ДУЕЛ: Тодор Петров СМК/ Владимир Паунковски - Радко

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Муабетот дојде од тоа дали Македонците се (во Македонија "поробени") Бугари (според Радко) до Бугарите се чистокрвни Македонци по потекло. :helou:

Ама тоа е вистината и ми беше многу мило што тодор петров ја знаеше и ја покажа. зашто сите знаеме дека пра бугарите се татарско племе, турко-монголи кои дошле овде и начекале словенско население кое го завладеале ама го прифатиле словенскиот јазик од него и така настанала политичката нација бугари. убаво кажа петров, ако се оделат траки и мизи и македонија од народот во бугарија ќе остане самот турци и роми.

ете драги мои форумџии се надевам дека конечно ја свативте вистината зашто бугарија и грција и србија, па и албанија толку многу се исплашени од македонија и нејзинотот малцинство и не го признаваат бидејќи нивните земји се во мнозинство од култура и се дриго по потекло од македонија која е најстарата словенска земја од сите зловенски земји во светот.

п.с. да не дојде до недоразбирање словените и античките македонци се едно исто.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.517
Поени од реакции
1.915
Не кажа благонадежниов бројка колку тоа биле поробени Блгари слични на него во Македонија??

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Некој на тубата да не ја прикачува? Го промашив дуелот. :(

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Замисли кој деморализирачки фактор:pos2:
тој и самиот кажа дека е работа на убедување, па кога не успеал ќеркаму да ја убеди што остана за другите
нека си се фрли од некој мост ама ако си е повисок :kesa::pos:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ама тоа е вистината и ми беше многу мило што тодор петров ја знаеше и ја покажа. зашто сите знаеме дека пра бугарите се татарско племе, турко-монголи кои дошле овде и начекале словенско население кое го завладеале ама го прифатиле словенскиот јазик од него и така настанала политичката нација бугари. убаво кажа петров, ако се оделат траки и мизи и македонија од народот во бугарија ќе остане самот турци и роми.

ете драги мои форумџии се надевам дека конечно ја свативте вистината зашто бугарија и грција и србија, па и албанија толку многу се исплашени од македонија и нејзинотот малцинство и не го признаваат бидејќи нивните земји се во мнозинство од култура и се дриго по потекло од македонија која е најстарата словенска земја од сите зловенски земји во светот.

Да, меѓутоа Петров укажа на создавањето на политичка нација како што се Бугарите, механички спој од Македонци, Турци и Роми, односно на нивниот устав според кој уставотворен народ се само Бугарите. Поентата беше дека ако во Бугарија се дозволи слобода на себеидентификувањето државата ќе се распадне, т.е. ќе останат се само не Бугари во неа. Од друга страна овој бугарофилов, не приложи ни еден аргумент на своја страна, туку целиот дуел му беше на тоа: "по мое убедување" што во превод значи крајно пристрасно.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
и друго интересно ...
СМК (Светски Македонски Конгрес) - седиште Скопје, Р. Македонија
СБК (Светски Бугарски Конгрес) - седиште Татарстан :vozbud: :pos2::pos2:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Напишете поподробно што се дискутира - иако однапред е јасно што и колку може да се збори со теле од организација наречена
"Радко".

СБК (Светски Бугарски Конгрес) - седиште Татарстан
Од сајтот на Светскиот Бугарски Конгрес, графит во Казан, Татарстан:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
The Bulgars (also Bolgars, Bulghars or Proto-bulgarians[1]) were a seminomadic people, probably of Turkic descent,[2] originally from Southern Central Asia, who from the 2nd century onwards dwelled in the steppes north of the Caucasus and around the banks of river Volga (then Itil). A branch of them gave rise to the First Bulgarian Empire.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgars

знамево ми заличи на некое ... ви текнуе :)

After the dissolution of Great Bulgaria these tribes formed:
Asparukh’s Horde
Batbayan's Horde
Kotrag's Horde
Kuber’s Horde
Alcek’s Horde

нашиве комшии демек од ова племе се на аспарух а?

E

emission

Гостин
Напишете поподробно што се дискутира - иако однапред е јасно што и колку може да се збори со теле од организација наречена
"Радко".
Па немаше којзнае каква дискусија ниту спротиставени ставови, цело време Панков играше дефанзивно. Не бранеше никакви ставови како самиот да си ја немаше прочитано програмата. Цело време признаваше дека е историски неписмен, (за сите прашања велеше дека не е компетентен ). Многу се похрабри кога ги снима некоја Бугарска телевизија а воедно се претставуваат и како жртвени јариња.

После овој дуел мислам дека и самиот Паунковски сериозно ќе се подзамисли дали ќе продолжи да се смета на Бугарин. :pos2:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Чекам да го качите во интернет да го видиме овој дуел. Од тоа што раскажувате ми изгледа дека овој Тодор Петров читал премногу кајгана-историја.

Може и да пишува тука:pos2::pos2::pos2:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Чекам да го качите во интернет да го видиме овој дуел. Од тоа што раскажувате ми изгледа дека овој Тодор Петров читал премногу кајгана-историја.

Тодор Петров читал ...
ама овој трупов „ваш“ изгледа незнае ни да чита :pos2::pos2::pos2:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18

А мене ми изгледа како ти да мислиш дека некој те сваќа премногу озбилно на форумов, а ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Тодор Петров нечитал
Тодор Петров знае
затоа и е на местото каде што е
а она телено Паунковски појма немаше ни зошто живее нити паметно да одговори на едно прашање
се избрука во буквална смисла на зборот
башка и ќеркаму не успаел да ја убеди, девојката е паметна и и знае што е па се декларира како Македонка

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14

Sho tropas be gluposti Sloven i Anticki Makedonec edno isto of lele.........

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Ништо дуелов беше ТАПА.
Ја мислев некој "понаакан" ќе биде овој радковистот.
Тој да ти бил дупка.....бунар.
Па кој би гласал ваков дебил на избори??
Дебил што ни сопствената ќерка не успеал да ја убеди во "бугарштината" на Македонците.Ич да не се брукат со овој,нека најдат некој поначитан.
Мислам дека и Тодор го сожали кога виде што гревче има спроти него,па не сакаше многу да го унаказува.:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom