СЗО прогласи пандемија на свински грип! [Швајцарците пронајдоа вакцина!]

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
кој рече бе дека не зборуваат за нив
Eleven confirmed infections in the US

никаква корист освен за милитантните групации кои ги регрутираат како топосвско месо и бомбаши самоубијци

Сеа асид погоди каде ќе има најголема смртна стапка?

Ti pa bukvalno...nekoja propaganda mora da ima...
Inaku MUTIRANITE VIRUSI se smetaat za edna od najgolemite opasnosti po rodot na lugjeto..:)
Loso e sto nekoi gi odgleduvat vo nadez deka ke gi upotrebat kako oruzje...
za ovoj pak pticji-svinski-covecki??? epten e mnoguznacen za da e PRIRODNA MUTACIJA...:)

Супер тема! ~ Инаку грипот е застрашувачки......

јас ко што разбрав не мора да си во допир со свиња за да се пренесе, туку се пренесува и од човек на човек, што е уште пострашно и позагрижувачки:nesum:

i agree,може цел свет да отиде (изглеа)

Абе грип ко грип... сега гледав на тв, кажаа дека и за оној што е обичниот (немутираниот човечки што не се фаќа кај кокошки и свињи) нема лек, туку само вакцина за преевентива. Така и со овај, највероватно е дека поголем дел од луѓето можат да го преживеат ако се открие во рана фаза.

Ама познавајкиги нашите способни доктори... можноста да си болен од грип а да те лекуваат од слепо црево е доста голема, така да сепак би рекол нека си остане грипот во Мексико.

Мораше некако да се сврти вниманието од светската криза, нели? Ништо чудно да е намерно пуштен...

Обама бил во контакт со лице кое умрело од грипов... Ми мириса на „природна смрт“.

Верувам дека вирусот е произведен лабораториски и пуштен намерно.

(Едитирано од Acid: избришан е вториот дел од постот, не ја води темата во погрешна насока).

Обама бил во контакт со лице кое умрело од грипов... Ми мириса на „природна смрт“.
“поприродна“ - здравје!...
Прво беше пилешки , сега порасна во свински .... што ќе е следно ? :nesum:
пилешки - па сеа пилешко/свинско/човечки - па пилешко/свинско/човечко/телешко/јарешко/овчи...

....знаете што ми е чудно, прееска слушав на А1, некој тип зборуваше дека “нема место за паника, не е НАЈДЕНО заболено лице со овој грип на балканот, сме знаеле како да дознаеме дали грипот од кој е заболено лицето е обичен сезонски или смртоносен...тоа мање више..ама сме имале ЛЕКАРСТВА?
КОИ ЛЕКАРСТВА бе?? од кај па ние лекарства, низ светот умираат луѓе ние ги имаме лекарствата...да иаме лекарства од типот витамин Ц и кафетин менструал...прво медиумиве ја направија голема работата, сега властите ке не смируваат...глупости...ние доволно голема узбуна си кренавме со заушките, ни викаат да молчиме и да не се распрашуваме во врска со СМРТОНОСЕН ВИРУС, за кој сеуште нема лек, ниту вакцина...

Acid, си ја дуплирал темата. Имаме ваква на форум Свет уште вчера. Спои ги ако можеш.

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38151

Инаку, веќе се слуша дека имале “лек’’ за вирусов, мада личи ддека е патка да не се шири паника.

А за карантин, малку потешко со ваков проток на луѓе по целиот свет.

Од Централна Америка кон Мексико има голем наплив на имигарнти, од Мексико кон САД и Канада исто така (стотици илјади), а вирусот веќе го има во Европа и Океанија.

Да не паничиме, ако ни било пишано да поминеме период како кога завладеала големата чума во Европа кога 1/3 од населението изгинало...

Јес да почнаа на време сите релевантни инстанци да алармираат за можните последици, но треба да биде под контрола.

А ова што слушам дека вирусот е намерно создаден и пуштен, луѓе дај уозбилете се.

Добро бе, до кога ќе не ебат со вирусиве. Ајт нека ида у курац таму. Сида, птичји, свински, заушки. Ајт нека ида у курац таму. :bip:

Добро бе, до кога ќе не ебат со вирусиве. Ајт нека ида у курац таму. Сида, птичји, свински, заушки. Ајт нека ида у курац таму. :bip:

Треба да се пазимо од касапот..:nesum:

Вчера јавија за 4 случаи Канада.

Значи, ако е откриен на време, може да се лечи. Ако не, ...

Така да без голема паника и не јадете свинско :).
Е сега не знам на колку степени целзиусови умира вирусот плус минус?
Значи јас како што разбрав преку јадење не се пренесува, бидејки кога животното е мртво грипот како вирус не останува да живее и откога ќе се испече или свари месото не е опасно :toe:

Ќе не одмине нас,Не за чабе сме Македонци.
А кој се сиптомите на грипов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom