СЗО прогласи пандемија на свински грип! [Швајцарците пронајдоа вакцина!]

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
bidejki baba ti i dedo ti ne primale vakcini ..bidejki baba ti i dedo ti jadele zdrava hrana bez nikakvi hemikalii ...itn itn

Уште кога ќе ти го прочитам потписот гледам дека си тип кој верува во заговори и такви слични ****а.

Немој толку да ја оспоруваш вакцината, оти откако некој ќе ги прочита полувистините од твоите постови и ќе формира мислење дека не треба да се вакцинира и потоа ти нема да го носиш на душа кога ќе си умри.

Јок, само некој кому му останало у глава нешто од факултет (каде учел за оценка, а не за знаење-затоа и многу не објаснувам :) ) :smir:
Инаку овде на форумов има вистински ѕверови (и ѕверки) од членови за овие науки ама некако не се активни на темава...чисто за да се информираме што е точно, а што не :)

Уште кога ќе ти го прочитам потписот гледам дека си тип кој верува во заговори и такви слични ****а.

Немој толку да ја оспоруваш вакцината, оти после некој ќе прочита од твоите постови полувистини и ќе формира мислење дека не треба да се вакцинира и после ти нема да го носиш на душа кога ќе си умри.

za razlika od tebe jas ovoj problem go pratam veke cela godina ..pisuvam za ova veke cela godina..ima iljadnici napisi,kolumni ,intervjua ,so doktori koi velat deka ovaa vakcina pravi poveke loso otkolku dobro .Ima potvrdeni slucai za kontraindikacii od vakcinata pa duri i smrtni slucai vo tekot na cela ovaa godina.Jas samo sakam da pomognam i da gi informiram moite sogragani poveke vo vrska so ova prasanje.Na sekoj individualno e da proceni sto ke pravi so negoviot zivot.A za zagovorite ..tie veke ne se ni zagovori ..tie se veke realnost ..samo sto ti ne gledas jasno sto se slucuva .Polse nekoe vreme koga rabotite ke stanat vidlivi za tvoite oci ke si reces..ej ovoj firewall bil vo pravo

Вчера на медиумите во Холандија изјавија дека ке ги вакцинираат и малите дечиња д 6месеци до 4 години.
Пред тоа се дискутираше дали да се вакцинираат или не.
Моето дете треба да го вакцинирам до крајот на ноември.

Сеуште не знам што да правам,некои велат вакцината може да биде штетна,некои пак дека така е подобро...владата изјави да не се читаат форумите,дека шират дезинформации...стварно сум под притисок и незнам што е поправилно.

Duri Me nervira sto voopsto ne se plasam i panicam vo vrska so svinskiot grip. A koga e kako obicna nastinka bez posebni simptomi i koga znaeme deka na virusot ne mu deluva antibiotik i ne ni davaat lekovi tuku samo vitamini i paracetamoli, sto e togas Tamiflu??? Ve molam ako znae nekoj neka mi odgovori:pipi:

Вчера на медиумите во Холандија изјавија дека ке ги вакцинираат и малите дечиња д 6месеци до 4 години.

Сеуште не знам што да правам,некои велат вакцината може да биде штетна,некои пак дека така е подобро...владата изјави да не се читаат форумите,дека шират дезинформации...стварно сум под притисок и незнам што е поправилно.

Од сигурни извори ти кажувам дека вакцината е ѓубре. Фактички сите вакцини се ѓубре но оваа содржи премногу жива како за почеток а потоа и сите други работи.
Не е иста имунизацијата кога се штитиш со антитела од некоја си вакцина за која како прво се вели дека е штетна а како второ може и организмот да не ја прими (вакцината е антитела кои предизвикуваат создавање антигени и ако тие антигени не се создадат тогаш џабе си ја примил) со имунизацијата кога твојот организам си создава антигени од веќе прележана болест. :smir:

Само што кај нас премногу се крева паника, ова не е шпанскиот грип од 1918 кој е смртоносен, туку е можеби во денешно време најраспространета мутација од сезонскиот грип. Колкумина се разболеа, прележаа и сега ништо не им е.

Од сигурни извори ти кажувам дека вакцината е ѓубре. Фактички сите вакцини се ѓубре но оваа содржи премногу жива како за почеток а потоа и сите други работи.
Не е иста имунизацијата кога се штитиш со антитела од некоја си вакцина за која како прво се вели дека е штетна а како второ може и организмот да не ја прими (вакцината е антитела кои предизвикуваат создавање антигени и ако тие антигени не се создадат тогаш џабе си ја примил) со имунизацијата кога твојот организам си создава антигени од веќе прележана болест. :smir:

Само што кај нас премногу се крева паника, ова не е шпанскиот грип од 1918 кој е смртоносен, туку е можеби во денешно време најраспространета мутација од сезонскиот грип. Колкумина се разболеа, прележаа и сега ништо не им е.
Да,се убаво те разбирам истото го мислам и јас:back:
Но се работи за мало детенце од две годинки,за мене не е проблем се би издржала,но тие се мали и кревки сеуште немаат добро развиен имунитет.
Сепак,се плашам,како и сите останати родители.

Имаш интернет, искористи го да се информираш.

Ако знаеш што бараш ќе најдеш, за твое дете се работи дај малку труд да го одбереш вистинското решение.

Почни со тоа да видиш што има во вакцината па види дали вреди ризикот.

Еве овде можете од прва рака да се информирате што има во вакцините

http://www.vaccinesafety.edu/package_inserts.htm

CONTRAINDICATIONS-------------------------------
• Hypersensitivity to eggs, neomycin, or polymyxin, or life-threatening reaction to previous influenza vaccination. (4, 11)
------------------------WARNINGS AND PRECAUTIONS-------------------------
• If Guillain-Barré Syndrome (GBS) has occurred within 6 weeks of previous influenza vaccination, the decision to give Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine should be based on careful consideration of the potential benefits and risks. (5.1)
Immunocompromised persons may have a diminished immune response to Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine.

Доволно ми е ова само што го видов. :helou:

Џену Грл;3074738]CONTRAINDICATIONS-------------------------------
• Hypersensitivity to eggs, neomycin, or polymyxin, or life-threatening reaction to previous influenza vaccination. (4, 11)
------------------------WARNINGS AND PRECAUTIONS-------------------------
• If Guillain-Barré Syndrome (GBS) has occurred within 6 weeks of previous influenza vaccination, the decision to give Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine should be based on careful consideration of the potential benefits and risks. (5.1)
Immunocompromised persons may have a diminished immune response to Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine.

Доволно ми е ова само што го видов. :helou:А како што слушам на болниве само им лупале Тамифлу, ни дали се алергични на нешто друго ги прашувале а камоли ова погоре.
Тамифлу-то е приказна само за себе..истото има нуспојави страшни како и вакцината..работата од гадење и повраѓање ....оди дури до психички растројства

Немој толку да ја оспоруваш вакцината, оти откако некој ќе ги прочита полувистините од твоите постови и ќе формира мислење дека не треба да се вакцинира и потоа ти нема да го носиш на душа кога ќе си умри.

Не зборете глупости сето ова е за профит целта е да ти ја стават вакцината и да соберат пари, и да ти кажат дека те спасила вакцината. А уствари грипот нема ни г од грип односно се прави медиумска паника бидејќи тоа е најсилното оружје за ПЕРЕЊЕ МОЗОК и се прележува како сезонски грип.
А затоа дека е од лабараторија апсолутна вистина.

Изјавава на владава не им држи вода.
Форумиве да не се читаат,а вести нека се гледаат.
Мене појќе ме плашат кога гледам вести на А1 или Сител или по весницине шо ќе прочитам.
Премногу преувеличуваат со свинскиов грип.
Нормално дека треба превентива,ама го напраја ко санкир секој шо се разболел умрел од него т.е. ако ти кажат дека имаш свински грип ќе те напрат ко на смртна постела да си.
И од обичен сезонски грип мојш да крениш висока температура.
Мене појќе ме плашеа сипаницине и жолтицана шо беше по школиве отколку свинскиов грип.

Мене појќе ме плашеа сипаницине и жолтицана шо беше по школиве отколку свинскиов грип.

e пa да имаше заушки за нив вести ќе правеа. треба новинарите платата да си ја извадат...

Ја потготвувам акција сега во градот, во најпрометниот кафич се договорив со газдата ќе се вртат презентации на прожектор и ЛСД телевизори како да се заштитат луѓето од свински грип. А со секој влез и пијачка се добива бесплатна маска. Сепак ова не го правам за профит, туку со цел да се подигне свеста кај народот дека има проблем, но не да се крева паника, туку у лежерна атмосфера со пијачка да се информираат луѓето. Имам подршка од невладини, и од газдата на кафичот. А за одзивот ќе се погрижи групата за PR, ќе видиме што ќе биде.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom