Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Реал зема највеке врвни имиња за да заработат од дресови,а види колку "паметна"работа смислиле...читав некаде за да си замине Роналдо од Реал откупната клаузула била една милијарда:nesvest:.....

Точно е дека Реал не ги купива звездите за фудбал туку за друго. Незнам дали е вистина дека за Роналдо ке треба да се плати милијарда, но сепак тоа е за џабе. Вистина Роналдо е врвен фудбалер, но повеќе за него никој нема да даде толку огромна сума. Не знам што смислиле со милијардата ако е откупна клаузула, ама Роналдо сепак е фудбалер, не е "трговски центар", па некој да плати милијарда за него. Играчите се вредни пред да одат во Реал, а после тоа немаат вредност.

__MaNu__

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
30 ноември 2008
Мислења
520
Поени од реакции
3
Точно е дека Реал не ги купива звездите за фудбал туку за друго. Незнам дали е вистина дека за Роналдо ке треба да се плати милијарда, но сепак тоа е за џабе. Вистина Роналдо е врвен фудбалер, но повеќе за него никој нема да даде толку огромна сума. Не знам што смислиле со милијардата ако е откупна клаузула, ама Роналдо сепак е фудбалер, не е "трговски центар", па некој да плати милијарда за него. Играчите се вредни пред да одат во Реал, а после тоа немаат вредност.

Тоа треба да го свати Перез ама изгледа дека уште не научил од поранешните грешки...во текот на престојот на Роналдо во Реал ја поставил таа цена дека нема никој да се зазеде да го купи(освен некој луд арап):pos2:мафија еј.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Тоа треба да го свати Перез ама изгледа дека уште не научил од поранешните грешки...во текот на престојот на Роналдо во Реал ја поставил таа цена дека нема никој да се зазеде да го купи(освен некој луд арап):pos2:мафија еј.
Мене ми е мака за детето (Роналдо), ако е вистина ова со милијардата, не ке може Роналдо кога ќе остари да оди во Милан.:pos2:

N

navivacka

Гостин
УЕФА објави колку заработиле учесниците во Лигата на шампиони во сезоната 2008/2009, а највеќе пари во класа на клубови заработил Манчестер Јунајтед.

Врз основа на правилникот во кој главните критериуми беа резултатите и маркетингшката вредност на екипите, фудбалерите на англискиот првак заработиле дури 37,7 милиони евра. На второто место се наоѓа германскиот Баерн од Минхен со 34,5 милиони, додека европскиот шампион Барселона е дури трета со 30,9 милиони евра.
УЕФА за учесниците во Лигата на шампиони наменила вкупно 581,78 милиони, а најмалиот дел од тој колач му припаднал на белорускиот Бате Борисов - 6,3 милиони евра. За пласманот во Лигата на шампиони клубовите добиле три милиони евра и уште по 400.000 за секој одигран меч. Победа во лигашкиот дел од натпреварувањето вредела 600.000 евра, додека еден бод на тимовите им носел двојно помала сума.
За пласман во осмина финалето екипите се наградени со по 2,2 милиони евра, додека влезот во четвртфиналето на сите учесници во таа фаза им донел по уште 2,5 милиони евра. Четирите најдобри тима добиле по три милиони, а пласманот во финалето вредел четири милиони евра. Победникот Барселона за титулата првак добила уште дополнителни три милиони евра.
Учеството во квалификациите за Лигата на шампиони на тимовите им донело по 100.000 евра, додека тимовите кои стигнале до третата рунда квалификации се наградени со по уште 160.000 евра.

:baeh:

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
Нема Реал пари за Бензема, се истрошија со тројца играчи до сега (последниот е Албиол од Валенсија за 15 мил. евра) и пак ќе се посерат...земаа замав демек партали ке направат, ама очигледно е дека со такви ѕвезди не оди тренер ко Пелегрини, оди некој ко Ферги, Мурињо, Капело...така да има да пропаднат одма! Ќе врие во тој тим од самобендисани еготрип копилиља, што ќе резултира може не со 6 ама со 4 гола сигурно, примени во нивната мрежа од Барса, кога ќе играат на Бернабе :icon_lol: џабе парите некогаш, треба и во глава да се има малце...ама па добро е што има такви пацери ко Реал, што им ги полнат касите на Манчестер и слични тимови, кои создаваат ѕвезди, а кои што се серат во Реал...и остануваат очајни се додека не преминат во некоја "Ш" екипа и можеби пак ќе покажат сјај, ефтин "Биљана" :pos: Да живее Реал Мадрид и нивната патетика од политика...и за 5-6 сезони нека го купат Карим (ако дојде во Јунајтед сега) и нека пропадне и тој таму :icon_lol:

купијаа реал два играчекако ке имат пари и тоа ронладо и кака нема санси да имат веке за бензема:toe:

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Да не стане сега место за анализа на дебилните потези на управата на Реал, ова со Бензема сега што сакаат да го направат е тотална глупост...место да бркаат некој асален одбранбен играч да купат, си играат со продажба на дресови и сл. дебилни математики...само немам податок дали со Серхио Рамос - антиталентот планираат да играат и оваа сезона, вчера се покажа во убаво светло против USA...

N

navivacka

Гостин
купијаа реал два играчекако ке имат пари и тоа ронладо и кака нема санси да имат веке за бензема:toe:

Кај Перез се е можно,не се секирај,тој ако сака ке зема кредит од банки па да го добие она што го сака,штом успеа со Роналдо и Кака нема да ме чуде и да успее Бензема да го доведе иако челниците на Лион кажаа дека ке остане во Лион,сепак парите го вртат светот,да беше воведен селари капот прашање дали ке беше ваква ситуацијата,го уништуваат трансвер пазарот,ако сака некоја екипа да купи играч ке треба да се задоволи со просечен,а сака да земе некој врвен фудбалер нема шанси тука е секогаш Реал да ги замрси плановите.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Последниве шпекулации со сензационални трансфери и ненормални цени ме испровоцираа да го напишам постов ..иритиран од преценувањево на играчиве..

Значи единствено фудбалскава бизнис индустириија (или мафија) остана на нозе во т.н. економска криза (која повеќе е психолошка ,него економска)..

Па еве некој лудак Перез плаќа 80 милиони фунти за некојси играч Роналдо...па луѓе мои никој е*ен играч невреди 80 милиони ...но прашаето е како економите на реал планираат да ги повратат тие пари...верувале или не - економските аналитичари за спорт..проценуваат дека трансферот би се вратил за 2 до 2 пол години , само од продажба на дресови (секако доколку успее да се докаже во реал)..

После гледам клубов наш бил спремен да потроши 50 милиони на бензема ...иако искрено неверувам дека ќе кешираме толку пари (јас како навивач го сакам бензема во нашиот дрес..от проста причина што од џеп пари јас не давам) али овие милионски цифри от кои боли глава , се поврзуваат со толку едноставна работа -менување на дрес..од една во друга екипа..

Јас знам дека “гјаволот“ одамна ја однел заебанцијата...и дека модерниов фудбал е се - само фудбал не ....а тоа особено важи за поголемите клубови и поатрактивните лиги!

Затоа , стварно ми се гади кога ќе слушнам на колку го проценувале овој или оној играч....све се тоа робови !
Порано имаше добри фудбалери..можеби многу подобри од денешниве...кои не “вределе“ (во пари мислам) ни колку 1/100 од овие денес....ама никој мене не може да ме убеди дека Роналдо (или било кој) вреди (од играчки аспект) повеќе од еден Џорџ Бест , Џаич , Пушкаш , ди стефано , Џорџ Бест , Пеле или Марадона .....но еве овој луд фудбалски свет ги изврти работите за 360 степени...

Па нека си е*ат мајка сите фудбалски тимови и нивните раководства...секоја година повисоки билети за натпреварите , секоја година нов дрес (поскап) - за што , за да можеле да купат играчи...
Па каде е шармот на форсирањето играчи од академијата, зарем незнаат дека локалните фанови несакаат да гледаат странци од португалија,бразил,африка...туку локални деца!

Значи незнам колку глобализацијава некој може да ја нарече добра...ама за фудбалот е дефинитивно лоша....после се чудиме како секој ден во секој град бројот на кладилниците е се поголем и поголем!
Џабе!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Јунајтед го враќа Џузепе Роси

Вакво нешто би поздравил. 15 милиони не се голема сума за играч од класата на Роси.
им текна на одличен играч.отсекгаш сакав да остане но нашиве изгледа нејкеа.голема грешка направи САФ со негово предавање.:tapp:се надевам дека ке го вратиме :vozbud:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мене ми е мака за детето (Роналдо), ако е вистина ова со милијардата, не ке може Роналдо кога ќе остари да оди во Милан.:pos2:
И за 6 години кога ќе му заврши договорот не ќе може да оди во Милан, ќе има само 30-31 година и за нив ќе е во цутот на младоста:tapp:

Инаку се согласувам со Хулиган, фудбалот не е тоа што беше, повеќе е маркетинг одколку спорт.

Ќе ми каже мене мочкото роналдо, ако бил најдобар во раул, ќе бидел и во светот.
Па копиљ еден, нели беше најдобар со Јунајтед, ти ги отворија очите, неблагодарник еден. Зарем и Пеле, Марадона, Бест, Чарлтон, Ѕоф, Кројф, ван Бастен играа во раул за да бидат светска класа:tapp:. Копиле едно неблагодарно!

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.800
Поени од реакции
5.571
многу ми беше криво коа го продадоа лани, ама Ферги е паметен шо во договорот ја вметна и клаузулата. така да тој прво може да го земе Роси, и ќе бидам пресреќен ако го врати на Олд Трафорд. голем фан сум на Роси :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И за 6 години кога ќе му заврши договорот не ќе може да оди во Милан, ќе има само 30-31 година и за нив ќе е во цутот на младоста:tapp:

Инаку се согласувам со Хулиган, фудбалот не е тоа што беше, повеќе е маркетинг одколку спорт.

Ќе ми каже мене мочкото роналдо, ако бил најдобар во раул, ќе бидел и во светот.
Па копиљ еден, нели беше најдобар со Јунајтед, ти ги отворија очите, неблагодарник еден. Зарем и Пеле, Марадона, Бест, Чарлтон, Ѕоф, Кројф, ван Бастен играа во раул за да бидат светска класа:tapp:. Копиле едно неблагодарно!
Не знам и повторно ќе прашам - Што толкав гнев и неблагодарност кон Роналдо?
Ве направи светски шампиони, англиски прваци, ви даде се’ шо можеше. Му требало нов предизвик, ќе си оди нормално. Плус, се оддадоја од пари Реал за него, не требит да жалите.

N

navivacka

Гостин
Не знам и повторно ќе прашам - Што толкав гнев и неблагодарност кон Роналдо?
Ве направи светски шампиони, англиски прваци, ви даде се’ шо можеше. Му требало нов предизвик, ќе си оди нормално. Плус, се оддадоја од пари Реал за него, не требит да жалите.

И јас неможам да сватам навистина,па ако е затоа и Тевез после тие изјави дека сакал да остане во Јунајтед и на крај замина а ништо не се дигна паника околу тоа,и сега ке го засили најверојатно омразениот градски ривал...да се разбереме дека не може некој играч да врземе да е вечно во една екипа...сакал нов предизвик и ке го добие само треба да сме благодарни околу тоа што го стори а не да го пцуваме..направи многу за екипата.Си кажа човекот дека сака нов предизвик,не можеме ништо против тоа.Знаевме дека кога тогаш ке си заминеше.И Кака кога замина фановите не го пцуеја толку.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И јас неможам да сватам навистина,па ако е затоа и Тевез после тие изјави дека сакал да остане во Јунајтед и на крај замина а ништо не се дигна паника околу тоа,и сега ке го засили најверојатно омразениот градски ривал...да се разбереме дека не може некој играч да врземе да е вечно во една екипа...сакал нов предизвик и ке го добие само треба да сме благодарни околу тоа што го стори а не да го пцуваме..направи многу за екипата.Си кажа човекот дека сака нов предизвик,не можеме ништо против тоа.Знаевме дека кога тогаш ке си заминеше.И Кака кога замина фановите не го пцуеја толку.
За Тевез случајот, најмалце тој е крив. Беше кај вас како позајмен, имавте опција да му го откупите договорот, ама скап ви беше. Сега ќе замине во клубот што би го откупил договорот и би му понудил најдобри услови. Мислам дека имаше изјава дека во Сити нема да оди баш заради ривалството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom