Б.Ц се враќа, навистина се враќа

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Еве ајде помогни ми и кажи ми една социјалистичка мерка во времето на владеење на СДС?

Кај што не направија они ништо во таа насока се дрзнаа да критикуваат и

-намалување на ддв за земјоделци
-поголеми субвенции за земјоделци
-ваучери за студентите на последна година
-бесплатен интернет во селата

Партија со елитисти и без идеологија е тоа е СДС. Можат само да лажат морони и пензионери што во нив го гледаат Тито и никој друг. Јас сум доволно образуван за да знам за какви идиоти станува збор.
ahahahahahaha besplaten internet vo selata. E da,izvini, toa e najreformatorskata akcija sto ke ja izvadi drzavata od kriza.. toa sto vo meguvreme ne sme vo niedna organizacija vo svetov, osven normalno vo ON,kade sto nemase da bevme ako se prasuvavte vie, a so toa i ke nemavme drzava, toa manje bitno.. ke si gi zemem kompjuterite i site vo selo.. hahahahah sedi miren!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Еве ајде помогни ми и кажи ми една социјалистичка мерка во времето на владеење на СДС?

Сите што беа вработувани преку бирото ,фирмите не плаќаа давачки за нив ,ете ти една :helou:
Уште една треба ?

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
ahahahahahaha besplaten internet vo selata. E da,izvini, toa e najreformatorskata akcija sto ke ja izvadi drzavata od kriza.. toa sto vo meguvreme ne sme vo niedna organizacija vo svetov, osven normalno vo ON,kade sto nemase da bevme ako se prasuvavte vie, a so toa i ke nemavme drzava, toa manje bitno.. ke si gi zemem kompjuterite i site vo selo.. hahahahah sedi miren!
А што треба луѓето во селата да прават? Да не знаат ништо повеќе од мотика и нива? Тоа ви одговара на вас, квазиелитисти.

И од каде тој идиотски став дека ако не бил СДС дека немало Македонија да биде во ОН? Демек државава Бранко ја создаде?

Дедо ми и прадедо ми се бореа во Втора Светска Војна за Македонија. Не се бореа за фиром. И ако ја почитуваш оваа држава инсталирај киличина подршка.

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=34266

Сите што беа вработувани преку бирото ,фирмите не плаќаа давачки за нив ,ете ти една :helou:
Уште една треба ?
Па треба пошто таа е единствена. Популарниот Бранков закон.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Па треба пошто таа е единствена. Популарниот Бранков закон.

хахахахаахах а сега уште една ти треба, а како беше засилен на неколку топици со тоа како ти треба САМО една добра работа од Бранета? :baeh:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
хахахахаахах а сега уште една ти треба, а како беше засилен на неколку топици со тоа како ти треба САМО една добра работа од Бранета? :baeh:
Добро бе брат јас верував дека нема некој од овие што пратат политика што му текнува на тоа. Иначе јас го знаев тоа. Ама мислев дека подржувачите на Бране се доволно глупи за да не се разбираат од ништо. Изглеа сум бил во грешка:pos2:.

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Уште една треба ?
И тоа беше добра работа а?? И што се случи? Каков ЕФЕКТ имаше законот? Да не случајно работодавците почнаа лажно да пријавуваат социјални случаи за да добијат бенифиции?:kesa:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Добро бе брат јас верував дека нема некој од овие што пратат политика што му текнува на тоа. Иначе јас го знаев тоа. Ама мислев дека подржувачите на Бране се доволно глупи за да не се разбираат од ништо. Изглеа сум бил во грешка:pos2:.

Оваквите изјави на времето беа сходни само за СДСМ кога беа на власт ,ама изгледа и на ВМРО ДПМНЕ не им смета повеќе тоа ,последниве месеци се некако повеќе се опуштаат да ги нарекуваат глупи,сељаци,наркомани итн сите оние кои не размислуваат како нив....т

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
И тоа беше добра работа а?? И што се случи? Каков ЕФЕКТ имаше законот?:kesa:
Никаков, фирмите масовно ги отпуштаа работниците, они ќе се пријавеа на завод и овие пак ги вработуваа. Али нема врска. Со подржувачи на СДС никогаш нема дебата, луѓето едноставно се заљубени во таа партија.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
И тоа беше добра работа а?? И што се случи? Каков ЕФЕКТ имаше законот? Да не случајно работодавците лажно да пријавуваа социјални случаи за да добијат бенифиции?:kesa:

Како можеа работодавецот да пријави социјален случај ,ако веќе истиот го примил со истиот закон ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како можеа работодавецот да пријави социјален случај ,ако веќе истиот го примил со истиот закон ?
Обично ги отпуштаа после грејс периодот кога не се плаќаа придонесите.
Законот имаше убава идеја, ама лошо изработен, уште полошо применет...

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32

Работодавецот прикажува лажни податоци дека новиот вработен е социјален случај( тука може, но и не мора да има помош и од член во социјалната служба). На тој начин добива бенифиции од државата. Истото важи и за вработување на хендикепирани лица.

Накрај повторно ке прашам. Рече дека законот е позитивен така? Објасни кои позитивни ефекти ги имаше тој закон со оглед дека е воведен во 2003?:uvo:

Обично ги отпуштаа после грејс периодот кога не се плаќаа придонесите.
Законот имаше убава идеја, ама лошо изработен, уште полошо применет...

И тоа беше редовна практика.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ne vredi kaj vas da se pomnuva bilo sto sto e storeno zasto vie ste tolku nerealni i nikogas nema da priznaete kolku i da e toa dobro za drzavat.. kako i da e,ete se javi nekoj sto spomna i pak ne ti cini,pa odma baras vtora , uz pat i vregas (bez toa nikako ne moze kaj vas ) Inaku,ti kako socijalista objasni kako vo uslovi na svetska kriza, povazno e motikata da se zameni so kompjuter,mada ne sum sigurna kolku kompjuterot e osnovno obrazovanie,pa od motika namesto na kniga se odi direktno na kompjuter.. a ako treba da se napusti motikata zasto togas drzavata dava subvencii za zemjodelcite? :) I treto ovaa socijalna (iliti socijalisticka) merka nikako ne mi korespondira so faktot sto u moment na stravuvanja na svetot od pandemija vo nasata drzava se namaluva za 3/4 nabavkata na vakcini, a se voveduva "mnogu povaznoto" internet vo selata ? Ili jas ne sum dovolno pametna? :)

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Оваквите изјави на времето беа сходни само за СДСМ кога беа на власт ,ама изгледа и на ВМРО ДПМНЕ не им смета повеќе тоа ,последниве месеци се некако повеќе се опуштаат да ги нарекуваат глупи,сељаци,наркомани итн сите оние кои не размислуваат како нив....т
Не сум член на ВМРО али ај нека ти биде. Точно е тоа дека ВМРО малце се опуштија ама нормално е тоа тепаа на сите можни избори овие неколку години.

Загрижува фактот што СДС не се приближува кон народот туку сеуште има изјави:

-Каква програма бе имаш ти, врска нема тоа. --Фрчко на Ѓорѓе
-Не планираме да правиме детска градинка ко Груевски. --Бучко

и уште милион вакви примери, социјализмот не трпи елитизам се надевам ќе го сфатат тоа.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Друже Бране, ми ти се кунемо

Бранко се врати, ама сега вистина се врати, а не ко тој вицот за Велигден.

Толкава помпа се крена за инаугурацијата на Иванов, па претседатели од други држави, хеликоптери, специјалци, блокирани улици,за на крај стариот претседател да го украде шоуто. Сигурно Џоле и Грујо вечерва коси кубат откако виделе како го дочекаа Бранко во партијата.

А пак овие од СДСМ... знаев дека се во криза ама дека до олку биле очајни стварно не знаев.

Вака ни апостолите не го пречекале Исус кога воскреснал и се вратил да ги израдува. Дури и таму имало некои кои не верувале додека не ги чепнале раните (или така некако одеше приказната).

А овде... не бе братче, му веруваат од напред, поточно кажано им веруваат на сите политичари онака, од учтивост, не им требаат докази.

Една женичка еуфорично во прилогот на А1 вели - Ќе победиме сто посто, гарантујем, зошто сите го сакаат, Бранко многу го сакаат.

Е арно тетке, сакајте си го, и по можност урамете си го по дома и пејте му, друже Бране, ми ти се кунемо...

Лесно на тие политичари што имаат ваков народ...

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Ne vredi kaj vas da se pomnuva bilo sto sto e storeno zasto vie ste tolku nerealni i nikogas nema da priznaete kolku i da e toa dobro za drzavat.. kako i da e,ete se javi nekoj sto spomna i pak ne ti cini,pa odma baras vtora , uz pat i vregas (bez toa nikako ne moze kaj vas ) Inaku,ti kako socijalista objasni kako vo uslovi na svetska kriza, povazno e motikata da se zameni so kompjuter,mada ne sum sigurna kolku kompjuterot e osnovno obrazovanie,pa od motika namesto na kniga se odi direktno na kompjuter.. a ako treba da se napusti motikata zasto togas drzavata dava subvencii za zemjodelcite? :) I treto ovaa socijalna (iliti socijalisticka) merka nikako ne mi korespondira so faktot sto u moment na stravuvanja na svetot od pandemija vo nasata drzava se namaluva za 3/4 nabavkata na vakcini, a se voveduva "mnogu povaznoto" internet vo selata ? Ili jas ne sum dovolno pametna? :)
Иако ми е тешко да читам македонски на латиница сепак ќе ти одговорам. Која пандемија бе? Циа си пушти вирус во Мексико ко експеримент.

Земјоделецот има деца, тие деца помагаат во поле и имаат право на интернет. Бидејќи таму нема инфраструктура за интернет мора владата да реагира. Тоа е социјализам. Жално е што партија ко СДС е против тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom