Слободни стрелци

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Според мене мување за една вечер е исто ко да ме искористил некој, а ако се работи за повеќе вечери тогаш е оправдано. А за врска ако иде после повеќе мувања се прифаќа. :toe:

Значи ти си принудена да се муваш со некој, значи со сила е? Чим викаш дека било исто ко да те искористил некој.
Ако си се измувала, тоа значи дека и ти сакала, нема тука користење ако двајцата сте сакале.
Али добро, 15 години имаш, понатака ќе се смејш на ова. :smir:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Значи ти си принудена да се муваш со некој, значи со сила е? Чим викаш дека било исто ко да те искористил некој.
Ако си се измувала, тоа значи дека и ти сакала, нема тука користење ако двајцата сте сакале.
Али добро, 15 години имаш, понатака ќе се смејш на ова. :smir:
Не зборам за мене зборам општо, нема да се осеќаш ти искористена да се смуваш со некој што сакаш нешто повеќе од само 1 мување или пак правите муабет и се договарате да не остане на едно мување и вие се мувате и после типот ти рече несакам повеќе да се мувам со тебе ? Нема да се осеќаш искористена ?! Или ќе речеш гајле ми е што сака нека прави ? :nesvest:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не зборам за мене зборам општо, нема да се осеќаш ти искористена да се смуваш со некој што сакаш нешто повеќе од само 1 мување или пак правите муабет и се договарате да не остане на едно мување и вие се мувате и после типот ти рече несакам повеќе да се мувам со тебе ? Нема да се осеќаш искористена ?! Или ќе речеш гајле ми е што сака нека прави ? :nesvest:
Абе девојче, што се дискриминирате самите?
Ако си се мувала, тогаш знаеш дека било за една вечер. И сеа што да правиме ако не му се свиѓаш на дечкото?

Да те теши он треба?
И као, само вие женските да сте искористени, вие никогаш не откачувате никој ако сакал врска?

Ете ти четири прашања, обавезно до 16 години да си ги одговориш сите сама на себе, ќе бидеш многу позрела личност. :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Според мене мување за една вечер е исто ко да ме искористил некој, а ако се работи за повеќе вечери тогаш е оправдано. А за врска ако иде после повеќе мувања се прифаќа. :toe:
За едно мување те искористил, а за 7 муванја те искористил 7 пати.

T

theTinule

Гостин
Врска..
Таква личност сум што ми се развиваат чувствата и неможам да останам само на мување...Тој ќе иде со други а јас ќе гледам???
Ако пак веќе се мувам со типот тоа ќе биде само еднаш и никад повеќе..вториот пат веќе..го засакувам:smir:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Некој рече врска без обврска ??? Генерално сум за Fu@k buddy ... Ем другарство ем задоволство ... Врските замараат и прават проблеми и таму каде ги нема . За мување нема да зборам пошо мување по дефинициа ми е 15 годишњачки лапања по ќошој ,и целото тоа без секс . Фак бади звучи подобро :vozbud::vozbud::vozbud:

Апак и врските се нешто во кое треба да се предадеш емотивно , физички и временски ... Така да целата идеа за врска ми е ... некако не прифатлива .

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
:pos:
Многу работи ќе ги научиш во следните години девојче, имаш време, ќе видиш дека не функционираат баш така работите. :smir:
Нема да се осеќам искористено. Зошто? Сум поминала убаво тие пати шо сум се измувала, ако не сака врска, не мора, ќе испадне поубава прилика со друг понатака. И јас сум имала корист додека сум се мувала со него, убаво ми било.

S

smart ass

Гостин
Дали преферирате мување или врска и зошто? Дали ви значат девојките/дечковците со кои се мувате, или ви служат само за да ви го исполнат времето? Дали врските ве гушат или не? Имате ли нешто против мувањето?
Тоа е другарски отпрвин после може да биде сериозно али тешко-никој неќе сериозна музика...дали значат-па секако дека значат.:toe:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
За врска сум.Мувањето е безвезе и никогаш не сум го сакал.според мене тоа е работа за деца од 13 години.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Glupavo mi e muvanje ne me ispolnuva,no i ako imam decko toa ne znaci deka on mene ke me gusi ili pak jas nego dogovor i se ke bide super:pipi:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Демек пред млади бунтовници немаше мување, не ич. Не да имаше, растур и пред тоа се правеше. -.-
Као демек ние жените не сакаме мување, или секс за една вечер, јеа. Уживкај си. :smir: Не сме светици дотолку, аман. Дури жените се повеќе настроени кун мувања и слобода. Колку год имаш?
Имаше мување,но не беше до толку јавно и толку како да е нормално тоа.Знам дека не сме до толку и ние светици:se_ molam,но сигурна сум дека девојките сакаат повеќе емоции и чувства.А за годините:сигурно сум постара одколку што мислиш ти.:toe:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Врска.Зошто?
Па незнам,веројатно затоа што сметам дека на женско не му доликува да се има смувано сто пати со сто различни души,а од тоа да не излезе ниедна сериозна врска.
Никој нејќе девојка која што ја поминал пола и више од градот,која што ја покажуваат со прст и за која што има секакви муабети,сите знаеме како се нарекуваат тие.
Според мене,врска не би требало да загушува никој се додека во неа има доволно љубов и доволна слобода која што би требало партнерите да си ја пружаат меѓусебно и немам апсолутно ништо според мувањето,но ми изгледа прилично многу несериозно се додека не испадне нешто асално од тоа = врска.
Има да,одредени кои што нејќат обврски,врски такви „глупости“ како што ги нарекуваат ама секој со своето.Секој си прави како што му е најубаво и тоа е тоа.За некого сериозна врска за некој мување секоја вечер со различни.:toe:

P

Princ

Гостин
Кога правиш нешто со некој од другиот пол (ајт, еве и од истиот пол ќе речам, да не се налутат хомичите) го правиш тоа за да се исполниш себеси. Фали нешто, не сум целосен, па ќе се фатам со Тамунекоја.
Врска или мување? Зависи од типот на исполнување кое го сакам. Мувањето е привремено исполнување. Врската е долгорочно и посигурно исполнување.
Значи за мене одбирам врска.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
врска бидејќи сакам нешто подлгорочно и стабилно, мувањето ми е BULLSHIT! краткотрајно и без врска :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Мување или врска. Бооо, изборов. Тулумба или зелник :jaj:

Од негде мора да се почне. Ако остане на мување, остане. Не може директ врска.
Некоаш и не ти е до врзување, сакаш да се испуцаш. Некогаш човекот не ти е ко за врска, па ете начин да си со него, а да си сепак задоволен.
Некогаш ќе претераш со алкохолот, па мисли му ја :icon_lol:
Ја викам дека и тоа и тоа треба да се проба, и тоа повеќекратно :) Колку кратно зависи од нашите преференци и степенот на промискуитет кој можеме/сакаме да си го дозволиме.
Во секој случај, зрела личност не смее да си дозволи да се задоволува само со мувкања, а да избегава или да не може да одржи врски.
Абе филозофии цел тон на ваквите теми :)

Kajgana Shop

На врв Bottom