LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Liberation

Гостин
“-што мислите за љубовта?
-опростите, ја нисам одавде.“

интересни сте ми и редовно ве читам. :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Super sto
sme
interesni!
Toa e i idejata na forumot! Da bevme zdodevni nikoj nemase da ne posetuva!
Abominacijo!

S

smart ass

Гостин
Super sto
sme
interesni!
Toa e i idejata na forumot! Da bevme zdodevni nikoj nemase da ne posetuva!
Abominacijo!

Крадењето на виножитото за знаме на ЛГБТ(уствари они се понапредни и либерални,похумани народ од нас стр8јтерите) Не го оправдувам..крадењето ЈОК.

треба гејовите ако се напредни да го вратат реинбоу на човештвото.

Глејте луѓе виножитото го гејосаа цццц.
..сега покрај Реинбоу знаметои им треба химна:pos2::pos2::pos2::pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не знам, навистина не знам дали Коче ќе може да ја испее.

Туку, анвистина, што стана со семакедонската акција за вметнување на хомиславите во законот за дискриминација??

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не знам, навистина не знам дали Коче ќе може да ја испее.

Туку, анвистина, што стана со семакедонската акција за вметнување на хомиславите во законот за дискриминација??
Па изгубе партијата на избори што го имаше тоа во програмата, па сега победникот носи закони, гради споменици, цркви, плоштади и згради во стил на барок :icon_lol:.

L

Liberation

Гостин
смарти... ја збрља работава... македонците го украдоа сонцето на човештвото?

денес над македонија се раѓа...

и која друга нација или организација го користи виножитот/божилакот како официјален симбол?

инаку предлогот за химна ти е интересен, ама драгостеа си ја утнал.
да е нешто како “денес над виножитото се раѓа“...

А гејојте имаат право на два гласа?
Еден како маж еден како жена

Ќе ој Коче еднаш на гласачко место во костум па ќе се врати во фустан...
оооо... абе не мешајте травестити со гееви бреее....
80% од травеститите се стрејтери... ахаааммм....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да ве потсетам дека ова не е иди види форум и следен оф топик = бан.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па моја љубов избегана, кога никој не ми одговори што се случи (сериозен одговор) со делот кој се збореше дека ќе биде вметнат, како амандман или како подзаконски акт, а се однесуваше на адресирањето на дискриминаицјата по сексуално убедување и определба?!! Шо друго да прајме!

Ти, срцуш мој непреболу убав, да не знаеш нешто околу ова?
Оти ние сме приклучени кон деклатацијата на Франција за правата на хомиславите и остали ЛБТ-а!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ги исфрлија педерски од дискриминирани групи,под основ „нема дискриминација“ во име на идеологијата на партијата.Министерот за труд кажа толку глупости што незнаеше зошто дава изјава воопшто.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ги исфрлија педерски од дискриминирани групи,под основ „нема дискриминација“ во име на идеологијата на партијата.Министерот за труд кажа толку глупости што незнаеше зошто дава изјава воопшто.
Пример за дискриминација?

Во РМ вледее устав и закони

Некој закон или член од закон или параграф кој кажува дека за гејојте не важи некој закон или член од закон или устав како за останатата популација би не убедил дека имаме дискриминација.

Чекам.

S

smart ass

Гостин
Но сега од една страна признаваат дека има дискриминација,понатаму се согласуваат со НВО секторот дека чим расте број на питачиа они тврдеа дека ќе има слобода на избор Лична слобода некој да биде дупедаец,и да вметнат и травестити,трансексуалци актив,пасив...во законите...(тоа кај нас НЕ БИДУВА-Власта е слатка...посебно за младиве сега кои серазфрлаат пари).. и притоа ќе да се докаже дека има/ло дискриминација по тој основ-нешто стразбур...може абе коче ќе ја среди....башка гејемасидори) понатамучим се краде бакар.( и загинато има дури луѓе...од струја).чим се вработува по партиски:tapp::tapp: ил друг основ....ма има дискриминација...да не зборам.(ама гејовите мораат да докажат).

И еј....па не постои утопија туку само антиутопија-Македонија може да биде пример.

Пример за дискриминација?

Во РМ вледее устав и закони

Некој закон или член од закон или параграф кој кажува дека за гејојте не важи некој закон или член од закон или устав како за останатата популација би не убедил дека имаме дискриминација.

Чекам.
Добро лет може да има нешто оставено од Ју параграфите...како мна пример параграф за девијантни појави(или пак психо дефиницијата "Сексуална искривеност-не како БОЛЕСТ,а до 1973 беше дефинирана како болест))...друга патека во превод" ....мислам дека има такво нешто. но не сум сигурен.најверојатно како термин девијантни појави

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Добро лет може да има нешто оставено од Ју параграфите...како мна пример параграф за девијантни појави(или пак психо дефиницијата "Сексуална искривеност-не како БОЛЕСТ,а до 1973 беше дефинирана како болест))...друга патека во превод" ....мислам дека има такво нешто. но не сум сигурен.најверојатно како термин девијантни појави
Ниту еден закон кој е во спротивност со уставот не важи
А Уставот на РМ не предвидува никакви дискриминации ни по болест ни по раса ни по нација ни по вера.
Така да и ако останал (а не ми се верува дека такво нешто останало) - тоа не важи

S

smart ass

Гостин
Да точно Во уставот нема дискриминација предвидено,ако победат геј лобито(коче шведска холандија..и др земји) ќе треба промена на устав,па потоа да се донесе закон....ако пак можеме да се извадиме и да им речиме не може промена на уставот-вие баравте рамковен договор и промена на уставот КОЈ ЕЛИМИНИРА СЕКАКВА нема дискриминација.

Но праксата е друга....има коментари знаеш со тепање,колење,ќотек омраза...таква е реалноста....и на запад исто ги тепаат(дури таму има и повеќе случаи).

L

Liberation

Гостин
смарти, претеруваш.
во мк нема дискриминација врз педерите, оти само кочо е педер, а он има 100.000 годишен буџет. кај го има тоа бе? јас не се вбројувам во таа група, демек не сум излегол на тв да кажам дека сум геј. по таа логика нема ни стрејтери во мк. ја не знам некој на тв да рекол “стрејт сум“...

и дискриминација во уставот наш нема. има во законот за семејство. не сме 2001, па на сила да менуваме устав. нема ни потреба, уставот јасно кажува дека ГРАЃАНИТЕ на рм се еднакви пред устав и закони. тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom