LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Не е истиот случај.
Овие немаат намера да фатат хив него ги возбудува опасноста,што е еднакво дегенски.
Од друга страна овие хомосексуалски забави се организираат со таа цел да се рашири ХИВ.
Ма немој?? Од каде ти знаеш господе? Си бил ти на некоја геј-забава?

Г

Господ

Гостин
Ма немој?? Од каде ти знаеш господе? Си бил ти на некоја геј-забава?
Лично неколку гејови ми потврдија на 4chan.
И не почнувај со "4chan е packed со тролови" оти можам да препознаам трол.

С

Сатори

Гостин
Господе, јас знаев дека не треба да верувам во монотеизам поради не многу интелегентниот концепт, но ти само што ми потврди дека отсекогаш сум била во право.
П.с. Какви ли се тие ставови изградени врз површни разговори, ако беше така сите ќе бевме и политичари и доктори.
Што е убаво вака да се прочита како се градат перцепции за соципатите кои намерно пренесуваат ХИВ.

Член од
2 април 2011
Мислења
8
Поени од реакции
7
не можам да сватам зошто е ова толку болна тема за голем дел на “патриоти“? зар е толку тешко да се остави некој да живее на начин како што тој сака или знае?
да ќе се согласам со ставовите дека можеби е генетско пореметување, можеби е болест или што и да е, па и алцхајмер е болест па што. значи некој кој има церебрална парализа и кој едвај може да си го напише името можеме да го прифатиме, па дури и да му дадеме работно место, да ги приспособиме сите градски автобуси за него, а за некој човек има хомосексуални нагони го осудуваме како да е шугав. кај оди сето тоа. едно прашање до сите вас хомофоби: дали спред вас е подобро да едно новороденче биде одгледано од двајца наркомани родители, кои му се биолошки родители, или е подобро да биде одгледано од двајца геј или лезбос пртнери кои се сепак некако ситуирани и моќат да му обезбедат иднина.
немојте да мислите дека тие би го заразиле со нивнито хомосексуален синдром зошто тоа не е нешто што се пренесува како хив или кашлица. тоа или го имаш или го немаш. сепак размислете.

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Искрено, досега сум разговарал на многу форуми за вакви теми,, и мислам дека постојано се случува едно исто. Оние кои се против постојано критикуваат без квалитетни и навистина добри аргументи, без доволно објаснување зошто ја мразат хомосексуалност , а оние кои се ЗА постојано пробуваат да објаснат што е тоа хомосексуалност. постојано ги изложуваат до некаде еднаквите мислења кои цврсто ги побиваат простите коментари на недораснатите и ментално неразвиените личности со испрани мозочиња кои несакаат да размислуваат едноставно им е полесно да го прифатат она што ќе го каже некој на кој мислат дека мжат да му веруваат во целост. Епа навистина несакам да се повторувам постојано затоа што тоа е кажано и објаснето ан темава многу пати и мислам дека нема да постигнам ништо ако го напишам уште еднаш. Оние геј хејтери ќе си останат геј хејтери.
Тука сум сега под ова име, за да прашам и поставам неколку прашања кои постојано ме бунат околу овие геј хејтериве.
ЕПа ќе ве замолам, не давајте никаква реплика на текстот во погорните редови од овој пост, само одговоретеми на овие пршања:
КОЕ Е ШТЕТНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ ВРЗ ОКОЛИНАТА И ОПШТЕСТВОТО А ПРЕД СЕ ЧОВЕШТВОТО?
ЗОШТО ЕДНОСТАВНО НЕМОЖЕТЕ ДА ГИ ОСТАВИТЕ ДА ЖИВЕАТ КАКО ШТО САКААТ?
И ЗОШТО ПОВЕЌЕТО ОД ВАС СЕ ПРАВАТ "ДОБРИ ЛУЃЕ :helou: " А ОСУДУВААТ НА СМРТ НЕКОЈ КОЈ НЕДОБИЛ НИКАКОВ ИЗБОР ПРИ РАЗВИТОКОТ НА ХОРМОНИТЕ?
МЕ ИНТЕРЕСИРА ЗОШТО СМЕТАТЕ ДЕКА ТРЕБА ДА БИДАТ НА БЕСИЛКА, НЕВИНИ ЛУЃЕ ЧИЈ РАЗВИТОК ТРГНАЛ НАОПАКУ НЕЗАВИСНО ОД НИВ?
И ЗОШТО, ама навистина КОИ СТЕ ВИЕ? ДА ОДЛУЧУВАТЕ КОЈ ТРЕБА ДА ЖИВЕЕ А КОЈ НЕ ? ЗНАЕТЕ КОИ СТЕ ВИЕ? ВИЕ СТЕ НИКОЈ И НИШТО! СЕ ДОДЕКА ЧУВСАТВУВАТЕ ОМРАЗА, СЕ ДОДЕКА САКАТЕ ДА НАНЕСЕТЕ ЗЛО НА НЕКОЈ КОЈ Е ОД ИСТ ВИД КАКО ВАС; ЧОВЕЧКО СУШТЕСТВО КОЕ МОЖЕБИ МНОГУ ПОВЕЌЕ ПРОПАТИЛО ОД ВАС ПОРАДИ ПОМИСЛАТА ДЕКА ТОЈ/ТАА Е ГРЕШКА И ТРЕБА ДА СЕ ОТСТРАНИ, и Е ОСУДЕНА ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
КОЕ Е ШТЕТНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ ВРЗ ОКОЛИНАТА И ОПШТЕСТВОТО А ПРЕД СЕ ЧОВЕШТВОТО?
ЗОШТО ЕДНОСТАВНО НЕМОЖЕТЕ ДА ГИ ОСТАВИТЕ ДА ЖИВЕАТ КАКО ШТО САКААТ?
Алергични сме на хипокризија. Никој во глобала не им забранува да си ги кафенеат колбасите во спалните, ама тие не дискриминираат нас, иако глорифирацно дека е the other way around. Несакаат да потклекнат под законите, правата и нормите на општеството. Законски маж и жена може да се венчаат или да посвојат дете. Истото го можам и јас и ти и тие. И се тоа океј, ама тие бараат ДОПОЛНИТЕЛНИ, значи екстра повеќе закони за нив специјално. Зошто јас и другар ми неможеме да посвоиме дете, зошто јас и кучето ми неможеме да се венчаме. Универзални правила кои се имплементираат врз сите. Барање додатни, ain't gonna work, bitches.

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Алергични сме на хипокризија. Никој во глобала не им забранува да си ги кафенеат колбасите во спалните, ама тие не дискриминираат нас, иако глорифирацно дека е the other way around. Несакаат да потклекнат под законите, правата и нормите на општеството. Законски маж и жена може да се венчаат или да посвојат дете. Истото го можам и јас и ти и тие. И се тоа океј, ама тие бараат ДОПОЛНИТЕЛНИ, значи екстра повеќе закони за нив специјално. Зошто јас и другар ми неможеме да посвоиме дете, зошто јас и кучето ми неможеме да се венчаме. Универзални правила кои се имплементираат врз сите. Барање додатни, ain't gonna work, bitches.

океј МИ одговори на едно од прашањата највееројатно само ан тоа можеше па очекувам да с епојават и други геј хејтери. ОК тоа во ред ценам такво мислење. НО ТИЕ НЕ ДИСКРИМИНИРААТ НИКОГО. АЈДЕ КАЖИМИ ЕДЕН ПРИМЕР КАДЕ ТИЕ ВЕ ДИСКРИМИНИРАЛЕ ВАС? ?????? А ТОА ШТО ГО БАРААТ МИСЛАМ ДЕКА НЕ БАРААТ МНОГУ. БАРААТ САМО ОНА ШТО МОЖАТ ДА ГО ИМААТ И ОБИЧНИТЕ СТРЕЈТ ДВОЈКИ. БАРААТ САМО ДОЗВОЛА ЗА БРАК КАДЕ ИСТО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ПОЈАВИ ЉУБОВ КАКО И КАЈ СТРЕЈТ. И БАРААТ ДОЗОВЛА ДА МОЖАТ ДА ГО ПОМИНАТ БРАКОТ И СВОЈОТ ЖИВОТ ОДГЛЕДУВАЈЌИ ЖИВО СУШТЕСТВО КОЕ ЌЕ ТРЧА НИЗ НИВНАТА КУЌА И ЌЕ ЈА ДОНЕСЕ РАДОСТА ВО НИВНИТЕ ОЧИ. НЕ БААРААТ МНОГУ. Сега можеби ќе речат геј хејтерите дека ако сакаат деца нека имаат со жена. НО дали вие ја сваќате хомосексуалноста?? Тие несакајќи се развиле така да не чувствуваат никаква сексуална приовчлечност кон жена и неможат да добијат потенцијална активност гледајќи женско тело а камоли да имаат секс со неа. Епа сега кога неможат да го прават тоа по ист пат како стрејт двојките тогаш зошто да им биде одземена и втората можност да и тие слушаат детска смеа во нивните домови и да бидат со личноста која им значи.

И ќе те замолам во иднина не споменувај ми кучиња и немој да споредуваш човек со куче. ТАКА ЛИ ТРЕБА ДА СЕ ОДНЕСУВАМЕ КОН ЛУЃЕТО ??? КАКО КОН КУЧИЊА ? ЗБОРУВАМЕ ЗА ХОМОСЕКСУАЛНОСТ ОВДЕКА А НЕ ЗА СЕКСУАЛНА ПРИВЛЕЧНОСТ КОН ЖИВОТНИ т.е ЗООФИЛИЈА:

S

Sagan

Гостин
Нека не се надеваат хомосексуалците на бракови и деца во рамки на закон.
Секој човек потклекнува на највишите закони, а тоа се законите на Природата и тука дискусија нема.

Но, не секоја држава е спремна да ги поништи нормите воспоставувани илјадници години наназад од религиозните институции, и преку ноќ да рече “пу пу не важи“.
Секој има право на среќен живот, ама оваа категорија граѓани ќе мора на друг начин да дојде до тоа.

Не секој е интелектуално и економски моќен, па да може да балансира меѓу семејството, потомството и природните потреби. Немоќните се тие кои си го прокоцкуваат живот и тие неку му ја мислат најмногу. На тие во Влада им е лесно... :)

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Секој човек потклекнува на највишите закони, а тоа се законите на Природата и тука дискусија нема.

Но, не секоја држава е спремна да ги поништи нормите воспоставувани илјадници години наназад од религиозните институции, и преку ноќ да рече “пу пу не важи“.
Секој има право на среќен живот, ама оваа категорија граѓани ќе мора на друг начин да дојде до тоа.

Не секој е интелектуално и економски моќен, па да може да балансира меѓу семејството, потомството и природните потреби. Немоќните се тие кои си го прокоцкуваат живот и тие неку му ја мислат најмногу. На тие во Влада им е лесно... :)
Ete pak edno komentarce napisano bez razmisluvanje. DALi ti procita sto pisav jas? DALi procita deka dobro ti objasniv deka tie nemozat da imaat nisto so zena ? ne deka ne sakaat. NEMOZAT. АЈДЕ ДА КАЖАМ НА ВАШИОТ ПОЛЕСЕН ЈАЗИК (се извинувам ако звучи просто, но најдобар начин за да некој те разбери и свати е да му с еобратиш со неговиот сопствен јазик) НИВ НЕ ИМ СЕ ДИГА БЕ НА ЖЕНИ. Кажими кој норми на природата ? Кажи каде пишува дека тоа е неприродно? Тоа го има и кај животните и кај сите други живи суштества. Тоа е аномалија која с ејавува независно од желбата на поединецот. Велиш дека не е природно ? КОга не е природно бе дечко , тогаш кажими ти мене зошто ти носиш облека на тебе ? Нели природата не дала без облека ? Облеката не е природна. И ред други работи.

Член од
2 април 2011
Мислења
8
Поени од реакции
7

со оглед на тоа дека и ние како држава, а и другиве околу нас уставите ни се како тетратки за вересија во селска биртија мене не ме чуди да утре други ден никна такви закони, мочај се ти и во држава и во устав, а уште појче во традиција. ние се избудаливме по таја некоја си евро интеграција, а тие квалитетно ќе ни го спопикаат ќе ни речат абе видете ние ја разбираме вашата традиција, ама и вие мора да разберите дека и нив треба да му дадете права. ние веќе сме на пат да го смениме името, нешто пто не одликува како единствени ,а ти ми кажуваш дека немало да потпишат. смешно е. јас сум сигурен дека колку и да не сакаме на карј ќе се случи тоа верувај ми, зошто поазди лажнот “патриотизам“ се крие личен бизнис интерес на нашите квалитетно нафатирани политичари.

S

Sagan

Гостин
Прво, не знам зш се служиш со двоен акаунт, тоа е забрането на форум.

Второ, погрешно ме разбираш, јас не сум тој кој кажува што е природно, а што не, само констатирам дека секој се покорува на законите на Природата.
Не се работи за “природно-неприродно“ туку за корисно и штетно. Тука треба да се дебатира.

И колку што знам, мал е процентот на мажи, од било која ориентација, на кои “не им се дига на жени, бе.“
Колку за дете, ќе го намолат. Бе. :)

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Прво, не знам зш се служиш со двоен акаунт, тоа е забрането на форум.

Второ, погрешно ме разбираш, јас не сум тој кој кажува што е природно, а што не, само констатирам дека секој се покорува на законите на Природата.
Не се работи за “природно-неприродно“ туку за корисно и штетно. Тука треба да се дебатира.

И колку што знам, мал е процентот на мажи, од било која ориентација, на кои “не им се дига на жени, бе.“
Колку за дете, ќе го намолат. Бе. :)

Дечко. Ти неси оној кој треба да каже дали јас смеам или несмеам да користам двоен акаунт. Како второ, тоа не е двоен акаунт. И тоа не е мој акаунт.
И трето, те молам одговорими, која е штетата која ја нанесуваат хомосексуалците.?

S

Sagan

Гостин
Понизно се извинувам ако акаунтот не е твој. Само сакав да укажам добронамерно.

И една констатација... Хомосексуалната популација, поточно, еден добар дел од неа, не знам дали заради фрустрации или што, реагира на начин на кој ти реагираш: се нешто они погрешно сфаќаат и разбираат, едно им се зборува, они друго интерпретираат...

Не скокај како петле пред јаричка.

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Понизно се извинувам ако акаунтот не е твој. Само сакав да укажам добронамерно.

И една констатација... Хомосексуалната популација, поточно, еден добар дел од неа, не знам дали заради фрустрации или што, реагира на начин на кој ти реагираш: се нешто они погрешно сфаќаат и разбираат, едно им се зборува, они друго интерпретираат...

Не скокај како петле пред јаричка.
ЈАСНО ГО ПОСТАВИВ ПРАШАЊЕТо. Ме интересира кое е тоа корисното кое е штетното? Каква штета тие нанесуваат на околината ? А за профилот. Прифатено е извинувањето ;):smir:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
ЈАСНО ГО ПОСТАВИВ ПРАШАЊЕТо. Ме интересира кое е тоа корисното кое е штетното? Каква штета тие нанесуваат на околината ? А за профилот. Прифатено е извинувањето ;):smir:
Поставуваат преседани.
Како Косово или Абхазија...
Иако не и кај нас...сеуште е рано,можеби на преминот меѓу 21 и 22 век.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom