Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ok everybody panic :uvo:, Ферги отказ, Сколс вечно на клупа, ќе испаднеме од ПЛ, ништо нема да освоиме од куповите, ќе го јадеме од сите. Највише се нервирам на вакви постови на фановите, еден пораз и одма се прави натпревар кој највеќе ќе го исплука тимот. Нормално, секој си има право на свое мислење и право на критика, ама некои мора подобро да примаат пораз. Мора да се сфати дека ние моментално сме во криза и имаме тон повредени играчи. Вакви кризи им се случуваат на сите екипи.

Како што кажа Чомбе, не можеме да сме вечни шампиони како што ниеден тим тоа не го може. Едноставно ова е транзициона година каде тимот се привикнува на нова тактика и поголема колективност особено во средниот ред сега. Новите засилувања полека се адаптираат, се тестираат младинци и им се дава поголема шанса да играат.

Инаку и јас се согласувам со некои фанови кои велат дека системот 4-5-1 е добар кога играме во гости во ЛШ ама не и во премиер лига особено не кога играме или со некоја послаба екипа во гости. Ферги оваа година повеќе ја форсира оваа формација од лани, формација во која Руни е далеку од ефикасен, во која не се создаваат многу шанси и се согласувам дека ни треба еден креативец во средниот ред од калибарот на Хамшик, Давид Силва или Гуркуф.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Не е проблемот во повредените играчи! Факт е дека немаме кадри, дека немаме шампионски тим!
Последен добар класичен шпиц, што се вика ,,да седи потпрен на статива и да дава голови‘‘ бил Ван Нистерлој, последен добар голман бил Шмајхел, Роналдо - she’s gone, мајку му, не ми изгледа дека ќе освоиме нешто со Тошиќ, Гибсон, Обертан, колку и да се добри неможат да се носат со далеку поискусните конкуренти!
Ова не го смислив после поразите, а го зборев свегде уште од многу поодамна, само проблемот е што голем број овде имаат погрешно сваќање, ако го бодриш стално тимот и ако не постои ниедна критика, тогаш си прав фан, што нема врска! Како и да е, јасд сум оптимист и се надевам дека ќе се реши нешто во скоро време.........

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Ok everybody panic :uvo:, Ферги отказ, Сколс вечно на клупа, ќе испаднеме од ПЛ, ништо нема да освоиме од куповите, ќе го јадеме од сите. Највише се нервирам на вакви постови на фановите, еден пораз и одма се прави натпревар кој највеќе ќе го исплука тимот. Нормално, секој си има право на свое мислење и право на критика, ама некои мора подобро да примаат пораз. Мора да се сфати дека ние моментално сме во криза и имаме тон повредени играчи. Вакви кризи им се случуваат на сите екипи.

.........................
Незнам дали болдираното се однесува на мене, но сепак ќе појаснам. Јас не говорам за отказ на Ферги, тоа најмалку го посакувам. Ферги е човекот кој што најверојатно уште многу години никој не ќе може ниту да го замени, ниту да се споредува со него. Но јас се плашам да не е дојден ПРИРОДНИОТ МОМЕНТ кога Ферги ќе треба да седи до Боби Чалтон, а не долу на клупата.

Што се однесува со Сколс ако редовно ми ги читате постовите, ќе знаете дека јас Сколс премногу го ценам и го сметам буквално за незаменлив во средината, така да во ниеден момент не помислувам да го иселам од Манчестер (од првиот тим). Но за вчера реков дека и Сколс е човек кој може да има лош ден. Тоа не е ништо страшно ако има лош ден, само треба да биде заменет за да може психички да се опорави за наредниот натпревар и нормално кога веќе не му е денот, да не се случи некоја грешка која ќе не чини бодови и резултат.

Тоа дека ќе испаднеме од премиер лигата сигурно не го мислеше на мене :). Јас и мртов пијан да сум нема да речам такво нешто :). А тоа дека нема да освоиме ништо јас и натаму сум оптимист бидејќи има уште време но МОРА да се вразуми Ферги и да го користи максимумот од потенцијалот на Манчестер., тоа е факт.
Не го плукам тимот, туку ми е мака дека можеме и повеќе, а тоа не се случува. Не ми е проблем поразот како пораз. Нормално дека не може нон-стоп да се победува. Но проблем ми е играта и погрешните потези од клупата.

Точно е дека моментално сме во криза, но кризата не доаѓа заради повредените играчи. Тие се само еден дел од причините за кризата. За ова подетално објаснав во предходниот пост. И натаму мислам дека не ни требаат нови играчи и дека правилно треба да се користат оние кои ги имаме на располагање. А кога ќе има повредени тоа е друго. Србите велат виша-сила, тука не можеме ништо.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ferguson напиша:
"There's no light at the end of the tunnel at the moment, that's for sure."
:toe:
Slednite naptrevari vi se so Hull i Wigan,pa bi trebalo da se vratite na pobedickite pateki.
Sezonava e mnogu nepredvidliva i mnogu poteska.Sigurno shampionot ke ima nekade -6/7 poeni za razlika od lani.
Aj ke kiksne sea Chelsea,pa nema da ima tolku nervozi.:smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Малце :eek:ftopic:(само малце :) )

Вест Хем води и подобар е од ЧЕлзи сега за сега е добро да се надаме на подобро :):wink:

В

Вори

Гостин
Издајцо.Доста.
Морам да се праам сеа овде..полесно да ми биде коа ќе изгубиме.,:tv:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Сакав да видам кои играчи би влегле во топ1,2 и 3 постави на Јунајтед, почнувајќи од најсилниот

1

----------ВДС----------

ЏОШ---Рио---Видиќ---Евра

Валенсија-Флеч--Андерсон-Гигс

-----Руни-----Бербатов-----

2

---------Кушчак----------

Рафаел---Еванс---Браун---Фабио

Нани---Сколс---Харгрејвс---Обертан

---------Овен-------Велбек--------

3

------------Фостер-------------