Сите тројца во еден или друг момент го имате речено истово. Ти, нептунгејт, аут бој... и сите пак ве читам.
Не сте луѓе од доверба, тоа е.
Единствено не ме следиш веќе на темата за Геј Парада, оти ми удри бан таму. Инаку ќе продолжев да постирам. А кога сум рекол дека ќе престанам да се појавувам на вакви теми?
Да, правило кое е едноставно: ако си геј, а само пенетрираш, очигледно немаш обзир кон партнерот.
Правило кое е едноставно: Активци спијат со пасивци, и обратно. Се комплементираат едни со други, не гледам што е комплексното тука?
Да беа ретки случаите на геј актив и пасив мажи, па да речеме дека се работи за некој комплекс набиен. Тоа што си практикуваш улог ана уни не те прави совршен. Мене мојата улога ми е совршена, па не се правам дека сите други грешат. Или дека имаат комплекси. Далеку од тоа. Ама ти го правиш, си го змаш правото да лепиш такви етикети на нешта кои не ги разбираш.
Го потценуваш, а со самото тоа си лечиш комплекси “Педер сум, ама барем не ме ебат“. Е то тако, пријатељу, не иде.
Не, не го потценувам. Ако беше така немаше пасивците да бараат активци. И ете пак, ми ставаш комплекс. Ме познаваш лично па да знаеш кој ми е проблемот? Не лупај без везе. Геј сум од кога знам за себе. Актив сум од кога знам за себе. Се Чувствувам така. Не го разбираш тоа зошто ти не си актив. Така сум избрал зошто така ми одговара. Не присилувам некој да прави нешто што не сака, затоа и бирам пасивци за партнери. А твојава дефиниција е "Ако си геј, мора да си уни, во спротивно, имаш некој комплекс". Тоа може да е твое лично мислење, базирано на незнаење. Ама да го претвораш во општа дефиницја како треба некој геј да се однесува, тоа веќе преминува граници.
Овие кутрите строго пасивни, најарно ќе биде да си го сменат полот, оти и така ку*от за ништо не им вреди. Само им смета во гаќите. Кои комплекси треба да ги имаш за да сакаш само да бидеш пенетриран и да глумиш женска на партнерот...
Зошто да менуваат пол кога им е удобно такви какви што се? Не значи дека ако се пасив, дека се жени. Едноставно уживаат во својата улога. А пенисот си го употребуваат таму каде им одговара, не се грижи ти.
По начинот на кој дискутираш, очигледно е дека ти имаш некој проблем, не останатите. Ако си имал проблеми со некој што е пасив или актив, не мора да влечеш заклучоци и за другите. Згора на тоа, не неколку наврати ме навреди, со кое право?
А блогот мој го отворив со надеж дека ќе ги проширам видиците и на стрејтерите, и на самите хомосексуалци. Штета што не познавав многу хомосексуалци пред тоа, па верував дека сите се добри луѓе, кои знаат искрено да сакаат. Ми стана јасно што ороспии се најголемиот дел, почнувајќи од оние на GayRomeo, па завршувајќи со дволичните промискуитетни оргијаши што ги запознав лично.
Епа и да е така, пак не треба да генерализираш кога се работи за истите групи. Јас не сум таков. Треба јас да генерализирам за уни гејци, некој како тебе, врз основа на лично искуство? Што сум го имал со версатилци? Зошто нема да ти се допадне тоа што имам да го кажам, но сепак си го задржав за себе, и во ниеден момент не се потпрев на тоа да те судам тебе зошто некој друг од истата твоја група ми згрешил нешто. Ни еднаш не те навредив.
Извини, ама ја за таков џган, немам намера повеќе да арчам скапоцено време, да ризикувам кариера и да им го градам пеплосаниот морал.
Во ред, тогаш симни си го блогот, нека не мами други луѓе, а јас ќе барам помош на друго место, чим си се откажал.
Можам да си дозволам сурогат-мајка, дупките во законите ми се добро познати, ќе имам свое дете и партнер, ќе живеам како што треба, а они фино нека продолжат да мислат само на тоа со кого ќе се ебат вечер и на кој булевар ќе чекаат муштерии бисексуалци.
Ова во кој контекст го спомнуваш? И јас делам исти планови. А тие кои мислат со кого ќе делат кревет вечер се други, не сум дел од нив.