Дали тврдоглавоста кај жените е позитивна карактеристика?

S

smart ass

Гостин
Jas mislam pozitivna:pipi:
е зошто???

да си ги вадиш очите и со партнерот(женско си) и со другарки роднини....тоа е тврдоглавост

ти велат црно е а ти велиш не Бело е:toe:

или поточно кажано се изедначува со фанатизам-да биде по мое и ТОЧКА!!

истава особина ја делат и мажи и жени.

Член од
24 јули 2008
Мислења
75
Поени од реакции
3
Тврдоглавоста мислам дека не е позитивна карактеристика ни кај жените ни кај мажите, затоа и се вика така- тврда глава значи ништо не ти влегува во глава, си тераш по свое, десет души ти викаат не е така ти пак...:tapp:
Само додека не осетиш на своја кожа не знаеш:uvo:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
е зошто???

да си ги вадиш очите и со партнерот(женско си) и со другарки роднини....тоа е тврдоглавост

ти велат црно е а ти велиш не Бело е:toe:

или поточно кажано се изедначува со фанатизам-да биде по мое и ТОЧКА!!

истава особина ја делат и мажи и жени.
Mozebi ne se doobjasnav i doiskazav....tvrdoglavosta e pozitivna do odredeni granici a ne do tolku(fanatiznav) ...ili pak vo site slucaii da bide po moe i tocka ...spored mene tvrdoglavost no i kompromisnost pomesano ....:pipi:znaci tvrdoglavost ne sekogas i so sekoj

?

..........

Гостин
Да тврдоглави се во главата , и тоа е позитивна работа.:helou:

Ама затоа пак се нежни и меки на повеке места:back:

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Зависи во кој смисол е тврдоглава :back:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Јас сум тврдоглава и тоа многу:vozbud:
И позитнивна особина е...поарно тврда глава отколку сите да се качат на глава.

N

navivacka

Гостин
Премногу сум тврдоглава,некогаш успеам да истерам по свое некогаш не ама тоа е:toe:таа особина ја имам од мала и сите ги нервира тоа кај мене...Позитивна работа или негативна нвм важно таков си каков што си...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Тврдоглавоста не е позитивна карактеристика ниту кај магарето, а камоли кај жената. Али на обете им е доминантна карактеристика.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Тврдоглавоста не е позитивна карактеристика ниту кај магарето, а камоли кај жената. Али на обете им е доминантна карактеристика.
Те личи Lurtz, те личи... :smir:
Со магариња ли не споредуваш? Па они вода може да ни носат на тема тврдоглавост...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Те личи Lurtz, те личи... :smir:
Со магариња ли не споредуваш? Па они вода може да ни носат на тема тврдоглавост...
Неее, жена ниту помислувам да споредам со друго животно или растение. Жена е јуник суштество :smir: од сите нешта создадени...нај :). Али карактерот е друго, нема лутиш, сепак жената е далеку потврдоглава од мажот-општо земено :)
Ех, ко да знаев дека погрешно ќе ме сфатите за споредбата ама...тука сум да дообјаснам ако е потребно :smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
za zenite e pozitivna, za mazite negativna, nego i oni znaat na kogo da mu terat inat inat a so koi lice pice.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Има разлика во тврдоглавост како одбрана на сопствен став или ситуација кои се издржани и магарешко инаетење.
Првата е оправдана само во случаи кога другата страна е нарцисоидно самобендисана и глува за другиот, а втората пошто е магарешка и` следува соодветен третман.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Има разлика во тврдоглавост како одбрана на сопствен став или ситуација кои се издржани и магарешко инаетење.
Првата е оправдана само во случаи кога другата страна е нарцисоидно самобендисана и глува за другиот, а втората пошто е магарешка и` следува соодветен третман.
Прво дали ставот е во ред, дали е издржан? Дискутабилно е тоа, секој си има свои ставови кои се издржани за него, но можеби не и за другите :smir:

Друго прашање е дали е издржана било која тврдоглавост. Тврдоглавоста кон оној кон кого истата се изразува е негативна работа. Според мене и машка и женска...и детска тврдоглавост е негативност. Бранење на издржани ставови не се врши со тврдоглавост туку со дискусии, факти, разумни ставови, образложенија. Може човек да е упорен и да брани ставови, но до одреден степен кога ќе увиди дека тие ставови и не се баш позитивни и издржани. Мене тоа често ми се случувало, дури и на форумов-што да не-никој не е безгрешен. Тврдоглавоста ова го нема. Тврдоглавоста според мене е со други зборови терање инает до крајност, а со одредена цел да се повреди тој кон кого е насочена. А гледајќи ги луѓето, да, навистина е поизразена кај жените :)
И за магарето...не се косете, тоа е само во прикаските, значи требаше да го ставам во наводници "магарешки инает"-народски кажано.:smir:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ве молам, шо кур има врска женската тврдоглавост (а и тврдоглавоста општо) со Љубов и Секс?

Освен за ситуацијата:
М: Дај ми ма.
Ж: Не ти давам бе.
М: Дај ми ма.
Ж: Не ти давам бе.
..

Kajgana Shop

На врв Bottom