Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Затоа не секоја жена ги троши парите на мажот, постојат жени кои што заработуваат пари или не ти текнува?
И сопствените заработени пари може да ги троши каде што таа сака, ако сметките дома се подмирени, тогаш зошто да не се рекреира?
Ако ги подмири дома сметките, и да тргне на страна за школување на детето во иднина и за стан, тогаш може да се рекреира.
Е сега, под 'рекреира' подразбираш фитнес или лак за нокти?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Зошто модерната жена се плаши од брак?
И јас се прашувам.
Размислував за "модерниве" жени, најверојатно еден од факторите е економскиот, да не се врзе само на еден ист извор на приходи и можно "статичен" начин на живеење во инстицијата наречена брак.
Од друга страна, живот во брак им асоцира на старост, а старост не сакаат.
Од трета страна, кај некои жени еманципацијата им удира многу во глава и тоа го земаат здраво за готово, се рачунаат за слободни ако не се земат со некого, а времето сепак си го прави своето.

Од четврта страна, заеби се останато потребата за швалерисување во одредена мера и потребата за заеднички живот одредено време ни се во гените. :)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Ако ги подмири дома сметките, и да тргне на страна за школување на детето во иднина и за стан, тогаш може да се рекреира.
ако жената се ова сама може да го прави (да речеме дека може) зошто и е маж????

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
ако жената се ова сама може да го прави (да речеме дека може) зошто и е маж????
Same goes for men...

А ако може сето тоа сама да го прави, нека го прави, нека посвои дете, топ ќе и биде, нели? Или грешка сум? а?

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Ehh, devojkata napisa nesto ubavo, za razlika od tesko isfrustiranite i namaceni dveset godisni na forumov. Nema pricina da bides vulgaren...
Девојката глуми лудило плус очајна е 27 години нит дечко ни бутур ( додуша сваќам зошто и не ја пипаат ни со стап ама ај). Јас радо би си ја пробал среќата со “феминистки“ и “ модерни“ него “традиционални“/
Пошто таквите како неа светињи се додека не ти родат дете во брак после вадат џигери и копаат нерви. Не фала .
Радо би со оние кои си признаваат дека не знаат да спржат јајце и спремни се да делат обврски на пола него оние што викаат душо јас се ќе направам само ти работи.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Абе тие можат животот да ти го исцицаат и да ти речат нечиниш :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Девојката глуми лудило плус очајна е 27 години нит дечко ни бутур ( додуша сваќам зошто и не ја пипаат ни со стап ама ај). Јас радо би си ја пробал среќата со “феминистки“ и “ модерни“ него “традиционални“/
Пошто таквите како неа светињи се додека не ти родат дете во брак после вадат џигери и копаат нерви. Не фала .
Радо би со оние кои си признаваат дека не знаат да спржат јајце и спремни се да делат обврски на пола него оние што викаат душо јас се ќе направам само ти работи.
Ocigledno e deka tuka ima nekoja forumska istorija, pa ne vi se mesam...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Хммм......приметувам изразито дефазнивен став кај женските дискутанти, со некава тенденција кон бранење на замислени вредности од замислен непријател (“мојата плата нема тој да ми ја троши“,“кој е тој да ми наредува“), замислени страдања и епопеи, веројатно како проекција на она што го гледаат околу себе...врз својата иднина...што наведува на непријатен заклучок дека дефанзивниот став произлегува од - комплекс на инфериорност? Од потсвесна сигурност дека ќе ги повторат грешките на родителите и предците?
Фројд беше во право?

Naaah........секој си гради кули и замоци во воздух, било мажи било жени (посебно жени :)) надевајќи се на драстично подобар outcome во однос на вложеното...или во превод его-трип со директно вбризгување на телевизиски илузии...

God save the jet-lag...:)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Смири хормони МА ,Џеврие може е серија за проста маса ама не може да те оправда за простатлуков “модерна еманципирана мо..“Јас имав една добра намера во мојата реплика и ако го тргнам на страна твојот излив на Џеврие математики тогаш ке ти дадам совет како на една млада девојка која според мене без потреба си го замара мозочето на 17 години со мажи и бракови..Најди во твојата околина успешни 5 семејства и размисли каде се крие нивната тајна...
За да ти ја растерам маглата .....јас посветеноста на жената во домот ја разбирам како една многу вредна особина која треба да се цени и да се вреднува на вистински начин од мажот, тука спаѓа и разбирањето за одење на кафе со другарките без никаков проблем иако тоа открива каде ти е болката во “домаќинлукот“ ..
Дадов пример за Џеврие, не реков дека ја гледам серијата секој ден и дека сум зависна од таа серија. Јас не се замарам уште сега дали ќе се мажам или не, тоа е нормално бидејќи уште имам гидини пред мене. Едноставно знам што сакам во иднина, ги гледам сите бракови како функционираат и сум сфатила пред време што е добро, а што лошо. Значи тоа е еден голем + да сфатиш пред време што сакаш, знам што сакам! Не ми треба прво да го доживеам тоа, па после да се каам и да кукам како не сум го сфатила тоа пред време.:helou:

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Е сега, под 'рекреира' подразбираш фитнес или лак за нокти?
Женски работи.
Штом допринела материјално и посветила време на децата тогаш зашто да не би посетила фризер?
Штом во домот се поделени обврските, бидејќи мажите не сакаат целосно да ја товарат жената, тогаш логично е дека ќе остане време за неа и нејзини потреби, нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom