Што не ми се допаѓа во Македонија

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Претеран национализам? Македонија како зачетник на цел цивилизиран свет?

Да обвиниш Македонец за национализам, е со еден збор смешно. Јас незнам дека Македонија и Македонците се сметаат за зачеток на целиот цивилизиран свет, историјата која се учи сеуште е за доаѓањето преку Дунав и буквално никаде не се споменува такво нешто. Погледни Грциве доле на југов, што ги учат на часовите по историја.
Не тоа што се учи во школо туку квази историчарите кои повремено ке напишат книга или ке се појават на некоја емисија со приказни дека сите белци се Македонци, дека Армагедон е Македонија. Знам дека треба да ја сакаш нацијата али тие приказни ми се смешни и секако само со тоа ја губиме сериозноста во проучување на историјата.

А за претеран национализам мислам на луѓето кои се однесуват нацистички и на секое мислење кое за Македонија кое е под нивното огнено мислење за љубовта кон Македонија се однесуваат агресивно и коментираат дека си анти-патриот. Важно е ти што мислиш а не да се фалиш по форуми, Youtube, стадиони. Важни се делата а не паролите.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Сеуште нема некој обесен сдсовец.. Констатацијата е нема прогрес и треба владата посериозно да размисли за задоволување на желбата на целиот народ.
Замислете си бузле или иљовски или стево или савка или штерјо да ги видиме како висат на канделабрите на водњанска..
Колку ќе се исполни срцето и ќе се влее надеж дека следни се бучко, шеќерка, бане, андов итн.
Дајте му на народот она кое сака да го види.
Доста одоговлекувате.
Ti si definitvno za na psihijatrija. Zaedno so onoj vo Bardovci da si pomines nekoja godina na lecenje.
ps. Bog da ja cuva od psihopati Makedonijava nasa.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Не тоа што се учи во школо туку квази историчарите кои повремено ке напишат книга или ке се појават на некоја емисија со приказни дека сите белци се Македонци, дека Армагедон е Македонија. Знам дека треба да ја сакаш нацијата али тие приказни ми се смешни и секако само со тоа ја губиме сериозноста во проучување на историјата.

А за претеран национализам мислам на луѓето кои се однесуват нацистички и на секое мислење кое за Македонија кое е под нивното огнено мислење за љубовта кон Македонија се однесуваат агресивно и коментираат дека си анти-патриот. Важно е ти што мислиш а не да се фалиш по форуми, Youtube, стадиони. Важни се делата а не паролите.
Во Македонија нема доволно национализам.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Сеуште нема некој обесен сдсовец.. Констатацијата е нема прогрес и треба владата посериозно да размисли за задоволување на желбата на целиот народ.
Замислете си бузле или иљовски или стево или савка или штерјо да ги видиме како висат на канделабрите на водњанска..
Колку ќе се исполни срцето и ќе се влее надеж дека следни се бучко, шеќерка, бане, андов итн.
Дајте му на народот она кое сака да го види.
Доста одоговлекувате.
Па никола нема да биде лошо од твоја страна да дадеш пример како се виси на канделабра.
Оди и обесисе како мустра да видат како изгледа таа твоја пуста желба:lud::lud:

Па што мислиш да увеземе еден контингент, и така се сешто увезуваме па нема да приметат???????????:nesum:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Тоа што тој ја отворил темава и го набројал, е „Што не ми се допаѓа во Скопје“.
Многу кратковидо и тесно круго наброени работи. Па и покрај сите работи наброени таму бар едно 75% се предизвикани од самите нас, граѓаните на Македонија или Скопје во овој случај. Чукнете ја главата и сите размислете како можете сами да си го подобрите квалитетот на животот, убавината на околината во која живеете и се движете најчесто, а и таму каде што сте ретки посетители!
Не очекувајте одговорност за се од партиите и владите кои се на власт односно се борат за власт.Тие ниту се одговорни ниту ја мирисаат градската нечистотија, ниту пак имаат потреба да претрчаат преку пешачки колку што имаш ти!!! Ние сме одговорни за тоа што се случува во Македонија, секој еден Македонец и граѓанин на оваа земја.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да додадам на моето предходно...

Не ми се допаѓаат разните избрзани предизборни лопатарења.....еве што се случува со нив.....

Се урна браната во Рапеш градена предизборно

Битола - Се урна браната на Маковска Река кај мариовското село Рапеш што беше градена предизборно. Жителите се крстат во господ што настанот се случил во текот на ноќта и помина без последици за луѓето и за стоката.

Браната во Рапеш се изгради со цел на жителите да им овозможи континуирано напојување на стоката, бидејќи овој крај е сушен во текот на летото. За овој проект Општина Новаци од касата потроши околу 3,5 милиони денари. Градоначалникот на Новаци, Лазо Котевски, вели дека од идната недела ќе се гради нова брана на трошок на изведувачот.

Жителите на Рапеш обвинуваат дека браната била направена нестручно и набрзина колку да се покажела Општината пред избори дека нешто се работи во мариовските села. Со вода била наполнета помеѓу двата изборни круга. Изградба на браната Мариовци ја чекале со децении, мислејќи дека таа ќе им ги реши проблемите со сушата. Но, наместо тоа, велат дека можело да се случи трагедија.

„Среќа што се случи ноќта, оти ако беше во текот на денот, ќе отидеа и стоката и луѓето. Оти секој ден сме тука на овој терен.

Ова е објект без темел. Тоалет не може да се гради без темел, а не ваков капитален објект. Ако вака се гради, многу е опасно не само за нас туку за сите жители од овој крај. За брана треба да се употреби соодветен материјал, глина, а не што било. Треба да има и соодветен надзор“, обвинува Зоран Трајковски, жител на Рапеш.

Тој се сомнева дека една од причините за уривањето на браната е нестручноста на тимот што ја градел. „Тука работеа неколку луѓе кои не беа стручни. Обични луѓе како мене, возачи. Попушти и почна да тоне. Уште ненаполнета, насипот не беше ист на двете страни. Дојде денот да се направи, ама не беше безбедна“, вели Трајковски. Откако браната се урнала, селаните ја алармирале Општината.

Градоначалникот Котевски вели дека за уривањето на браната одговорност имаат и жителите.

„Браната во Рапеш беше дел од стратегијата за развој на руралните општини. Според проектот што беше направен, таа требаше да биде висока четири метри и тогаш ќе издржеше. Но, по инсистирање на локалното население, бидејќи ќе немало доволно вода, ја кренавме уште два метра и покрај тоа што не се согласуваше главниот надзор. И не издржа. Тука влијаеја и временските услови. Оваа пролет имаше многу вода од дождовите и притисокот не издржа, зашто беше земјена брана набиена со камен. Одводниот канал, кој исто така беше планиран на три метри, а се крена на 4 метра придонесе да не издржи браната“, објаснува Котевски. Тој најавува дека сите трошоци за изградба на нова брана ќе ги преземе изведувачот.

„Изведувачот има одговорност да ја изгради повторно браната, почнуваме од вторник со нови параметри и со нови пресметки“, најави Котевски. (А.Б.)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=61BF26D0C3816F47A767C51510653034

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во Македонија се ми се допаѓа,ама буквално СЕ,всушност затоа сум сеуште тука!:helou:

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Vo Makedonija ne mi se dopagaat Albancite.Toa najmnogu mi smeta,a ima eden ton pikanterii kako shto e obrazovniot sistem,zdravstvoto,bankarskiot sektor....koi rado bi gi trampal so edna Hrvatska na primer.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
И никогаш да не ви се допаѓа и секогаш да ви биде тешко и лошо во неа додека не придонесете сами тоа да се смени и подобри.

V

Viktoranius

Гостин
Не ми се допаѓа тоа дивото малцинство кое го кочи развојот на државата.:toe:

M

marsovka

Гостин
У право си
Уствари има национализам само колку за чаталење,мавтање лупање во груда јас сум македонец и православен христијанин,исто така тие што се националисти ја користат секоја прилика за лечење на своите фрустрации од натрупани проблеми приватно со плукање на некои кои имаат пари да си заминат во Грција или пак добиле виза(излез од овде ) и се тешат дека ете они во нешто се добри ради тоа што имаат напишано во графата при попис дека се македонци и дека гордо мафтаат со знамињата додека ги стрижат нашиве политичари

А кога знаеш дека истите тие кои плукаат врз архитекти-студенти и секој кој ќе рече дека не се согласува со нивниот став (предавнииик ајде кажете )дека утре без мислење ако им се понуди добро платена работа кај гејците одма ќе речат да .Да не спонувам работни визи за таму пих без проблем се тртат:salut:

Не ми се допаѓа тоа дивото малцинство кое го кочи развојот на државата.:toe:
Mislis na tvoeto divo pleme neli?
Знаеш убаво на кое мислам.:)
двајцата сте од диво племе наречено вжештени нацистички глави
Вашите фрустрации лечете си ги на друго место молим лепо.
Уствари таквите ко вас го кочат развојот на една држава со застарени идеи од 19 век ,и таквите ко вас се користени од политичари кои не можат да понудат пристојна програма која нуди развој и напреднок па затоа се вртат кон популизмот и национализмот и ви продават само воздух

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ме нервираат сите анти-македонци, сите комуњари СДС-овски и не СДС-овски, сите бугарофили, србомани и гркомани и дивото племе што го спомна Виктораниус.

И личности како Суисајд Месаја, Зевсус, Реален 07 и оваа над мене...

M

marsovka

Гостин
Ме нервираат сите анти-македонци, сите комуњари СДС-овски и не СДС-овски, сите бугарофили, србомани и гркомани и дивото племе што го спомна Виктораниус.

И личности како Суисајд Месаја, Зевсус, Реален 07 и оваа над мене...
Леле стварно ау не знаев :pipi:
Одам сеа да се лоботомирам и само ќе гледам сител ветувам веќе дека нема да гледам било која друга останата телевизија

дефинирај ми анти-македонци што е според тебе ?

Kajgana Shop

На врв Bottom