Гејски плачипички

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Навикнати се да го пропатуваат светот, да молат, да бараат, да ги презентираат своите лаги како еднинствена вистина.
Сетете се само колку средби имаа Бркојани и Куроманлис за неполна година, каде се’ не беа со кого уште не се сретнаа, и секаде вината ја префрлаа на нас- Ние сме лошите соседи, кои им го крадат историското име Македонија, нивната историја, ние сме тие кои имаме територијални претензии кон гејлада....за сметка на тоа тие се цвечка за мирисање.

Меѓу многуте гејски плачипички - е и Евангелос Мејмаракис- кој отпатува во САД со една единствена намера :
Спорот со Скопиа за името е сериозен проблем

Спорот со Скопиа за името и односите со Турција го засегнале министерот за отбрана на гејлада- Евангелос Мејмаракис и тој на конференцијата за евроатлантската безбедност и гејско-американската соработка во Вашингтон -отиде да ја оправда гејлада дека сето ова не било од инает на гејциве,дека Атина е таа која ги поддржува европските и евроатлантските перспективи на сите земји од регионот ,доколку ги исполнуваат условите за членство.
Но,спорот со Скопиа за името е сериозен проблем којшто е тесно сврзан со сигурноста и стабилноста во регионот и претставува основен принцип за добрососедски односи.

Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά στην ομιλία Μεϊμαράκη

Για τα Σκόπια
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει με συνέπεια την ευρωατλαντική προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας ότι έχει επενδύσει στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, 13 δισ. ευρώ.
«Η πολιτική μας στηρίζει και ενισχύει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών της περιοχής εφόσον βέβαια αυτές πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ένταξης. Από τη μεριά μας στηρίζουμε κάθε προσπάθεια υποψήφιας χώρας, όπως πράξαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Κροατίας και Αλβανίας, αλλά και θα πράξουμε για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι απαιτήσεις ένταξης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας, τόνισε ότι δεν αποτελεί «ιδιοτροπία» ή «πείσμα» της Ελλάδας, αλλά σοβαρό πρόβλημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και τη γενική αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.
«Η επίτευξη λύσεως στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα οδηγήσει στην πλήρη εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων, θα διευκολύνει την πορεία της γειτονικής χώρας στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς και θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, εφόσον θα επιβεβαιώσει το συμφιλιωτικό πνεύμα που πρέπει να επικρατήσει, απαραίτητο μεταξύ συμμάχων χωρών. Λυπούμεθα πράγματι για τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στο ζήτημα της εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για την ονομασία της και την αδυναμία της να σεβαστεί τη νατοϊκή αρχή της καλής γειτονίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο «Μακεδόνας Κώστας Καραμανλής» προχώρησε σε αποδοχή σύνθετου ονόματος, που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με σημαντικό εσωτερικό πολιτικό κόστος, χωρίς ως στιγμής να βρει ανταπόκριση.
Για την Τουρκία
Για τις σχέσεις με την Τουρκία, τόνισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωσή τους, τόσο σε θέματα χαμηλής όσο και υψηλής πολιτικής, αλλά παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της τουρκικής πλευράς περί σεβασμού των σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής επίλυσης διαφορών, η τουρκική στάση στο Αιγαίο δεν έχει μεταβληθεί: το Casus Belli παραμένει σε ισχύ και οι παραβιάσεις χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου συνεχίζονται.

ИЗВОР

M

Mario Gómez

Гостин
OMG:cuc:Ај ако знае некој да ми објасни како ние можеме теритојално да ја загроземе Гејција?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Книгата на Бркојани

На презентацијата таа рекла:
Нема повеќе предлози
«Гејлада многупати ја искажа својата јасна воља и ангажираност кон целта за постигнување на взаемно прифатливо решение".
Гејлада има јасно определени цели и стремежи. :pos2:
«ние сме тие коишто говориме отворено за изнаоѓање решение за составно име со географска одредница, коешто ќе се однесува за сите земји.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
На презентацијата таа рекла:
Нема повеќе предлози
«Гејлада многупати ја искажа својата јасна воља и ангажираност кон целта за постигнување на взаемно прифатливо решение".
Гејлада има јасно определени цели и стремежи. :pos2:
«ние сме тие коишто говориме отворено за изнаоѓање решение за составно име со географска одредница, коешто ќе се однесува за сите земји.
Аха... Значи тие имаат јасно определени цели и стремежи, кои и ги дефинираат... А ние бараме компромис?????

Мислам дека целата фарса околу изнаоѓање на „компромисно решение“ треба да се разобличи. Ова е само почеток и Грците сами си се кажуваат какви се. Нашите веќе нема начин да бараат компромис со страна која не е насочена кон наоѓање на компромис, туку сака со сила да ја протера својата волја.

Значи, џабе се сите преговори, џабе е сè. Се сведува на сила и моќ.

Па, она што ние го имаме е вистината на наша страна. Само треба да ја пласираме насекаде, за луѓето да почнат да размислуваат дека Грција всушност спроведува фашизам.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
OMG:cuc:Ај ако знае некој да ми објасни како ние можеме теритојално да ја загроземе Гејција?
Па јас со другарите на Кожуф 100 пати сум ја преминал границата т.е. влегов во окупирана територија... знаат они дека ние сме им најголем проблем. :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
eine statue Alexanders des Grossen auf dem Hauptplatz im Zentrum Skopjes aufzustellen

Europäische Union – Kontraproduktivität der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM) Geschrieben von P.Raftakis Donnerstag, 30. April 2009 Die Europäische Union distanziert sich vom Vorhaben der Regierung der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM), eine statue Alexanders des Grossen auf dem Hauptplatz im Zentrum Skopjes aufzustellen. “Es ist nicht die Aufgabe der Europäischen Union die Entscheidung der Regierung in Skopje zu kommentieren. Allerdings fordern wir die Regierung in Skopje zur Teilnahme an den Verhandlungen im Rahmen der Vermittlung von Matthew Nimitz auf. Die Regierung in Skopje sollte jedoch jedes kontraproduktives Vorhaben, welche negative Einflüsse auf die Verhandlungen einbringen könnten unterlassen. So wie zum Beispiel die Umbenennung des Flughafens oder des EU-Korridors 10 in Alexander der Grosse. „

- So die Antwort des Vertreters der EU in der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM) Ervan Fouere auf eine Frage über die bevorstehende Platzierung der Statue Alexanders des Grossen im Zenrum Skopjes.

Видете, откако излегла статијава http://www.americanchronicle.com/articles/view/100276
гејците се накострешилеThis is an example for all to follow. We cannot be passive; we must be pro-active for Greece. и го испратиле писмово:
Dear Editor:

Under your “Author Agreement” you require that those submitting articles assure that “The Content is based on true facts and diligent research.” I am certain your publication aspires to credibility, therefore, this “Gandeto” should provide credible sources for his assertions before you allow him to post. I am confident he is unable to do so and has, consequently, breached your contract.

Член од
3 декември 2008
Мислења
179
Поени од реакции
3
TURI EM PEPEL:drk:
VARVARSKO PLEME.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

Се додека ги истакнуваме и промовираме наоколу мапите на “Голема Македонија“ ќе наидуваме на вакви предпоставки.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Се додека ги истакнуваме и промовираме наоколу мапите на “Голема Македонија“ ќе наидуваме на вакви предпоставки.
Па не е ваљда забрането да промовираш нешто што постоело и ќе постои ? Ако се дразнат гејците на тоа уште поарно :smir:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Па не е ваљда забрането да промовираш нешто што постоело и ќе постои ? Ако се дразнат гејците на тоа уште поарно :smir:

Па не е забрането, ама пак да не ни е чудно после зошто го спорат нашето име .. :)

gad

Член од
10 мај 2006
Мислења
50
Поени од реакции
1
Па, она што ние го имаме е вистината на наша страна. Само треба да ја пласираме насекаде, за луѓето да почнат да размислуваат дека Грција всушност спроведува фашизам.
Можеби ни требаат нови гемиџии?! :raz: :raz: :raz:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па не е забрането, ама пак да не ни е чудно после зошто го спорат нашето име .. :)
Таа голема Македонија е Македонија во прав смисол на зборот ...
триторија која се викала Македонија одсекогаш ....
во 1913 ја расцепкаа ... ти текнуе ....
значи не е тоа голема ... него е вистинска целосна МАКЕДОНИЈА :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom