дека директорот не може сам да го направи.[/FONT]
[FONT=&quot]Скоро сите ајети каде Аллах џ.ш вели ‘‘Ние‘‘, во поголеми случаеви има некој што спроведува –ангели,што значи (пример)ангели кои ги спроведуваат Неговите наредби.[/FONT]
[FONT=&quot](за пример)Сите ајети каде сме обавестени дека Куранот е објавен се споменува зборот ‘‘Ние‘‘ .Ако знаеме дека дека овие ајети се спуштени преку објава, тогаш слуга-спроведувач измегу Аллах џ.ш и Мухаммед с.а.в е ангелот Џебраил а.с (Гаврил)[/FONT]
[FONT=&quot]Пак Бакара 57 [/FONT][FONT=&quot]I Mi smo vam od oblaka hladovinu na~inili i manu i prepelice vam slali[/FONT]
[FONT=&quot]...и сличните ајети ,работата е наредено да се прави од Аллах џ.ш,а работите ги прават Аллаховите ангели.Како Аллах џ,ш е Господар на световите на све живо и неживо,ангели,луге итн.Аллах има атрибути и ни укажува на својата мок,своите својства итн.[/FONT]

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Значи множинското обраќање на Алах во Куранот е всушност Алах со своите помошници, ангелите?

Но како се вика силата со која Бог ја создал вселената?

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Значи множинското обраќање на Алах во Куранот е всушност Алах со своите помошници, ангелите?

Но како се вика силата со која Бог ја создал вселената?
Ako prodolziz taka toas i sprema biblijata bog e prestaven vo mnozesto, "elohim" ti teknuva ova e vo mnozestvo na originalniot jazik.....

Колку само не си во право...Ако го разлисташ Куранот ќе видиш дека Алах се изразува во трето лице множина. И не е тоа ради сила, почит ипи авторитет.

Ako iskreno mislis kako boldiranoto ,togas ke ti kazam deka nieden xristijanin so arapsko poteklo nitu pa evrej ne go potenal ova prashanje zatoa sto toa e negov jazik ,niv im je jasno deka tuka se raboti za eden bog ,a pluralnata forma e za da se opiser goleminata i da se pokaze pocit.(se odnesuva i za evreite zosto istoiot nacin na izrazuvanje go imaat i oni)

Vo arapskiot jazik ima ednina, mnozina za kolicestvo i mnozina za pocit.

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Alahov Robu, во самиот Куран начинот на кој се изразува Алла е во трето лице множина, односно за себе вели на пр. Сура Ен Ниоса 154 “Над нив го подигнавме ридот Тур...и им наредивме...ние цврсто го прифативме договорот со нив но....“ итн.

Hahahahahahahaha izvini rubyred ama posladko se nemam smeano koj znae od koga....
Toa sto se obraka allah subhanu ve teala vo forma (podignavme,naredivme,Prifativme i tn.) ima poveke mislenja edni od tie se....Allah i negovite 99 svojstva,Allah i melecite (angelite),a najtocno e toa deka allah se persira samiot sebesi za da ja pokaze svojata vaznost i vozvisenost.....

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853

Jas kako sto predhodno izjaviv:PLURAL FORM OUT OF RESPECT.
Zaradi toa imas vo angliskiot jazik forma YOU za izraz prema drugiot kako TI ili VIE.
Rubyred problemot ne e vo toa sto e napisano vo kuranot,problemot e kako go razbirate kuranot.
Za da go razberes kuranot treba da go znaes primarno arabskiot jazik i nivniot nacin na izrazuvanje.
Da ne dolzam mnogu,samo poglednigo ova video i ke zabelezis sto pravi pogresnata translacija na odredeni citati od biblijata.

Ovde od 3:00 ke gi najdete site odgovori .:smir:

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
е како на Милионер имаше прашање кои од овие вери (во кои беа наведени Ислам, Христијанство, Хиндуизам и незнам која друга) е монотеистичка ...

одговорт беше Хиндуизам и беше точен ...

или јас сум грешка а?
Грешка си.Прашањето било кои од овие Вери не е монотеистичка.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Se zbori tuka za religija a ti mene me komentiras....dobro si? Patem nikoj ne te prasa dali sum ili ne sum interesen
Прво научи да пишуваш литературно и создржи се од неслани коментари како strong cafe 3 во 1 па потоа дискутирај за религија.

A

ateist

Гостин
Prviot uslov da se stane musliman e da se kaze (LJA ILJAHE ILJALLA MUHAMEDEN RESULALLAH) Nema drug bog osven allah,a muhammed poslanik...tuka imame negacija (nema drug bog).Negiranjeto na site drugi bozestva a potvrduvanje deka ima samo eden bog ne e za tebe monoteizam?
да у право си !
да се КАЖЕ акустично и ете ти си као верник ....декларативно и лажно ...
ама некој се зезал со тебе бе друже

ИМА ДРУГ БОГ .....ТАКА СИ ПИШУВА ВО КУРАНОТ !.
.
.
АЛЛАХОВ РОБ = ХРИСТОВ РОБ

Куран
Сура 33 Ел-Ахзаб Џуз 22

ред 46

И како повикувач , со одобрението Негово ( ПРВА ЛИЧНОСТ ) и Кон Аллах ( ВТОРА ЛИЧНОСТ ) и кон Светилката што свети .
.
.
.

НОВ ЗАВЕТ
Дела Ап.: 3:18 Но, Бог (ПРВА ЛИЧНОСТ ) на тој начин го исполни тоа, што го навестуваше однапред, преку устата на сите пророци: дека Неговиот Христос (ВТОРА ЛИЧНОСТ ) ќе пострада.

Откровение: 11:15 И седмиот ангел затруби, и одекнаа силни гласови на небото, велејќи: „Царствата на светот Му припаднаа на нашиот Господ ( ПРВА ЛИЧНОСТ)и на Неговиот Христос (ВТОРА ЛИЧНОСТ ), и ќе царува во сите векови.”.

Стар Завет
Пословици: 6:23 Зашто заповедта е Светилник, законот е Светлина, опомените на изобличувањата се Пат кон животот;

НОВ ЗАВЕТ

Лука:
11:34 Светило на телото е твоето око. Ако твоето око е бистро - целото твое тело е Осветлено; ако пак е зло, во мрак е и твоето тело.--рекол Исус Христос

1 Коринтјани:
7:22 исто така и оној, кој е повикан како слободен, РОБ е на Христос .

ХРИСТ = АЛЛАХ
АЛЛАХОВ РОБ = ХРИСТОВ РОБ

Дела Ап.
3:23 А секоја душа, која не ќе Го послуша тој Пророк (Емануил), ќе биде истребена од народот.” --- ова уште Мојсеј им наговестил за пророкот Емануил кој оформил Личност Исус - Христос = Аллах

Дали Исламот Православието Католицизмот и Протестантизмот се навистина Монотеистички Религии ?

Библијата и Куранот ГАРАНТИРААТ дека НЕ СЕ МОНОТЕИСТИЧКИ РЕЛИГИИ !

Koj ti kazal drugar deka islamot ne e monoteisticka vera te izlazal 100%
се гледа со голо око дека нее монотеистичка религија

практикува повеќе антички божества и ги припишува на наводно еден бог

Христијанската религија е монотеистичка
еих абе не џабе е речено ...врана на врана .....

исто како и исламот и православие католицизам протестантизам

се угнетувачки и многубожечки религии

практикуваат антички божества само ги припишуваат на наводно еден бог

добро си приметила

па така си пишува дека кога Мојсеј го ИЗМИСЛУВАЛ ( се заебавал со луѓето )

Законот кој 1300 год сите што практикувале ги направил ем будали ем па и ги одвел во смрт

всушност му сугерирале некакви Ангелчиња

ЕВЕ :

Галатјани: 3:19 Тогаш, зошто е Мојсеевиот Суетен Закон? Тој е определен со посредство на АНГЕЛИ (МНОЖИНА ) , со рака на еден посредник, па е додаден заради престапите, додека не дојде Семето, Кому Му е дадено ветувањето.

Дела Ап.: 7:53 вие, кои го примивте Законот преку служење на АНГЕЛИ - и не го запазивте.”.
..
.
Е кога вакви Ангели би зборувале - диктирале Куран логично е дека ќе се изразуваат како НИЕ

Арно ама муслиманите тоа го негираат велат дека било персирање ..
е ај да им го видиме персирањето во слениот пример што го најдов ...

-Секој кој се бави со книжевност ,па и секој што учи книги одма ке забележи што уствари Аллахџ.ш во чесниот Куран кажува дека се работи само за Него ,можеш да го прашаш чак и твојот поп,или учител,професор итн. А тврдењето спротивно е само својство на незналици и џахили како атеистите,пазите и најголемите атеисти кои се малце учени ,со векови го нападнале светите книги па и Куранот а.ш но ваква теза не фрлиле затоа што добро знаеле дека би било смешно ,и би бил голем знак за нивниот нечитаност ,јас порано објаснив но не читате ,затоа уште еднаш ке постирам .
е добро де јас сега ќе ти дадам конкретен пример од куранот па ти обајсни ни на нас атеистите - неписмените како велиш

или користите иста финта као православие католици протестанти па со тие весели математики дека три бога ама еден бог ама држ недај е работава...

Jas kako sto predhodno izjaviv:PLURAL FORM OUT OF RESPECT.
Zaradi toa imas vo angliskiot jazik forma YOU za izraz prema drugiot kako TI ili VIE.
остај бе друже сеа Плурал држ недај.. еве ти пример па дај објасни го

имаш две реченици во куранот како заокружена целина каде се споменуваат ТРИ непознати персони и плус пејгајмерот-пророк кој нели се знае дека е Мухамед
.
.
Куран
Сура 33 Ел-Ахзаб Џуз 22

ред 45 - О пејгамберу ( МУХАМЕД ), Ние ( Една или Повеќе Личности - ПРВА ПЕРСОНА-И) навистина , те испративме(МНОЖИНА) како сведок , и како радосник и како опоменувач

ред 46

И како повикувач , со одобрението Негово ( ВТОРА ЛИЧНОСТ--се однесува на некој друг вели НЕГОВО) ) и Кон Аллах ( ТРЕТА ЛИЧНОСТ -- имаш сврзник "И "занчи НЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ПРЕТХОСНАТА ЛИЧНОСТ) и кон Светилката што свети ..
.
.
значи еве ти конкретен пример кој треба муслиманите да дадете Логично објаснување.
.
.
треба да си ги докажете тврдењата дека
1) цел куран збори само за Еден Бог
2) дека сите тие родови , персирања , лица ..се однесуваат цело времесамо за Еден Бог

СУМ ВИ ДАЛ КОНКРЕТЕН ПРИМЕР !
ПОВЕЛЕТЕ .!

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
д
е добро де јас сега ќе ти дадам конкретен пример од куранот па ти обајсни ни на нас атеистите - неписмените како велиш

или користите иста финта као православие католици протестанти па со тие весели математики дека три бога ама еден бог ама држ недај е работава...

остај бе друже сеа Плурал држ недај.. еве ти пример па дај објасни го

имаш две реченици во куранот како заокружена целина каде се споменуваат ТРИ непознати персони и плус пејгајмерот-пророк кој нели се знае дека е Мухамед
.
.
Куран
Сура 33 Ел-Ахзаб Џуз 22

ред 45 - О пејгамберу ( МУХАМЕД ), Ние ( Една или Повеќе Личности - ПРВА ПЕРСОНА-И) навистина , те испративме(МНОЖИНА) како сведок , и како радосник и како опоменувач

ред 46

И како повикувач , со одобрението Негово ( ВТОРА ЛИЧНОСТ--се однесува на некој друг вели НЕГОВО) ) и Кон Аллах ( ТРЕТА ЛИЧНОСТ -- имаш сврзник "И "занчи НЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ПРЕТХОСНАТА ЛИЧНОСТ) и кон Светилката што свети ..
.
.
значи еве ти конкретен пример кој треба муслиманите да дадете Логично објаснување.
.
.
треба да си ги докажете тврдењата дека
1) цел куран збори само за Еден Бог
2) дека сите тие родови , персирања , лица ..се однесуваат цело времесамо за Еден Бог

СУМ ВИ ДАЛ КОНКРЕТЕН ПРИМЕР !
ПОВЕЛЕТЕ .!
Види атеисту, зошто толку инат праиш ,немој да мислиш дека немаш добиено одговор ,јас ти одговорив не ме разбра подобро од мене бреакер77 ти одговори пак праиш инат, уствари ова не е инат овие се очајнички обиди ,очигледно не знаеш за Чесниот Куран ,а и не знаеш што уствари сакаш да докажуваш.
Значи на твоето 2 ро прашање е одговорено ,не скаш да разбираш очигледно треба некако да ти цртам

1.то прашање ако си малце интелегентен и ако се повикуваш на логика кој толку заговараш ке разбереш ако не никој не ти може да ти помогне гледај сега:

Аллах џ.ш во многу места во чесниот Куран кажува дека е еден единствен Бог , и кога е така ,не може после да пишува дека се два како ти тврдиш ,како што ке гледаш многу јасно потенцира:

bakara 163
A vas Bog – jedan je Bog! nema boga osima Njega, Milostivog, Samilosnog!

bakara 255
Allah je – nema boga osim Njega - .........

Ali-imran 2

Allah je – nema boga osim Njega - @ivi i Vje~ni!

18
Allah svjedo~i da nema drugog boga osin Njega

nisa 171
i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog,

An,am 19 (ova e za tebe ateistu)

Zar vi, zaista, tvrdite da pored Allaha ima i drugih bogova?" Reci: "Ja ne tvrdim." Reci: "Samo je On – Bog, i ja nemam ni{ta s tim {to vi smatrate druge Njemu ravnim."

Anbija 25
25. Prije tebe nijednog poslanika nismo poslali, a da mu nismo objavili: "Nema boga osim Mene, zato se Meni klanjajte!"

rad 16
16. Reci: "Ko je Gospodar nebesa i Zemlju?" – i odgovori: "Allah!" Reci: "Pa za{to ste onda umjesto Njega kao za{titnike prihvatili one koji sami sebi ne mogu neku korist pribaviti niti od sebe kakavu {tetu otkloniti?" Reci: "Zar su jednaki slijepac i onaj koji vidi, ili, zar su isto tmine i svjetlo, ili, zar oni koje su u~inili Allahu ravnim stvaraju kao {to On stvara, pa im se stvaranje ~ini sli~no?" Reci: "Allah je stvoritelj svega i On je Jedni i Svemocni."

ihlas 1
Reci: "On je Allah – jedan!

треба да ти е јасно ,има уште цитати ,значи уште еднаш ,немој да се упушташ во тоа што не знаеш,во текот на историјата имало многу и ке има напади врз религијата од атеистите, а има и за чесниот Куран ,ама вакво немало ,знаеш зошто ,затоа што не држи вода ,потпора нема.
Поздрав

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Види атеисту, зошто толку инат праиш ,немој да мислиш дека немаш добиено одговор ,јас ти одговорив не ме разбра подобро од мене бреакер77 ти одговори пак праиш инат, уствари ова не е инат овие се очајнички обиди ,очигледно не знаеш за Чесниот Куран ,а и не знаеш што уствари сакаш да докажуваш.
Значи на твоето 2 ро прашање е одговорено ,не скаш да разбираш очигледно треба некако да ти цртам

1.то прашање ако си малце интелегентен и ако се повикуваш на логика кој толку заговараш ке разбереш ако не никој не ти може да ти помогне гледај сега:

Аллах џ.ш во многу места во чесниот Куран кажува дека е еден единствен Бог , и кога е така ,не може после да пишува дека се два како ти тврдиш ,како што ке гледаш многу јасно потенцира:

bakara 163
A vas Bog – jedan je Bog! nema boga osima Njega, Milostivog, Samilosnog!

bakara 255
Allah je – nema boga osim Njega - .........

Ali-imran 2

Allah je – nema boga osim Njega - @ivi i Vje~ni!

18
Allah svjedo~i da nema drugog boga osin Njega

nisa 171
i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog,

An,am 19 (ova e za tebe ateistu)

Zar vi, zaista, tvrdite da pored Allaha ima i drugih bogova?" Reci: "Ja ne tvrdim." Reci: "Samo je On – Bog, i ja nemam ni{ta s tim {to vi smatrate druge Njemu ravnim."

Anbija 25
25. Prije tebe nijednog poslanika nismo poslali, a da mu nismo objavili: "Nema boga osim Mene, zato se Meni klanjajte!"

rad 16
16. Reci: "Ko je Gospodar nebesa i Zemlju?" – i odgovori: "Allah!" Reci: "Pa za{to ste onda umjesto Njega kao za{titnike prihvatili one koji sami sebi ne mogu neku korist pribaviti niti od sebe kakavu {tetu otkloniti?" Reci: "Zar su jednaki slijepac i onaj koji vidi, ili, zar su isto tmine i svjetlo, ili, zar oni koje su u~inili Allahu ravnim stvaraju kao {to On stvara, pa im se stvaranje ~ini sli~no?" Reci: "Allah je stvoritelj svega i On je Jedni i Svemocni."

ihlas 1
Reci: "On je Allah – jedan!

треба да ти е јасно ,има уште цитати ,значи уште еднаш ,немој да се упушташ во тоа што не знаеш,во текот на историјата имало многу и ке има напади врз религијата од атеистите, а има и за чесниот Куран ,ама вакво немало ,знаеш зошто ,затоа што не држи вода ,потпора нема.
Поздрав
Koga ke ja citas seto ova Ateiste. Prestani da tupis veke gluposti i .com

A

ateist

Гостин
,не скаш да разбираш очигледно треба некако да ти цртам

Поздрав
нацртај ми !

вака не ја бива

јас ти - ви дадов конкретен пример од Куранот да ми објасниш - те АМА бегате некако

вадиш други цитати

а прашањето беше БИДЕЈЌИ ТВРДИТЕ ДЕКА БОГ ЛИЧНО МУ СЕ ОБРАЌАЛ НА МУХАМЕД
И ДЕКА СИ ПЕРСИРАЛ САМ НА СЕБЕ ЦЕЛО ВРЕМ,Е ВО КУРАНОТ ПА ТАКА ТРЕБА И ДА СВАТИ НЕЛИ СПОРЕД ВАШИ ТВРДЕЊА

.
.
ЕВЕ ПАК :

Куран
Сура 33 Ел-Ахзаб Џуз 22

ред 46

И како повикувач , со одобрението Негово ( ВТОРА ЛИЧНОСТ--се однесува на некој друг вели НЕГОВО) ) и Кон Аллах ( ТРЕТА ЛИЧНОСТ -- имаш сврзник "И "занчи НЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ПРЕТХОДНАТА ЛИЧНОСТ) и кон Светилката што свети ...
.

значи :

еве јас да сум Бог и да му диктирам на Мухамед

од двете реченици испаѓа дека сум рекол :

1)
Ние --- си персирам сам на себе
2)
па велам е со одорение на Него .....а у ствари пак мислам сам на себе си персирам

3)

и велам и кон Аллах е тој таму некој .......и пак мислам сам на себе си персирам

Е ОВА БАРАМ ДА МИ-НИ ГО ОБЈСАНИТЕ !
СЕ НАДЕВАМ ДЕКА АКО НЕ БИЛО ЈАСНО СЕГА РАЗБРА-ВТЕ ШТО ВЕ ПРАШУВАМ И ШТО ТРЕБА ДА ОБЈАСНИШ-ТЕ ..
.
.
.
па и Библијата и Стар и Нов Завет и Исус ГАРАНТИРААТ ДЕКА еден е Бог нема друг
ама го пишува на начин како во Куранот само пообјаснето .

ЕВЕ :

Второзаконие: 6:4 „Чуј, Израелу! Господ е наш Бог, Господ е Еден!

Марко: 12:32 И книжникот Му рече: „Добро, Учителе, кажа според вистината дека Бог е Еден, и нема друг освен Него,

Римјаните: 3:30 зашто е само еден Бог, Кој ќе ги оправда обрезаните по вера и необрезаните преку вера

1 Коринтјани: 8:6 но, ние имаме еден Бог, Татко, од Кого е сè и за Кого сме ние, и еден Господ Исус Христос, преку Кого е сè, и преку Кого сме и ние.

Ефесјани: 4:6 еден Бог и Татко на сите, Кој е над сите, и преку сите и во сите.

1 Тимотеј: 2:5 Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус,
..
.
.
.
библијата и куранот се согласуваат дека БОГ признава само еден вистински ВЕРНИК
а тоа е АЛЛАХ = ИСУС ХРИСТОС
само тој практикува се поклонува на Единиот Бог кој е Бог на Мирот = Безконфликтноста

Галатјани: 3:20 Посредник пак нема таму, каде што е само еден; а Бог е еден.

во Куранот ...Аллах е ПОСРЕДНИК ...............................НО ТОА НЕЕ ЕДИНИОТ БОГ
во библија....Исус христос е ПОСРЕДНИК ....................НО ТОА НЕЕ ЕДИНИОТ БОГ
.

.
1 Тимотеј: 6:16 Кој единствено има бесмртност, живеејќи во непристапна светлина, Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види. Нему чест и вечна сила. Амин!

Јован: 5:26 Зашто како што Таткото има живот во Себе, така Му даде и на Синот да има живот во Себе.
17:2 како што си му дал власт над секое тело, па да му даде на сè - што си Му дал - вечен живот.

ЗНАЧИ ЕВЕ САМИОТ ИСУС =АЛЛАХ ПРИЗНАВА ДЕКА САМ ПО СЕБЕ НЕЕ БЕСМРТЕН
НО Е ЕДИНСТВЕН ВИСТИНСКИ ВЕРНИК - ШАБЛОН КОГО БОГ ГО ОДОБРУВА
.
.
ај повелете објаснете ги тие две реченици !

и не изврдавајте лево десно .....имате или не објаснување !

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Прво научи да пишуваш литературно и создржи се од неслани коментари како strong cafe 3 во 1 па потоа дискутирај за религија.
Ma da....posto si ti onaka po literaturno obucena ke dojdam kaj tebe na casovi da me ucis kako da pisuvam :d.....

A

ateist

Гостин
Prviot uslov da se stane musliman e da se kaze (LJA ILJAHE ILJALLA MUHAMEDEN RESULALLAH)
Negiranjeto na site drugi bozestva a potvrduvanje deka ima samo eden bog ne e za tebe monoteizam?
е да ...види И кај православие католицизам протестантизам ги учат "верниците" да урлаат да бидат грлати да го КАЖАТ "името на Исус" па така елем даклем шибале директно у рајот без попатни станици и задржувања .тоа е ! До волшебните зборови ќе да е !

Тачно !
Негирањето на други божества акустично и на збор за мене НЕЕ МОНОТЕИЗАМ !

НЕКОЈ СИ ИГРА МАЈТАП СО ВАС МУСЛИМАНИТЕ !

Исус јасно покажал што е МОНОТЕИЗАМ !

кога му нуделе националистите револуционери да биде цар ...тој ОДБИЛ

оти ВЕРУВАЛ САМО ВО ЕДЕН БОГ .....Бог на Мирот = безконфликнста

многу луѓе излечил дури и од лепра ПАРИ не барал ....ако некој дал доброволно дал ако не се било АЛАЛ од Негова страна дадено .

бил ПРОТИВ ЕКСПЛОАТАТОРСКИ Општества оти

Матеј: 6:24 ”Никој не може да им СЛУЖИ НА ДВА ГОСПОДАРА; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.”

Лука: 16:13 Ниеден слуга не може да им СЛУЖИ НА ДВА ГОСПОДАРА ; зашто, или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе се приврзе кон едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да Му служите на Бога и на мамона!”

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците-Капиталистите ги УГНЕТУВААТ- Искористуваат- Експлоатираа
.
.
.

Исламот нема врска со монотеистичка религија

има многу антички божества и култови вметнати во Исламот

кој само му се припишуваат на Еден Бог оти лесно се памти дека е еден нели

па така отприлике по мое Исламот е турлитава од Асировавилонски богови и грчкоримски богови

еве :
Ашур -- национален бог кај Асирците исто така бог на Плодноста
Шамаш - бог-сонце на светлината и правдата
Мардук - врховен бог кај вавилонците кој бил централизација од сите други божества чиј ингеренции му биле припишани само нему
Син - бог месечина

Зевс = Јупитер = Главно Божество =Владетел на боговите
Арес = Марс = Бог на Војната
Мамон = Бог на Парите

е Исламот е некоја турилтава од овие тогашни божества кој и те како им биле познати на Арабјаните

а Шеријатот како што прочитав во темата Мојсеев Шеријатски закон е стар Традиционален закон кај арапите само после си нашле божем оправдување во куранот инаку нема никаква врска со наводно некаков божји закон туку е чисто човечка измислица.

Исламот нема врска со монотеизам
само ингеренциите на античките божества му ги припишале на некаков мистичен бог
за кој самите себе си забраниле да дискутираат и ете наводно тоа е финтата да се " верува" во "еден бог " . Уствари ...жива превара ..
.
.
.
муслиманите незнаат во што веруваат а не ни сакаат да знаат !

Псалм: 14:2 Господ гледа од небесата на човечките синови за да види дали има некој разумен: кој да Го бара Бога.
53:2 Бог гледа на човечките синови од небесата, да види има ли некој разумен да Го бара Бога.

Римјаните: 3:11 нема разумен, нема кој да Го бара Бога;

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
е да ...види И кај православие католицизам протестантизам ги учат "верниците" да урлаат да бидат грлати да го КАЖАТ "името на Исус" па така елем даклем шибале директно у рајот без попатни станици и задржувања .тоа е ! До волшебните зборови ќе да е !

Тачно !
Негирањето на други божества акустично и на збор за мене НЕЕ МОНОТЕИЗАМ !

НЕКОЈ СИ ИГРА МАЈТАП СО ВАС МУСЛИМАНИТЕ !

Исус јасно покажал што е МОНОТЕИЗАМ !

кога му нуделе националистите револуционери да биде цар ...тој ОДБИЛ

оти ВЕРУВАЛ САМО ВО ЕДЕН БОГ .....Бог на Мирот = безконфликнста

многу луѓе излечил дури и од лепра ПАРИ не барал ....ако некој дал доброволно дал ако не се било АЛАЛ од Негова страна дадено .

бил ПРОТИВ ЕКСПЛОАТАТОРСКИ Општества оти

Матеј: 6:24 ”Никој не може да им СЛУЖИ НА ДВА ГОСПОДАРА; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.”

Лука: 16:13 Ниеден слуга не може да им СЛУЖИ НА ДВА ГОСПОДАРА ; зашто, или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе се приврзе кон едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да Му служите на Бога и на мамона!”

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците-Капиталистите ги УГНЕТУВААТ- Искористуваат- Експлоатираа
.
.
.

Исламот нема врска со монотеистичка религија

има многу антички божества и култови вметнати во Исламот

кој само му се припишуваат на Еден Бог оти лесно се памти дека е еден нели

па така отприлике по мое Исламот е турлитава од Асировавилонски богови и грчкоримски богови

еве :
Ашур -- национален бог кај Асирците исто така бог на Плодноста
Шамаш - бог-сонце на светлината и правдата
Мардук - врховен бог кај вавилонците кој бил централизација од сите други божества чиј ингеренции му биле припишани само нему
Син - бог месечина

Зевс = Јупитер = Главно Божество =Владетел на боговите
Арес = Марс = Бог на Војната
Мамон = Бог на Парите

е Исламот е некоја турилтава од овие тогашни божества кој и те како им биле познати на Арабјаните

а Шеријатот како што прочитав во темата Мојсеев Шеријатски закон е стар Традиционален закон кај арапите само после си нашле божем оправдување во куранот инаку нема никаква врска со наводно некаков божји закон туку е чисто човечка измислица.

Исламот нема врска со монотеизам
само ингеренциите на античките божества му ги припишале на некаков мистичен бог
за кој самите себе си забраниле да дискутираат и ете наводно тоа е финтата да се " верува" во "еден бог " . Уствари ...жива превара ..
.
.
.
муслиманите незнаат во што веруваат а не ни сакаат да знаат !

Псалм: 14:2 Господ гледа од небесата на човечките синови за да види дали има некој разумен: кој да Го бара Бога.
53:2 Бог гледа на човечките синови од небесата, да види има ли некој разумен да Го бара Бога.

Римјаните: 3:11 нема разумен, нема кој да Го бара Бога;

:pos2::pos2::pos2: okay....ako tolku znaes za islamot,aj togas kazi mi nie osven na Allah na koj drug mu se molime?

Kajgana Shop

На врв Bottom