Протести на основци и средношколци

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Загреови се што друго да кажам на факултет што одат им даваат на колквиуми нас на цела книга па добро бе кој ќе може да научи цела не сме роботи ние, требаше да бидат подобро организирани и барем на полугодие еден тест да дадат исто и за крај да се подели барем на два пати вака е претерано. Исто така ќе може и ученикот да види што и како треба повеќе да поправи/научи.
еден колоквиум има материјал колку две книги твои и не е ист материјалот така да не ти е правилна споредбава

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Повеќе седење на фејбук од училиште и играње на покерот, а помалце учење и следење на настава и ке помините =)
Не стварно , јас завршив пред 1 година. Ми текнува и ние скокавме рипавме 2 месеци штрајк, се отепавме шетање и пак ништо, ко ојдовме на матура .. поретардирани прашања не можеа да ни дат. Не е само законо да се донеси, треба и да се спроведи максимално.
А и се ми вели дека исто ке биди ко кај нас минатата година.. од 202 ученици 201 положија првиот круг , едниот вториот круг .. и шо ? Ништо .. законот донесен важно е..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Пишав на една друга тема, па и тука:
1. Исплашени наставници кои не си ја работеле работата како што треба
2. Малце повеќе политика замешана во образованието
3. Глупи родители
Сето тоа заедно е еднакво на протести.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Пишав на една друга тема, па и тука:
1. Исплашени наставници кои не си ја работеле работата како што треба
2. Малце повеќе политика замешана во образованието
3. Глупи родители
Сето тоа заедно е еднакво на протести.
и мрзи од ученици кои наместо да научат полесно им е по цело време да дремат на интернет и по дискотеки, иако има време и за се ако се сака

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
и мрзи од ученици кои наместо да научат полесно им е по цело време да дремат на интернет и по дискотеки, иако има време и за се ако се сака
Aj pa sto ste cudni.....

Pa kaj ima be ucenik tinejdzer sto ne go mrzi da uci?!!!
Ne e od sega toa, vek vekova bilo taka....

Dete ako ne go nateras da uci nikad nema samoto da sedne i da uci. :toe:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Aj pa sto ste cudni.....

кој бе не да видиш дека има и тоа од дома не излегуваат. немаат контакт со надворешноста ама учат :)

С

Спенсер

Гостин
Aj pa sto ste cudni.....

ова не е точно...ја коа ке ми речат учи,ја седнувам и ко неписмен ја глеам книгата...а сам коа ке ми текне,коа ке сакам, пред тест пример,сам седнувам и учам..

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
кој бе не да видиш дека има и тоа од дома не излегуваат. немаат контакт со надворешноста ама учат :)
Prasanjeto e zosto?
Najverojatno zatoa sto roditelite im visat nad glava po cel den. :) :toe:

Mozebi ima i nekoi koi svoevolno radi toa sto epten mnogu sakaat da ucat ( hihihi ), sedat po cel den doma i ucat..... toa se tie 0.000001% :):)

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Така е ние сме мрзливи,неписмени,недораснати дечишта кои имаат глупи родители и нивна единствена животна цел е да избегаат од некој час...

Не пцуете затоа што сме мавале со јајца и зошто сте морале 10метри пешки да поодите-а да ве прашам дали некој во оваа ебана држава ќе не забележи ако не правиме проблеми?!Ако застанеме после часови на тротоари?И самите кажувате-немаме право на глас и мислење,мртви сме за сите во оваа држава и за ништо никој не не прашува дури и кога тоа влијае на нашите животи и вие најдовте да не пцуете нас?!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Prasanjeto e zosto?
Najverojatno zatoa sto roditelite im visat nad glava po cel den. :) :toe:

Mozebi ima i nekoi koi svoevolno radi toa sto epten mnogu sakaat da ucat ( hihihi ), sedat po cel den doma i ucat..... toa se tie 0.000001% :):)
епа тоа ми е и мене муабетот, ако не ги мрзи и ако седнат да поучат малку самоволно ќе си ги заслужат оценките
а штом се научени на неучење некој на тоа ги навикнал
овие тестови се добар начин барем колку толку да се среди тоа

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Така е ние сме мрзливи,неписмени,недораснати дечишта кои имаат глупи родители и нивна единствена животна цел е да избегаат од некој час...

Не пцуете затоа што сме мавале со јајца и зошто сте морале 10метри пешки да поодите-а да ве прашам дали некој во оваа ебана држава ќе не забележи ако не правиме проблеми?!Ако застанеме после часови на тротоари?И самите кажувате-немаме право на глас и мислење,мртви сме за сите во оваа држава и за ништо никој не не прашува дури и кога тоа влијае на нашите животи и вие најдовте да не пцуете нас?!
procesot na gradnje na licnost odi preku obrazovanie i znaenje ( sekako ne e cel naucnici da ve napravat nego licnosti koi se podgotveni za predizvici), so sila ne mozete da porasnete pobrgu...a veruvaj znaenjeto i tvojata potvrda deka go imas pozitivno ke vlijae vrz tvojot zivot.

vase e da ucite, na instituciite da ve ocenuvaat.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Незнам...
Во далечната 1996 оваа време отприлика, бев матурант. Во извиканата струмичка гимназија, во тоа време едно место...кајшто владееше тешка хипокризија, квазиелитизам, и дебилштина...
Премногу од учениците беа деца на „некој“ и како такви беа одлични...
Професорите, приказна за себе...повеќето се сега пензионери од тој состав.
Најзакон беше професорката по хемија, која на првиот час ги распрашуваше учениците чии деца се и што работат нивните родители, и ја користеше ситуацијата за најразлични уцени и лична корист.
Во таква констелација, бев принуден да полагам матура бидејќи во втора година поминав како „многу добар“ а другите „одличен“.
Тогашниот закон налагаше полагање на матура за сите оние кои немале во текот на средното образование одличен успех. И, видете чудо, никој не какаше за тоа на Уставен, а ако тоа не е дискриминација...тогаш незнам што е...
Но, да се вратам на приказната...
Полагав матура...Писмена работа по македонски беше задолжителна.
Матурска тема изработив на тема социологија и истата ја одбранив
Имав и устен испит по сопствен избор (пак социологија) и го положив. Учебникот по социологија е некаде околу 150 страни...(во тоа време). Тоа се случува до почетокот на јуни.
Кон крајот на јуни треба да се запишам на факултет. Има приемен испит: Општообразовен дел, собран во еден прирачник на околу 200 страни, и уште еден прирачник од околу 350 страни за полагање на приемен испит по Уставно уредување на РМ.
Положив...
Ама, изгледа тогаш не ни ваделе мозокот некои ајвани отстрана...

Z

ziko bt

Гостин
da gi ebam od skolija ne ne ostavat so canti da izlegvame cel grad strajkova samo nie na cas

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
procesot na gradnje na licnost odi preku obrazovanie i znaenje ( sekako ne e cel naucnici da ve napravat nego licnosti koi se podgotveni za predizvici), so sila ne mozete da porasnete pobrgu...a veruvaj znaenjeto i tvojata potvrda deka go imas pozitivno ke vlijae vrz tvojot zivot.

vase e da ucite, na instituciite da ve ocenuvaat.
Можеби сте во право сепак вие сте дораснатите...
Сигурно и по училници што не заклучуваат е за наше добро...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Можеби сте во право сепак вие сте дораснатите...
Сигурно и по училници што не заклучуваат е за наше добро...
а ти ако знаеш која потреба ја имаш од протест?
твојот професор ако ти доделил онаква оценка каква што заслужуваш спрема твоето знаење која причина ја има да те праќа на протест?

Kajgana Shop

На врв Bottom