Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Нудл, не е само од тоа. Имаш контролирање на дискусија во погрешен правец.
Имаш неквалитетни и недоволно капацитенти позери кои се замислуваат за богови.
Имаш мамини и татини синчиња кои глумат лудило, а имаш и луѓе кои не сакаат да пишуваат повеќе бидејќи им е здосадено да гледаат идиотизми кои се толерираат, а никој и никаде да земе Листеринче да си исплакне смрдливата челуст полна фекалии.
Тоа плус ред други работи кои кога ќе ги собереш го даваат истото. Еве ти како еден од постарите и во години и во стаж, како се чувствуваш кога некој копиљ што до вчера на млеко мирисал ти соли памет затоа што единствениот начин да си докаже себеси и другите колку созреал е контрирањето на све живо и диво на форум?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
најверојатно мисли на тоа дека админ може да ти ја исклучи репутацијата и да не видиш зеленко икад :)

офтопик е пошо темава не е само за тоа ШТО Е ФОРУМОВ -ДЕТСКА ГРАДИНА :среќен_дека_нашол_одговор_од_2_збора: пошто и да е точно, не ни проба да дојдеш до тоа ЗОШТО копиљана се котат и јадат вафли и ЗОШТО старите порано авторитетни фоумџии не постираат - а кога ќе постираат ги бришат и им го газат авторитетот и КАКО да се реши сето тоа
а дека квалитетот и квантитетот се обратно пропорционални не се
тоа е генерализација само

форумот не е предодреден да дише
форумот треба да е активен и да го мачиме тотално со квалитетни постови
а тачно, треба да го остаиш ТИ да дише, пошо додека ние тука барем си чапрцкаме и бараме солуција, ти си попаметна со тоа што попушташ :сарказам_смајли:
Значи ако си паметен како што се правиш, ќе ти беше јасно дека немаше потреба да пишам повеќе од ДЕТСКА ГРАДИНКА.Зошто е тоа така, така е заради тоа што некој пред мене или после мене го кажа, а тоа е дека децава сега мижитатара играат на компјутер, и се кријат зад рисајкл бин, и никој не можи да му забрани(компјутер за секое дете). Авторитетните форумџии не постираат баш заради тоа, прво и основно не му се дебатира со деца, а второ тешко им е да дојдат до инспирација да дебатираат со некого, зошто не можат да ги најдат квалитетните мислења од бурата на идеи на младинциве. И ако читаше внимателно ќе прочиташе дека јас предложив како да се реши сето тоа, за разлика од тебе.
Е сега, појасно ти е, или треба да потенцирам кој дел е за ЗОШТО а кој за КАКО?:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pipovski - Ej, tebe kolku i da te nejkma, sepak, barem na edna tema, odvraten ti bese postot, ama ne glup, ne bese glup, samo odvraten za moeto poimanje na nesatta. za razlika od:
weweee, we sakaam, pozzdrav4e, srcufkiiii......na tema za ragjnanja, za mazacki, umiracki, nuklearki, vojni, kucinja, religii itn.

Noodle, jas ke vratam na moj nacin, ne me nervira, iako moze taka se cini ponekogas, no, so moeto vrakjanje,, se obiduvam i da pokazam kako lucidno se odgovara, a da ne se otide premnogu off topik.

Maggie vlaznosta nema vrska, ima vrska toa sto, ete, nikoj nikomu nemu dava za pravo da rece, ti si mal, glup si, ti si star pameten si, site diskutirame, ama koga zborime za ragjanje, ne treba da ima postovi od nerotkinji, koga zborime za JNA ne treba da ima postovi od lugje koi ne bile rodeni dodeka postoese JNA itn.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Значи ако си паметен како што се правиш, ќе ти беше јасно дека немаше потреба да пишам повеќе од ДЕТСКА ГРАДИНКА.Зошто е тоа така, така е заради тоа што некој пред мене или после мене го кажа, а тоа е дека децава сега мижитатара играат на компјутер, и се кријат зад рисајкл бин, и никој не можи да му забрани(компјутер за секое дете). Авторитетните форумџии не постираат баш заради тоа, прво и основно не му се дебатира со деца, а второ тешко им е да дојдат до инспирација да дебатираат со некого, зошто не можат да ги најдат квалитетните мислења од бурата на идеи на младинциве. И ако читаше внимателно ќе прочиташе дека јас предложив како да се реши сето тоа, за разлика од тебе.
Е сега, појасно ти е, или треба да потенцирам кој дел е за ЗОШТО а кој за КАКО?:smir:
е ова е веќе 6/10 од мислење за разлика од претходното кое беше чиста 0
4 ти фалат пошо ти ни искажа тоа што веќе го знаеме, а не како да се реши
ако сите го кажуваме тоа дека “форумот е срање, бла бла бла, деца бла бла сарказам“ ондак се ќе отиде у пм

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тоа плус ред други работи кои кога ќе ги собереш го даваат истото. Еве ти како еден од постарите и во години и во стаж, како се чувствуваш кога некој копиљ што до вчера на млеко мирисал ти соли памет затоа што единствениот начин да си докаже себеси и другите колку созреал е контрирањето на све живо и диво на форум?
Ej, kaj sea u muabetov ja stavi Marsovka? Ili Maggie? :) :) :)

Mislam dedka rekov, lesno e da se bide edne vo mnostvoto, tesko e da se podignes nad masata i tolpata, a complacency is not an excuse!

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Marsovka, Maggie, you name 'em, јас мислам на баграта што се меша у штипки со 2 прочитани текста од Wikipedia. Сите созреваме со текот на времето, природа да и ебам мајката. Ама созревањето не треба нужно да значи ова веќе сто пути кажаното - кога хухухухихи играчница дебилот станува созреан/саркастичен/филозофски настроен член, тука настанува проблемот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Marsovka, Maggie, you name 'em, јас мислам на баграта што се меша у штипки со 2 прочитани текста од Wikipedia.
извини ти пишуваш во темите “Вода на марс“ и “LHC судири на честички“ од искуство така? не од рандом медиум?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
е ова е веќе 6/10 од мислење за разлика од претходното кое беше чиста 0
4 ти фалат пошо ти ни искажа тоа што веќе го знаеме, а не како да се реши
ако сите го кажуваме тоа дека “форумот е срање, бла бла бла, деца бла бла сарказам“ ондак се ќе отиде у пм
Кога да дојдам да си земам оценка и потпис?:smir:
Апсурдно ми е да ти враќам, оти се е кажано, ама ај ова последно ќе биди. И најсликовито.
Проблем - Деца
Авторитетни форумџии со квалитетни постови(зошто ги нема) - Заради проблемот
Чаре - Вип дел каде што ќе постираат само авторитетни форумџии, а другите можи само да читаат. Ова пред се за прегледност, и за уживање на СИТЕ, и тие што не се дел од ВИП членови.(нека не биди ВИП нека му се дај друго име). Плус, не измислив јас топла вода, ова го има на други форуми.

Јас колку толку се потрудив.

Него, ајде сега ти кажи ми, што кажа на темава во однос на решавање на проблемов?Или овде си оценки да редиш? Арно реков јас во првиот пост на темава....и по некој учител...:toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кога да дојдам да си земам оценка и потпис?:smir:
Апсурдно ми е да ти враќам, оти се е кажано, ама ај ова последно ќе биди. И најсликовито.
Проблем - Деца
Авторитетни форумџии со квалитетни постови(зошто ги нема) - Заради проблемот
Чаре - Вип дел каде што ќе постираат само авторитетни форумџии, а другите можи само да читаат. Ова пред се за прегледност, и за уживање на СИТЕ, и тие што не се дел од ВИП членови.(нека не биди ВИП нека му се дај друго име). Плус, не измислив јас топла вода, ова го има на други форуми.

Јас колку толку се потрудив.

Него, ајде сега ти кажи ми, што кажа на темава во однос на решавање на проблемов?Или овде си оценки да редиш? Арно реков јас во првиот пост на темава....и по некој учител...:toe:
ако сакаш да знаеш шо сум кажал - повели читај
ВИП дел е според мене дискриминација
+ No comment is a comment - George Carlin

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
извини ти пишуваш во темите “Вода на марс“ и “LHC судири на честички“ од искуство така? не од рандом медиум?
Не, него не му се мешам на адвокат во подфорум Право оти ми се може, комшиката ми кажа созреана сум била. Уствари па шо има да се објаснувам...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не, него не му се мешам на адвокат во подфорум Право оти ми се може, комшиката ми кажа созреана сум била. Уствари па шо има да се објаснувам...
шо има сите да си се објаснуваме ондак
ја си знам - нема да ти кажам
и форумот празен
иначе не е проблем мешањето на адвокати од страна на неуки форумџии, проблемот се празните глупави постови полни со смајлиња пос2 и тоето

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ej, kaj sea u muabetov ja stavi Marsovka? Ili Maggie? :) :) :)

Mislam dedka rekov, lesno e da se bide edne vo mnostvoto, tesko e da se podignes nad masata i tolpata, a complacency is not an excuse!
Ако бранењето на својот став за тебе е контрирање на се живо и диво-океи, таква сум.
Ми се може.
Е сеа, ја нема да доловувам какви постови пишуваш ти зашто се сметам за доволно созреана да не ти се спуштам на ниво.
Фала на внимание.

Патем, сите шо кенкавте да отворевте по една асална тема-немаше да ви биде залудно кенкањето.:tv:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
ако сакаш да знаеш шо сум кажал - повели читај
ВИП дел е според мене дискриминација
+ No comment is a comment - George Carlin
Според мене е решение:toe:

Некој чашата ја гледа полу празна, некој полу полна. Според мене ВИП дел е привилегија.

Друго чаре имаш ти?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Според мене е решение:toe:

Некој чашата ја гледа полу празна, некој полу полна. Според мене ВИП дел е привилегија.

Друго чаре имаш ти?
не е секое мислење чаре
според мене чаре е сите да си постираме слики од нас голи на форумов и да го плескаме на нив, кој најмалце пати ќе сврши да нема право да влезе на форум 2 недели :flower:
како е ова мислење решение на проблемот? никако, исто како твоето.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Викни го Гладиус. Он е добар за ликвидирање на членови без Гладиусово стандардни мислења и теми. Барем според мене грубо кажано е така. Можеби не е така. Или е? Е. Не е! Незнам. Ne sum zapoznaet so toa :pos2:

Јас сум само обичен член. Неможе да се утврди кој е ВИП а кој не. Освен ако не си форумџиски министер за квалитет.
Доволно е да им се забрани пристап на дечиња од 13 до 15/16 години, а тие да се утврдат е многу лесно.
Не можам да го најдам постот во темата што би промениле на форумов, ама таму детално имам напиштано како би функционирало тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom