LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сосема неточно!Законите произлегуваат од норми,нормите од традицијата која настанала под влијание на религијата.Менталитетот пак е продукт на друштвото во кое живееме.
Да не се правиме при очи слепи.Зборуваме за Македонија,кои новокомпонирани закони имаат врска со традиција?Закон за пушење можеби :)
Туку јас гледам вака на состојбите со законите кај нас:Се носи се' прекопирано од Европа,освен закони кои се навистина потребни.Се е тоа со цел да се влијае на македонскиот менталитет да си остане таков никаков за да можат да го стрижат уште долго време.
Ги заболе нив и за здравје и за рожби и за народ.Ве молам без лажни проповоди од книги,а повеќе од реалност.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да не се правиме при очи слепи.Зборуваме за Македонија,кои новокомпонирани закони имаат врска со традиција?Закон за пушење можеби :)
Туку јас гледам вака на состојбите со законите кај нас:Се носи се' прекопирано од Европа,освен закони кои се навистина потребни.Се е тоа со цел да се влијае на македонскиот менталитет да си остане таков никаков за да можат да го стрижат уште долго време.
Ги заболе нив и за здравје и за рожби и за народ.Ве молам без лажни проповоди од книги,а повеќе од реалност.
Ljubov moja neprezalena, zavrti troa ponazad nekoja strana i zabrisi toa of topicite kade se zakanuvaat vlaknesti pederi i inteligentni strejteri so kjoteci itn.

Potoa vidi mojt post, pa na Nephtys, pa na Let3 i sporedi gi nasite razmisli so tie na homislavot od dupedajna Holandija ili Svedska kade ima i legalna zoofilija.

Potoa vidi zosto taka govorime i od koj socioloski aspekt nie sme pristapile kon temava.

P.S. I veruvaj vo Bog i DPMNE, bez niv ne mozeme da opstoime, ke ne preplavat abominacii!

I da, da povtoram, ke te grabam mor!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај,нема да приповедам више.
Убаво си пишуваше до сега,само цитираниот дел дообјасни го ако сакаш нормално:smir:
Кој од новите закони е во склад со традицијата?

Гарфилд,ја претерувате навистина.Избришано е се.Ама ова е последна опомена.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Шириш антимакедонизам и ги навредуваш сите граѓани на оваа честита и вековита божја и библиска Македонија!

Нормално, педер у гз, педер у душа, а продаден са туѓи пениси на хомислави од странции!
Te boli vistinata? Za koja Makedonija zboruvas?Za onaa kade granicarite se cigancat za 10 evra? Za onaa koja ima najlosi patista? Za onaa koja pitaci od MMF i EU , i koja se krsti da gi otvorat finansiskite fondovi, inaku ke odi bankrot?
Za onaa koja ima za anticki reklami, a nema za lekuvanja na mladi detski dusi vo stranstvo, bidejki bolnicite vo MKD se kako od 19ti vek, i nema magnetni rezonanci pa ni CT?

Za onaa Makedonija so 35% nevraboteni, najvisoka vo Evropa posle Kosovo, ako nego go smetame za nekoja Drzava?

Dali nie zboruvame za ista zemja? I dali na Makedoncite, im e prioritet, da ne se donese Zakon koj na odredeni gragjani bi im go olesnil zivotot, ili im e prioritet, toj sto te vraboti so partiska kniska da im obezbedi posigurna posrekna i pobogata idnina?

Makedonija stana drzava na maloletni prostitutki, koi za 500 denari im pusat na Grci vo Bitola i Gevgelija...toa neka te zagrizuva, a ne dali dvajca pederi ke se registriraat ili ne...
Makedonija e drzava na Makedonskite pederi, isto kolku sto e tvoja drzava...

Smeska si covek....:pos2:Brainwashed...sto vi stavaat vo vodata tamu vo stabot na VMRO??:toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ај,нема да приповедам више.
Zosto da ne?!

па да остане темата полна со глупости, вака барем преку ЛГБТ, а не ГЛБТ како сто е напишана, меѓудругото, ќе се изврши обид за отворање очи на некои кајганџии за социјалните и социолошки текови во Макеоднија!
И еден освестен е доволен да речам дека живото ми е исполнет и успешен! Кој го рекол тоа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Te boli vistinata? Za koja Makedonija zboruvas?Za onaa kade granicarite se cigancat za 10 evra? Za onaa koja ima najlosi patista? Za onaa koja pitaci od MMF i EU , i koja se krsti da gi otvorat finansiskite fondovi, inaku ke odi bankrot?
Za onaa koja ima za anticki reklami, a nema za lekuvanja na mladi detski dusi vo stranstvo, bidejki bolnicite vo MKD se kako od 19ti vek, i nema magnetni rezonanci pa ni CT?

Za onaa Makedonija so 35% nevraboteni, najvisoka vo Evropa posle Kosovo, ako nego go smetame za nekoja Drzava?
Арно велиш
Куферите в раце, несесерот со кремите маскарите и кармините под мишка, и со момчето правец во холандија каде рает и легално ќе можете да се....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Убаво си пишуваше до сега,само цитираниот дел дообјасни го акос акаш нормално:smir:
Кој од новите закони е во склад со традицијата?

Гарфилд,ја претерувате навистина.Избришано е се.Ама ова е последна опомена.
Види кој прв почна па после опоменувај.
Мене можеш комотно од темата да ме банираш ако не знаеш да прочиташ и осознаеш.
Очигледно дека на мнозина (не те ставам тебе во овој кош, ако самат не се сместиш во него) тука очите им се со кал намачкани и не можат да ја согледаат суштинската порака во моите постови.

Затоа државата оди во пропаст. А да, навистина девијантните ќе ја уништат и тоа не само педери, курви, наркомани и тн.

Напротив девијантните во душа и по дух, оние кои се неузнаени и кои не знаат при очи да увидат и кои судат како да се небаре од Бог ракоположени, а не вистинскиот чесен македонец не можат во реалниот живот ни вода под пенџере да му однесат и затоа мерат слепо и калосано и ми тераат квазинеолибералзакаоосите.

Да, можебни за оние кои незнаат да дочитаат и прочитаат грубо звучи, ама за плачипички звучи очебијно и болно, особено за оние кои не знаат да дискутираат туку само бесполезно лаат и кукаат.

П.С. И ги повикувам сите кои ми се наскрбени да ми пишат ПП за на муабет тет а тет па да видиме кому му држи муабетот, а кому и снагата!

Dali nie zboruvame za ista zemja? I dali na Makedoncite, im e prioritet, da ne se donese Zakon koj na odredeni gragjani bi im go olesnil zivotot, ili im e prioritet, toj sto te vraboti so partiska kniska da im obezbedi posigurna posrekna i pobogata idnina?

Makedonija stana drzava na maloletni prostitutki, koi za 500 denari im pusat na Grci vo Bitola i Gevgelija...toa neka te zagrizuva, a ne dali dvajca pederi ke se registriraat ili ne...
Makedonija e drzava na Makedonskite pederi, isto kolku sto e tvoja drzava...

Smeska si covek....:pos2:Brainwashed...sto vi stavaat vo vodata tamu vo stabot na VMRO??:toe:

Инаку, драги мои, ваквите се толерират, а? Оние кои ја гнасат, понижуваат и унижуваат Македонија, онаа од која бараат леб и сол да преживеат, онаа од каја бараат да им овозможи дупедајни бракови?
Очигледно нешто је труло у држави данкој, во мое време антимакедонизам не се толерираше!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде сега кој прв почна кој втор како децата.Ти ги тегнеш офтопиците,па после кој почнал...
Негов став,како сака нека ја гледа земјата,јас неможам да му наредам да гледа ружи што цветаат,не сум премиер :wink:
И да не се објаснуваме повеќе на темава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Македонија е држава затоа што со 35 посто невработени сеуште постои. Било кој од тие таму држави што ги нарекуваш собрани во курвата Вавилонска да има толку многу невработеност ќе им се распадне системот сигурно гарантирано. Можеби нема скапи апарати за медицински прегледи ама има доктори со срце големо колку планетава земја, кој од нивните таму доктори би се нафатил да оперира гол ако нема хигиенски чиста опрема во моментот, кој од нив би се нафатил да оперира човек со шрапнел во неговото тело со ризик да експлодира за време на операција и ги убие сите во операциона сала, а осигурување никакво?

Никаков хомосексуален брак ,а уште помалку деца посвојување тоа е мојот став искажан и порано кој не му чини нека се жали....

И нема потреба од никакви реклами за античкото ни наше минато ја има шеснаестокраката Ѕвезда или компас во црквата од селото на татко ми, нашите претци го знаеле тоа затоа и ја има на таванот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ајде сега кој прв почна кој втор како децата.Ти ги тегнеш офтопиците,па после кој почнал...
Негов став,како сака нека ја гледа земјата,јас неможам да му наредам да гледа ружи што цветаат,не сум премиер :wink:
И да не се објаснуваме повеќе на темава.
Да, ќе морам срцуш! Морам така. Mwah!
Оти виде, имам напишано зошто, мора очебијно се да се нацртука тука, секому, оти се заборава!

И, Бучио, браво!

Ќеле**ана кидната во бели свет која јахајќи коња вранца говори против земјата библијска, хм, тоа треба да биде quartered and drawn! јавно!

Да се знае: сарказам, иронија, цинизам е едно, кој не знае што е тоа, гугл.

И, да, особено оние слепците кои се прават окати, а најмногу ЛГБТ-овите (чак и длакавите нашминкани и небањати и ненамаани како што треба гејој од педерските земји на курвата вавилонска)!

S

smart ass

Гостин
Никаков хомосексуален брак ,а уште помалку деца посвојување тоа е мојот став искажан и порано кој не му чини нека се жали....

И нема потреба од никакви реклами за античкото ни наше минато ја има шеснаестокраката Ѕвезда или компас во црквата од селото на татко ми, нашите претци го знаеле тоа затоа и ја има на таванот.
Има потрееба бе:vozbud:

Економ ијата е голем проблем-кога секој ќе работи,ќе си кулира без да се коси за сметки или други работи Т.Е државата да не го ебе...тогаш ди оракл...ќе биде геј рајтс,а дотогаш сте крив шравец..

Затоа гејоња,педофили,зоофили ел :toe:џи :jaj:би:pos2: ти:vozbud: ај си ди си..
:pos2::pos2:
чекајте подобри времиња.

Ова вистина е?

Зарем ти треба одговор....

Од 13-14 си ги вадат цревата...поточно од 10 7-моодделенки 3 се веќе исексани..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кога ќе сака некој конструктивно да разговара,нека ми пише да ја отворам темава.

S

smart ass

Гостин
Арно велиш
Куферите в раце, несесерот со кремите маскарите и кармините под мишка, и со момчето правец во холандија каде рает и легално ќе можете да се....
Ама ете во македонија сега ќе се крои европски закон за антидискриминација..

И тоа по било кој основ вклучително и сексуалната ориентација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom