F
FallenHypaspist
Гостин
Алах = таткото на Исус...јасно???
ДА ! ТОКМУ ТАКА !Сакав да ти одговорам и така збунувачкиот текст ,и оооп ова го пишуваш,значи сакаш да кажуваш дека како што вели новиот завет дека Исус е Бог ,тоа и Куранот а.ш го велит?
Pa pisuva vo ajet deka Allah e posrednik medju zemjata i nebesata, zvezdite,sonceto i sve. Posrednik e Allah dj.sh i nikoj drogo. Zar ne ti e jasno.ДА ! ТОКМУ ТАКА !
ЕВЕ :
1 ) ОД КУРАНОТ
Сура 32 Ел - Сеџде Џуз 21
ред 4 - Аллах е оној кој ги содаде и Земјата и небесата и она што е меѓу нив за 6 дена а потоа се утврди на Аршот. Вие освен Него немате ни подржник ни ПОСРЕДНИК .
АЛЛАХ Е ПОСРЕДНИК ЗА ШТО ?
МЕЃУ КОГО И КОЈ ?
(И сети се на робот Наш) .....Kade vidis ti ovde mnozina. Mnozinata ke bese I seti se na nasite robovi.Сура 38 Ес - сад Џуз 23
ред 17 - .......И сети се на робот Наш (МНОЖИНА) , Давуд (царот Давид ),кој навистина МУ се обраќаше на Аллах ( ЕДНИНА ) ..
ЕТЕ И ВО КУРАНОТ ЈАСНО РАЗЛИКУВА ДВА БОГА
Aj drugar ti otvori temi i debatiraj so sam sebe.
Jas nema da ti odgovaram vise zatoa sto i sam ne znaes sto pisuvas.
Ne gledas realnosta nego si zboris so zvezdite.
I uste ednas koga ke izvadis Kuranski sure vo forumot, nemoj da gi polovis nego celata kopiraj. Nemoj taka da se trudis da mu izgubis znacanjeto.
Ti kako Ateist , prvo veruvaj na eden Bog, pa posle pisuvaj za dva boga da ima, so tvojite katastrofalni analizi ednina , mnozina.
добро е !Pa pisuva vo ajet deka Allah e posrednik medju zemjata i nebesata, zvezdite,sonceto i sve. Posrednik e Allah dj.sh i nikoj drogo. Zar ne ti e jasno.
и овие од Ислам се спремаат да кинат зелени ! ќе има смеење .......
.
.
Откровение: 2:28 И ќе му ја дадам ѕвездата Деница.
22:16 ”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ѕвезда Деница!”
Ефесјани: 4:26 Ако сте гневни, не грешете! Сонцето да не зајде во вашиот гнев,
изгледа веќе почнаа со бербата .....(И сети се на робот Наш) .....Kade vidis ti ovde mnozina. Mnozinata ke bese I seti se na nasite robovi.
ама и зелени нема ...па зар во цутот....
оваа година пазарите ќе бидат изгор
Кога ќе сватите сите овде на форумот дека бог не е еден и дека таа филозофија ја има пуштено сатаната за да му се поклонуваат само нему зашто и он себеси се смета за бог. сите религии имаа тгрешки н оспоред мене за тоа е виновен токму сатаната која има замешано прсти во тоа. така на приемер муслиманите директно му се поклонуваат на свевишниот а тоа значи дека и така му се поклонуваат и на сатаната. Најважно дека свевишниот не е единствен бог тоа е свевишниот апсолут. Севишниот не е апсолутно добро. тој обединува се, и добро и зло, и љубов и омраза, и живот и смрт, и градење и рушење, се што постои, целата вселена, сите богови. тој е апсолутен. Тој е над поимовите добро и зло. Помивотие добро и зло за него се само субличности негови средства за управување. За свевишниот злото е неизбежен елемент без кој не може да постои хармоничен развој. Но тој го следи тој однос на доброто и злото и ја регулира таа состојба.
Боговите се рацете на севишниот или инструменти со чија помош тој управува со светот. Но тие богови не се пасивни, тие имаат слободна воља, нели како што имал и луцифер - или сатаната која одбрала да се спротистави.
Of mori majko,e ova e veke glupost na vekovite-no offense.
Se gleda deka vrska nemas ama bas od nisto,mozam samo da kazam odi uci(dokolku sakas da go razberes islamot) i ne brukaj se ovde na forumov posto se gleda deka i pokraj toa sto nisto sto neznaes sepak davas zaklucoci vrz nekojsi kvazi slucki za koj navodno go obvinuvaat islamot iako toj kako religija nema vrska so lugeto i nivnoto ponasanje.
Kako i sekogas pak ke napomenam-Ima luge koj sto mislat deka go znaat islamot i tropaat sekakvi gluposti i takvi koj sto go razbiraat, a ti veruvajmi si od tie sto vrska nemaat.
Islamot e perfektna religija i svetlina za site mrakovi i kuranot e perfektno napisana kniga samo mnogu pati pogresno protolkuvana od budali kako vas.
:smir:
Da ne bese religijata ili strah od Boga, sto mislis policijata ili specialnite snagi ke mozea da kontrolirat da ludjevo da ne kradat, da ne lazat, i da ne tuapt gluposti kako tebe.Ниедна религија не е перфектна бидејќи ако е тоа така тогаш на земјата ќе завладее благосостојба и љубов. Но тоа не е така бидејќи како што кажав во сите религии е влезена сатаната која го лаже народот и го праќа на погрешен пат.
севишен е бог, космички апсолут кој ги обединува сите богови и целата вселена во една целина. Сите останати богови се хипостаси или субличности на свевишниот.
хипостас е одредена улога, функција во одредено време.
тоа најубаво се објаснува со аналогија. човекот е човек. но човекот земал плуг и станал орач. не престанувајќи да биде човек. почнал да кова тој е ковач. свири на гитара тој е гитарист, чита книга - читач. тоа се хипостаси на еден ист човек.
така и сите богови се хипостаси на севишниот. разликата е во тоа што човекот не може да ги прави сите рабооти истовремено а севишниот може.
Затоа и бог не е еден како што ве лаже сатаната.
Da ne bese religijata ili strah od Boga, sto mislis policijata ili specialnite snagi ke mozea da kontrolirat da ludjevo da ne kradat, da ne lazat, i da ne tuapt gluposti kako tebe.
Naprotiv religijata e ona sto donesuva respekt i postuvanje.
Ama tie sto ne veruvat ja krsat ova pravila , postanuvat kako sto ti rece, im e vlezena nekade сатаната која го лаже народот и го праќа на погрешен пат.
Aj soszdravje........
не воопшто не мешам баби и жаби ..грешка си !Ateist,oti mesas babi so zabi?.