M
marsovka
Гостин
океј значи ако јас изберам кариера наместо фамилија или не сакам фамилија да имам до 30 години плукам по домаќинките како бат елохимИндиректно ги нарекуваш - немодерни, покорнички, доминирани, аргатки, дискриминирани.
Додека ти си современа и амбициозна, независна, ценета кариеристка
Па мене не ми е јасно зошто тргаш со став дека во бракот би била издржувана од мажот, незнам каде го подразбираш во она што го напишав или генерално од целиов муабет дека од тебе се очекува да седиш врзана дома и да не придонесуваш во буџетот?
Самата си вадиш изолирани примери како на некои жени им било забранувано, а на други пак им одговарало да не работат.
Значи без одење во екстреми, збориме за нормални предуслови.
Јас се сомневам дека туку така чека некој маж на тебе за да те издржува.
А секој еден од нас тежнее да создаде сопствен капитал кој би му го олеснил животот, незнам како успеа таков непремостлив пресек да направиш во дискусијава на мажи вс. жени.
види брату право на избор the end
второ ако некој може да дигне 100 кила товар не значи дека останатите можат ниту пак некој ги вика за слабаци поради тоа
не секој може да има фамилија и кариера
не секој е подобен за да биде родител
и не треба на секој да има деца (пошто има секакви будали)
И повеќето кои избрале кариера свесни се дека ќе бидат осамени можда повеќе им се свиѓа да бидат сами (познавајќи го човековиот род каков е богами)
И еве да речеме дека сакам да бидам во брак на 23-24 со три деца итн итн
Треба првин да најдам некој кој е подобен за брак и кој сака брак и деца
Трето не сваќам сите се навртија на жените никкој непогледна ни кон мажиштава наши(повеќето) кои критериумите им се :да биде ,згодна,убава,паметна дрн дрн дрн совршена чекај бре што сме ние дрнови,богови ,трофеи со кои се мавта пред пријатели не сакам да споменувам примери да има вакви цицки,боја на очи коса дрн дрн
Океј и да се помине преку тоа успееш да ги задоволиш тие стандарди пак ние сме криви за нестапување во брак?!
Зборам сеа општо (не ова за кон тебе)повеќето посочија прст кон нас жените дека ова она we are the mother of all evil ние сме криви зошто паѓа наталитето ние сме криви за се!
Сите ама баш сите дека првин е право на слободен избор ,второ не секој е човек и го бидува за брак,трето за танго се потребни двајца значи дел од вината е кај мажите
И дајте прекинете да серете врз оние кои избрале кариера и да си фураат слободен живот едноставно им се може и тоа го сакаат повеќе од фамилијарен живот или пак се осеќаат дека не се спремни за брак,тоа не ги прави незрели напротив они се доволно свесни дека не можат сеуште да се врзат ,и немаат намера да стапуваат во брак затоа што е општествено прифатливо(немој молим ти се комшиите ќе ме зборат)