LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
O

Out Boy

Гостин
Тогаш треба да се бараат причините, бидејќи ти си последица т.е. твојата сексуална ориентација (без навреда). Науката бара одговор нели?:smir:
Психологијата си го кажа своето уште 1974. Хомосексуалноста не е болест и не смее да се лекува со методите на психологијата.

Генетскиот инженеринг, гледам, се фали со генетски модифицирана храна, клонирање, па замисли, за некое време ќе сме можеле и да си ги одбираме карактеристиките на децата!!!

Ако толку многу напреднале, што не го откријат Г-генот, па да поработат малку и на него. А? А?

Која друга наука работи на наоѓање одговор?
Статистика? Математика?
Немојте да бидете смешни, Ви се моЉа!!!

Целта не ми е да те обвинам, ти ништо не си крив околу твојата сексуална ориентација, но што е тоа што те насочило кон истиот пол. Ти си тоа што си.
Јас пак воопшто не те обвинувам, ни ти ништо не си крива што си стрејт (ако си), а тоа што мене ме насочило кон истиот пол, е истото она што тебе те насочило кон машкиот. Јас сум тоа што сум.

А, ако некој мисли да претвори еден геј во стрејтер, тогаш ќе треба да се намачи малку повеќе: успешно да изврши трансплантација на мозок!

Ako ti veruvas deka od GAY, moze nekoj da se preobrati vo HETERO, togas toj proces moze da e reversibilen, t.e od Hetero so terapija lugjeto da stanuvaat GAY.
Совршено точно. Штета што некој не сака да разбере.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Не е точно дека државата не се меша кај социјално загрозените семејства, дали знаете колкава е бројката на деца сместени во дом без родители и родителска грижа. Таму нема деца само кои се оставени од биолошките родители туку и дечиња чии родители се социјално т.е. материјално необезбедени, дечиња чии родители се на лекување било од зависност или болест,а кои немаат други членови на семејство да се грижат за нив и т.н.

За жал како социјален работник тврдам дека 99% децата се доделуваат на мајките. Освен мајката ако се откаже од детето, или во случаи кога е тешко болна, зависник и т.н. тогаш децата се доделуваат на таткото. За жал така функционира нашиот правно социјален систем. Во Македонија не постои можноста за двојно старателство т.е. пола пола.
Da gi ostavime nastrana materijalnite uslovi za razvoj na edna zdrava edinka(iako e povekepati dokazano, deka deteto iako e posvoeno od gay roditel, ke ima topol dom, fond za visoko obrazovanie, i sigurna potpora po navrsuvanje na 18tata godina, nasproti siracinjata koi gi spomnuvas po domovite, od koi vo golem procent izleguvaat monstrumi kako onoj od pred 1-2 godini Dino mislam se vikase), da se fokusirame na nesto drugo i konecno da go rascistime :

Edno ednostavno prasanje za tebe :Dali ti veruvas deka eden Gay, ako posvoi zensko devojce od 2 godini, ke vlijae do tolku na psihata na deteto, sto toa devojce bi stanalo lezbejka, po izleguvanjeto od adolescencija?

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Da gi ostavime nastrana materijalnite uslovi za razvoj na edna zdrava edinka(iako e povekepati dokazano, deka deteto iako e posvoeno od gay roditel, ke ima topol dom, fond za visoko obrazovanie, i sigurna potpora po navrsuvanje na 18tata godina, nasproti siracinjata koi gi spomnuvas po domovite, od koi vo golem procent izleguvaat monstrumi kako onoj od pred 1-2 godini Dino mislam se vikase), da se fokusirame na nesto drugo i konecno da go rascistime
Ако аплицираат две двојки, од кои едната е геј, а другата не, што ќе гарантира дека геј двојката е онаа која подобро ќе му обезбеди се` на детето?
Мене, искрено, пофер ќе ми звучеше ако кажеше посвоители независно од пол, место да ги нагласуваш геј двојките како подобри кога веќе се повикуваш на доброто одгледување и воспитување на детето.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Ако аплицираат две двојки, од кои едната е геј, а другата не, што ќе гарантира дека геј двојката е онаа која подобро ќе му обезбеди се` на детето?
Мене, искрено, пофер ќе ми звучеше ако кажеше посвоители независно од пол, место да ги нагласуваш геј двојките како подобри кога веќе се повикуваш на доброто одгледување и воспитување на детето.
Hehe, izvini no jas po nikoj osnov ne gi delam gay ili hetero dvojkite, Ti i nekoi drugi na forumov go pravat toa.Gorenavedenoto e hipoteticka situacija.Ako treba da se izbira pomegju gay i hetero dvojka, treba da se determiniraat site faktori za dobrobit na deteto, no ne treba da se zadira vo seksualniot identitet na roditelite, bidejki kolku sto jas znam, ona sto se slucuva vo spalnata soba na majkata i tatkoto, ne treba da se odviva pred ocite na deteto.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Малку ми е чуден муабетов. Како не сака брак, а сака дете кое утре треба да го даде на друга личност?
Јасно е се за пари човек душата на ѓаволот ќе ја продаде :nesum:.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Јасно е се за пари човек душата на ѓаволот ќе ја продаде :nesum:.
Poarno e da go prodade, otkolku da go stavi vo frizider, da go zakopa vo dvorot pozadi kukjata, ili da go frli vo kontenjer.
Da ne vi se poznati nesto gorenavedenive slucai???

O

Out Boy

Гостин
Ocigledno nesto so hromozomite e...:toe: Gay lugjeto ne se krivi, za toa kakvi se rodile...
Ооооо... гледам и на емоционална база се спуштивме, демек треба да молиме: “Аман прифатете не, не сме ние криви што сме геј...“ :pos2:

Какви хромозоми, какви нуклеотиди...? Да беше до тоа, ќе беше пред 20 години констатирано каде е “проблемот“.

Се работи за целокупниот начин на работа на мозокот (кој не е патолошки).

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Ооооо... гледам и на емоционална база се спуштивме, демек треба да молиме: “Аман прифатете не, не сме ние криви што сме геј...“ :pos2:

Какви хромозоми, какви нуклеотиди...? Да беше до тоа, ќе беше пред 20 години констатирано каде е “проблемот“.

Се работи за целокупниот начин на работа на мозокот (кој не е патолошки).
Ispituvanje na sposobnost za empatija, so pruzanje empatija...:toe:

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Hehe, izvini no jas po nikoj osnov ne gi delam gay ili hetero dvojkite, Ti i nekoi drugi na forumov go pravat toa.Gorenavedenoto e hipoteticka situacija.Ako treba da se izbira pomegju gay i hetero dvojka, treba da se determiniraat site faktori za dobrobit na deteto, no ne treba da se zadira vo seksualniot identitet na roditelite, bidejki kolku sto jas znam, ona sto se slucuva vo spalnata soba na majkata i tatkoto, ne treba da se odviva pred ocite na deteto.

Прееска ме опомена дека темата не е за посвојување на деца, ама па ја тераш. :)

Иначе, кога зборуваме за посвојување на деца, првенствено ги делам на оние кои можат биолошки да создадат потомство и оние кои не. Е, сега, врати се наназад и препрочитај се сам како се произнесе ти по ова прашање во врска со биолошкото право на создавање на потомци.
Откако се` ќе исчиташ ќе сватиш дека мене најмалку ме интересира како некој се произјаснува по однос на неговата ориентација и колку вистински ме интересира како некој решил да го живее животот.

O

Out Boy

Гостин
Ako treba da se izbira pomegju gay i hetero dvojka, treba da se determiniraat site faktori za dobrobit na deteto, no ne treba da se zadira vo seksualniot identitet na roditelite...
Аха, тоа само во идеални услови, каде социјалните работници, како kikamika, нема да си ги воспитуваат своите деца, полнејќи им ги главите дека “Педерите се лоши, педерите се болни, педерите се психички случаи...“ Се’ дотогаш, се знае кој ќе има предност (ако дојде до ситуација геј-пар воопшто да може да аплицира).

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Poarno e da go prodade, otkolku da go stavi vo frizider, da go zakopa vo dvorot pozadi kukjata, ili da go frli vo kontenjer.
Da ne vi se poznati nesto gorenavedenive slucai???
Пошто алудираш на хетеро двојки, мене ми падна на памет, дали во случаите што ги наведуваш еден од родителите можда е скриен геј, на пример?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
не им пречело? значи знаеле во што се впуштаат? А ти пред секое легнување со женска и кажуваше што и како е работава, ау не верувам нема шанси. мн девојки тогаш би се откажале...
невиноста ? на каква невиност мислиш со машко или женско?
Не, не знаеја. Сакав да кажам дека не беа незадоволни иако за мене беше тешко. Да знаеја немаше да имаат секс со мене. Инаку невиноста ја изгубив со женско.

Епа штом се појавува од 6-7 годишна возраст, тогаш не тропаат веќе дека тоа се појавува од самото раѓање и дека за тоа е "крива" мајката природа. Јас немам пробано да ја сменам сексуалната ориентација. А, не ни сакам. Меѓутоа ти ја имаш променето, по deffault е хетеро.
Значи ете не можеш да докажеш дека се работи за избор. Фала што ми (ни) докажа. А кај мене првите најрани чувства ми беа бисексуални. Дали тоа значи дека по default сум бил бисексуалец? Дај те молам без тропање зелени може? Сум сменил ориентација. Така лесно се менувало. Ти кажав, не можеш еден ден да си хетеро, друг би, трет геј, не иде така. Ако така иде по твојата извртена логика, слободно докажи ни дека е така и оди легни со маж. Не соли памет за работи за кои немаш ни површно разбирање. И нити пак се обидуваш да разбереш.

Па тоа и јас правам муабет цело време, дека не може да тврди некој врз основа на какви било истражувања, (нека се и најспремните доктори, не ме интересира) дека хомосексуалците се така родени, дека не можат да изберат што ќе бидат понатака. И затоа што никој не се сеќава, тоа не е релевантно.

Ништо, сега дајте ново истражување.
А од каде знаеш дека ти си бил од секогаш хетеро? Ајде кажи ми. Се сеќаваш од својата 2-3 година? Или затоа што научници и истражувачи кои истражувале на истото поле го потврдиле тоа? Навистина ти се чудам на логикава твоја.

Муабетот ми беше дека не можат да го докажат тоа, како што не можеш ни ти.
Поздрав.
Веќе е докажано, но кој да разбере. Чим не разбираш, не гледам како сакаш сериозно да те сфати било кој. Ти, кој со твојата уникатна логика дебанкираш научни студии постари од тебе.

ПС: Ти најде да побиваш научни студии за кои луѓе имаат поминато толку години истражувајки уште пред ти да проодиш? Ти, кој не знае еден збор default да го напише како што треба? Оф леле ...

Па ти си бил напреден бре пубертетот ти почнал на 8 годишна возраст, а на 9 си сватил тоа што си сватил. На 9 годишна возраст децата со пластични играчки си играат не размислуваат за секс.
А кој вика дека сум размислувал за секс? Зошто ако спомнам дека сум сватил кој сум и што сум, дека тоа мора да е поврзано со секс? Па бидејќи се работи за хомосескуалност, тоа се подразбира нели? Во вашата филозофија. Не, не размислував за секс на тие години.Постојано го заборавате емоционалниот дел. Али ај, нема да објаснувам, џабе ќе биде.

Не сакам никого да убедам или преубедам ама сексуална зрелост на 6-7-8-9 годишна возраст тоа глупост е. Потоа се прашуваат зошто ја поврзуваат хомосексуалноста со педофилијата.
Да, а јас се прашувам, дури и да е точно тоа кое го спомна, каква врска има педофилијата со подранета сексуална зрелост? 99% од жените имаат рана сексуална зрелост. Дали тоа значи дека тие постануваат/ќе постанат педофили? Дури и мал процент од нив? НЕ. Нема такви случаи, ако ги има, се реткости. Мажите преставуваат главна идентификација за педофилијата. И те молам не тропај глупости слендиот пат.

Ова значи дека во врските на хомосексуалците нема тепачки, малтретирања, сцени...и други слични дејства како во оние хетеро бракови кои ги опиша? Хомосексуалните врски во глобала се идеални и хармонични, а хетеро не се? Не ми е ова јасно па ако не ти е тешко да појасниш...
Не не, има, само не се толку чести таквите појави како кај хетеросексуалното население. Инаку постојат. Најчесто се јавува поради тоа што се работи за двајца мажи. Еден маж знаеме како зане да изреагира во врска, за ова може да потврдат жените, а овде имаш двајца мажи. Двојно поголемо ниво на тестостерон од тоа кое го има во хетеросескуална врска. Но најчесто се слулува во парови каде едниот е многу посесивен, или другиот има многу малку трпение, истите работи кои се среќаваат во обични хетеросексуални врски.

Како бе така стрејт не можи да го тврди спротивното...тие барат права,значи банални.посвојување на деца замисли:uvo:
Банални? Извини ако ти имаш право на брак и деца, исто имам и јас. Не сум помалку човек од тебе само затоа што сум каков што сум.

Ниту разводот, ниту лошиот брак се подобни за развојот на детето, а уште помалку геј браковите или заедниците.

Во горе наведениот пример под предпоставка еден геј - маж да создаде потомство со хетеросексулна жена и по договор да живеат одвоено, а детето со мајката( во 99% од случаевите при развод децата се доделуваат на мајките, освен во исклучителни ситуации како што се болест,алхохолизам,наркоманија, смрт на мајката и т.н.), тогаш детето ќе биде воспитувано во духот на хетеросексуалноста, а детето ќе живее во конфликт дека татко му е геј. Така да ништо не е продуктивно од ова што го замислувате.
Има жени кои тоа го прават своеволно, забременуваат и раѓаат деца кои подоцна ги посвојува геј двојка, лезбејска двојка, или хетеро двојка кои не се во можност да зачнат дете. не мора да значи дека мора да расно со мајката. А да има мајка може, ако гејците имаат доволно блиска пријателка која е волна и може да помогне околу раснењето. А и не е пресудно тоа, детето може да расне само и со еден родител. Не мора двајца. Иначе оној конфликт кој го спомна, држи многу малку вода во реалноста. Ако детето од своето раѓање е навикнато на фактот дека родителот му е геј, нема за што да му биде нелагодно.

Јас верувам дека бракот или заедничкото живеење го прават луѓе, разумни и свесни
Што, гејците не се луѓе? Убаво му стави акцент на зборот, дај елаборирај што мислеше, иако мислам дека е јасно.

спремни на многу нешта за да го заштитат заедничкиот живот и од себе си и од надворешното влијание.
Ама исто така, верувам дека оваа свесност и потреба не се базира на тоа дали си геј или стрејт ориентиран. Понатака, верувам дека и кај геј двојките постојат проблеми и несогласувања и дека не е се така розево како што многу го опишуваат нивното функционирање, зошто во спротивно би било лажно идеализирање на хармонична атмосфера.
Никој не идеализира овде. Оправдува можеби, бидејќи многу гледаат како на нешто лошо.

И уште нешто, залагањето на геј двојките за кое што ти зборуваш за посвојување или имање на дете треба да значи само биолошки да го има, негде на светот да постои како негово дете, без притоа да му се радува секој ден? Практично е неможно да се функционира на дневна основа, а да не се дели заеднички живот. Во спортивно, детето ќе има живот сличен на оној со разведени родители: живее постојано со едниот родител, а повремено престојува кај другиот.
Тоа е една комбинација. И не е случај кај мнозинството геј парови кои сакаат да имаат дете.

Таман работа да ги бараат...инаку јас неќам да имам буљаши за соседи.

А кој те прашува тебе? Кој фактор си ти? И јас можеби не сакам хомофобни хетеро мажи во моја близина, ама кој мене ме прашува?

Сеа тие тропат глупости декмек бил современ свет и секој да си прај шо сака,ок нека се шибат од позади ама не барајте деца да чувате,оти кога и да е детето кога ќе порасти нели овој(тие)ќе го гледаат како му стојат фармерките одназад:)а да не те чуди и малку порано
Да, како што тебе те гледале твоите родители, како ти стоеле фармерките. Не знаев дека има толку уназадени на форумов, искрено ...

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Што, гејците не се луѓе? Убаво му стави акцент на зборот, дај елаборирај што мислеше, иако мислам дека е јасно.
Ти читаш како што пишува или како што ти одговара?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тогаш треба да се бараат причините, бидејќи ти си последица т.е. твојата сексуална ориентација (без навреда). Науката бара одговор нели?:smir:
И не го нашла. Најмногу што постогнале е потврдувањето дека хомосексуалноста е предодредена карактеристика не поединецот.

Зошто секое дете кое расте во кави и да е услови на семејно окружување не стане геј? Значи иклучоците го потврдуваат правилото.
Исклучоците имале исклучително екслузивни услови и исклучителна ситуација во матката за време на бременоста на мајката. Знам дека тоа се тврдеше доста долго време од некои поедини наулници, сега не знам дали е побиено тоа тврдење или не, дека мајката за време на бременоста му префрла некаков хемиски материјал на бебето кој ги реконструира хромозомите. Некои тврдеа дека и ова е природно, демек природата/планетата прави свој удел во решавањето на проблемот со пренаселеноста, па создава геј мажи и геј жени, ама јас мислам дека тое се само куп глупости. Се знае само дека е предодредено

Не станува збор за полова идентификација, до 5 годишна возраст детето не е свесно за сопствениот пол и разликите со спротивниот. На пр. машко дете гледа дека има туле и мисли дека и мајка му има туле. Цицињата се еднакви со тие што ги гледа кај мака му и т.н. Е веќе по 5та година тоа почнува да ги гледа разликите се осознава. А сексуалната ориентација е различно нешто од полова идентификација. Ова не е така наивна тема за дискусија.
Јас, скоро после половата идентификација станав свесен за тие бисексуални цувства кои ги спомнав. И наскоро после тоа и мојата ориентација.

Посвојувањето на деца од геј родители не го оправдувам :
1. Пред се тоа е дете кое се наоѓа во специфична ситуација - без биолошки родители кои од било кои причини го отфрлиле.Тоа знае дека е одфрлено тоа секогаш ке пати за својата мајка независно колку некоја друга ке го сака, милува и одгледува тоа дете.Тие деца и да недознаат дека се посвоени секојпат имаат чуство на некаков недостаток.Ова е сосема друга тема за дискусија.
Истото ќе се случува и кај стрејт паровите, не знам во кој контекст ова би важело само за геј паровите? Детето ќе ја чувствува таа празнина без ралика на ориентацијата не своите родители. И пак по не знам кој пат, подобро двајца родители од ист пол, него без родители.

2. Геј двојките се исто така проблем - зошто? Од причина што пошироката средина не ве прифаќа независно од причините за неприфаќање.
Па средината не оправдува/прифаќа мајки/татковци алкохоличари, малтретирачи/тепачи/искористувачи/зависници, па ги имаме во избилство во Македонија. Но разликата во тоа што го опишав е дека горенабројаното се карактеристики на дисфункционално семејство, а геј двојките не спаѓаат во таа група.

И на што ќе се сведе сето тоа. Две проблематични страни споени во едно и тое е еден огромен општествен проблем.Овие ќе бидат несреќни и фрустрирани зошто не се прифатени, детето ќе живее во тотален хаос.
Државата треба да го среди тој проблем, за тоа и постои. Има закони во други држави кои го регулираат тоа, истоте треба да се воведат и тука. А хоас има во секое семејсво. Мене како ми беше/е? Во хетеро семејство? Па ги земем ли моите како репер за сите хетеро двојки? И колку се покажале добри како родители? НЕ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom