Верност

• Креатор на темата Креатор на темата Филозофка
  • Време на започнување Време на започнување
Imam edna dilema veke podolgo vreme se prasuvam samata: sto e ona sto gi tera mazite koi se vo brak,koi tvrdat deka im e ubav zivotot,deca,zena,rabota stabilna i se,da baraat nesto nastrana,da izneveruvaa?Dali se raboti za iskompleksirana licnost,go zivee ona sto ne uspeal pred brakot da go prozivee,dali nesto mu nedostiga vo negoviot "sovrsen" zivot,ili samo da se zadovolam so odgovorot deka taka saka,taka mu odgovara:toe:
Можам дА ТИ КАЖАМ само зошто луѓето се неверни

1.его,едноставно не се чуствуваат доволно посакувани или пак се сметаат недоволно пожелни и со освојување на згодната колешка или колега си докажуваат на себе си дека ете не се баш за фрлање
2.за некои е тоа дистанцирање на проблемите во врската/бракот и не ретко помага да се решат проблемите то ест личноста сваќа дека има дома нешто многу поскапоцено или дека ја сака својот партер или патнерка
3.врската е за нигде ама се двоуми личноста поради заедничкото минато што го имаат и времто заедно поминато да ја остави :pipi:

А дали секс на брзинка, без емоции, значи неверство?
Онака знаиш на пат си па автостоперка некоја млаада пољакиња со соврмени сфаќања, а лето, топло......

Не бре па ти што збориш какво неверство.
Заебаваш така?:)
Можеш да се еб*ваш со колку сакаш само онака без емоции и тоа не значи ништо. Па ти си ја сакаш девојка ти, нели? Другово што има врска. Па башка тоа што можете и двајцата отпосле да се заразите нема никаква врска, нели?

Не бре па ти што збориш какво неверство.
Заебаваш така?:)
Можеш да се еб*ваш со колку сакаш само онака без емоции и тоа не значи ништо. Па ти си ја сакаш девојка ти, нели? Другово што има врска. Па башка тоа што можете и двајцата отпосле да се заразите нема никаква врска, нели?

Може да се заразиме и со грип и без секс па никум ништо.
Одма ти на некои темни и мрачни сценарија одиш. Демек верните се здрави и ништо не ги фрка, а чупињата кои се современи и се ебаваат наоколу се заразени.

ти мори католик си?

na zenata konkurencija i se drugite zeni
i mazite varaat oti drugi zeni se mesaat
taka da mazite ne moze da odoleat na nesto novo.

imam dolga i cvrsta vrska, ne podnesuvam neverstvo, mozam da se pofalam deka ne sum go izneverila partnerot dosega, isto i toj....dosega super mi e vaka..pa natamu ke vidime:baeh:

поимиве верност и неверност не ми одат некако и барам дефинирање..на пример неверноста е само физички акт, или исто е и имагинарно мечтаење за секс или слично со друга особа?

а во врска со верност...мислам дека таа треба да се дефинира вонемоционално, верен сум на институцијата брак и обврските ..а она останато за една вечер, тоа нема врска ни со љубов ( а и љубовта врска нема), ниту пак кон повредување на чувства...бла бла.

значи...јас викам вака, женами нека не ја лаже ум да и мрдне опаш..ама и тоа не е најстрашно, нека се крсти јас да не разберам за тоа ))))))))).

жена срам може да донеси за куќата , на мажот му стои и да си гиба одстрана.

верност...на кој му е потребан незнам :toe:

Може да се заразиме и со грип и без секс па никум ништо.
Одма ти на некои темни и мрачни сценарија одиш. Демек верните се здрави и ништо не ги фрка, а чупињата кои се современи и се ебаваат наоколу се заразени.

ти мори католик си?

Не. Не сум католик! А која е поентата со католиците не сфаќам.
И без оглед на болестите тоа што го сакам дечко ми и што ми е убаво со него не ми дава причина да се еб*вам наоколу со некој па и онака набрзинка.
А што според тебе ние ваквите сме заостанати?

Кога љубиш вистински,никогаш нема да се доведеш до ситуација да паднеш во нечии раце.Немаш ни очи,ни слух за друг.Секогаш се тргаш настрана и избегнуваш моменти кои би можеле да те изместат од контрола,како вишок страст,пијана вечер,пријатна нова фаца.Сексуалните вибрации најтешко се контролираат,затоа пред време се напушта теренот.
Изневерувањето е правење будала во здрав мозок.Затоа сакам да ми биде јасно уште од почеток на врска „ раскини ми,па што сакаш прави“.Денес на мода се ирвасите јас сум очигледно де моде:)

Imam edna dilema veke podolgo vreme se prasuvam samata: sto e ona sto gi tera mazite koi se vo brak,koi tvrdat deka im e ubav zivotot,deca,zena,rabota stabilna i se,da baraat nesto nastrana,da izneveruvaa?Dali se raboti za iskompleksirana licnost,go zivee ona sto ne uspeal pred brakot da go prozivee,dali nesto mu nedostiga vo negoviot "sovrsen" zivot,ili samo da se zadovolam so odgovorot deka taka saka,taka mu odgovara:toe:

Абе до некаде си у право, ама ко погледнеш малце од страна ке видиш дека случајно или намерно ги забораваш меѓу прашањево да ги ставиш и понежниот пол. Тие ти шо ги кажуваш женети мажи, валда не вараат само со слободни жени, и ко ке видиш па и мажените жени вараат :toe:
А сега ке ти кажам една ситуација: на мој другар познаничка се омажила на млади години и сега типов ја прашува нели и се здосадило у брак и дали би го изварала со некој друг, и таа му одговорила дека мноогу сака ама нема со кој, и малиов пошо е малце издуван и рекол у стилот па еве со мене, а таа знаеш шо му одговорила? Абе да беше женет немаше да се мислам, ама вака уште ти лета паметот и ќе им се фалиш на другарите па може муабетот да стигне и до сопругот. Иначе мене ми беше муабетот дека вараат само еден процент од мажите и жените у брак, што моментално искрено сум многу против тоа, али јебига незнам шо носи животот па може "утре" и ја да го сменам мислењето, а колкав е тој процент шо вара тоа е знак прашалник

поимиве верност и неверност не ми одат некако и барам дефинирање..на пример неверноста е само физички акт, или исто е и имагинарно мечтаење за секс или слично со друга особа?

а во врска со верност...мислам дека таа треба да се дефинира вонемоционално, верен сум на институцијата брак и обврските ..а она останато за една вечер, тоа нема врска ни со љубов ( а и љубовта врска нема), ниту пак кон повредување на чувства...бла бла.

значи...јас викам вака, женами нека не ја лаже ум да и мрдне опаш..ама и тоа не е најстрашно, нека се крсти јас да не разберам за тоа ))))))))).

жена срам може да донеси за куќата , на мажот му стои и да си гиба одстрана.

верност...на кој му е потребан незнам :toe:

Мореее интелигенцијаааа. цк цк цк.

Ај вака да направите. Ти вака како јак маж што мисли дека ебење на страна е ок, кажи и на жена ти што и како правиш/си правел/планираш да правиш и речи и дека и таа го има истото право и сите среќни. Опен рилејшншип.

Мореее интелигенцијаааа. цк цк цк.

Ај вака да направите. Ти вака како јак маж што мисли дека ебење на страна е ок, кажи и на жена ти што и како правиш/си правел/планираш да правиш и речи и дека и таа го има истото право и сите среќни. Опен рилејшншип.

Ја иам бољи предлог, кажи и го тоа, и после прати ни слики од сукалото во рацете на жена ти, и себе. :) Сите знаеме како се поставени работите во една просечно семејство. Мажот се перчи дека праи `ршум низ маало, додека не стапне на домашниот праг. После се знае кој го има главниот збор... жената. Оние кои ја немаат вака поставено работата, не ни имаат потреба да се пофалат дека се газди дома :nesum:

Ја иам бољи предлог, кажи и го тоа, и после прати ни слики од сукалото во рацете на жена ти, и себе. :)
Е во тој случај (со сукало и слични јутилити) неверството знае стварно да здоболи :) :smir:

Ами тој шо си сака вакви работи на страна, нек си замисли дека и неговиот партнер ќе го (може да го) прај тоа истото. Инаку со кого би изневерувале, со 18-годишни слободни лица? Тешко :toe:

• Дали доколку имате врска би биле верни на партнерот?

• Дали би очекувале истото да ви се возврати со иста мера?
  • Дали сметате дека неверството е доволно јака причина за да раскинете долгогодишна врска?
  • Дали би ви сметало доколку партнерот имал богато сексуално минато пред вас?
  • Дали вие сте имале богато сексуално минато пред да го/ја запознаете партнерот/ката?:smir:
  • Дали имате проблеми со промискуитетот?
  • Дали се плашите од полово преносливи болести?
  • Дали имате развиен однос кон неверството и промискуитетот воопшто?
Темава е поставена заради промискуитетноста(и ширењето на полово преносливи болести) која што владее особено помеѓу младата популација во државава, тој однос влијае и на основната клетка на општеството тоа е семејството.
Повелете произнесете се со своите ставови се надевам нема да има претставување на себеси во погрешно светло само со цел да се докаже квази чесност и морал:smir::helou:
Имам врска од 2 години и сум пресреќна во неа. Промискуитетна не сум. Најголемата причина за тоа, покрај карактерните бариери, е стравот кој го имам од полово преносливи болести и од бременост. Дури и кога се`во сексот е совршено, дури и кога контрацепцијата е на високо ниво, јас повторно имам во себе мала доза на несигурност и едвај чекам да добијам. Тоа никогаш нема да се смени... Да знам да се заштитам, за мене е втор предуслов за да имам секс, покрај првиот-емоцијата.Со моите родители не дискутирам за сексот. Чесна и морална нема да ме направи тоа што имам само еден партнер, но тоа е факт. Не би ми сметало партнерот да е искусен, се додека е здрав. Односот кон неверноста ми е: Додека никој не знае, се`е супер. Долга врска не би раскинала заради неверство. Порано мислев дека би, но моментно знам дека би му простила. Со текот на времето мојата релација со дечко ми се претвори во животна поврзаност без која не можам.

Имам врска од 2 години и сум пресреќна во неа. Промискуитетна не сум. Најголемата причина за тоа, покрај карактерните бариери, е стравот кој го имам од полово преносливи болести и од бременост. Дури и кога се`во сексот е совршено, дури и кога контрацепцијата е на високо ниво, јас повторно имам во себе мала доза на несигурност и едвај чекам да добијам. Тоа никогаш нема да се смени... Да знам да се заштитам, за мене е втор предуслов за да имам секс, покрај првиот-емоцијата.Со моите родители не дискутирам за сексот. Чесна и морална нема да ме направи тоа што имам само еден партнер, но тоа е факт. Не би ми сметало партнерот да е искусен, се додека е здрав. Односот кон неверноста ми е: Додека никој не знае, се`е супер. Долга врска не би раскинала заради неверство. Порано мислев дека би, но моментно знам дека би му простила. Со текот на времето мојата релација со дечко ми се претвори во животна поврзаност без која не можам.
e takvi zenski treba site da bidat, da prostuvaat koa gi varame so drugi, braos, toa e doblest -da prostuvas!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom