Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Cat > Алпина,Планика и све остало.

CAT-711846-711874-08.tif

Каде можам да најдам реплика (хех, реплика).... некаква копија на статуетка оскар? по можност да не е малеча туку така, во пропорција со реалната? играчка што било, само да личи....
итно ми е, ве замолувам нека пише кој знае...

чистење на злато ? и од прилика колку би коштал прстен?

аааа брат тоа не се оригинал планика.Овие се некои војнички.А еве ги оригинал ПЛАНИКА
Прегледај го приврзокот 41055
А овие оригиналот коштаат од 9000 денари па нагоре

Двете се оригинал :) само погорните се поголем број,затоа малце чудно изгледаат...на твојата слика гиго се баш војнички,од специјална е сликата :)

Не е ова за тука ама ајде...

Ми требаат 3-4 дефиниции за физика нешто ама неаме книги ние во школо...ај сеа некој да не знае некоја страна околу ова или пак ќе се понуди да ми ги извади од учебник(ако има)

Кои точно дефиниции ми требаат ке ви кажам по пп.

Фала :)

п.с 3та година сум

Не е ова за тука ама ајде...

Ми требаат 3-4 дефиниции за физика нешто ама неаме книги ние во школо...ај сеа некој да не знае некоја страна околу ова или пак ќе се понуди да ми ги извади од учебник(ако има)

Кои точно дефиниции ми требаат ке ви кажам по пп.

Фала :)

п.с 3та година сум

дај кажи, ке пробам...

напиши ги тука што те кошта, само дополнително замарање е порака да ти праќаат, па да чека одговор, па да ти бара... а башка тоа што си трета година ништо не кажува, затоа што поима неаме што се учи и учело во трета година.

напиши ги тука што те кошта, само дополнително замарање е порака да ти праќаат, па да чека одговор, па да ти бара... а башка тоа што си трета година ништо не кажува, затоа што поима неаме што се учи и учело во трета година.

дај кажи, ке пробам...

Еве.

1.Кои референти системи се викаат неинерцијални?
2.Што е механичка енергија? Во колку вида се јавува? (И равенка)
3.Закон за запазување на импулсот? (и равенка)
4. Равенка за сили на триење при лизгање.

Еве.

Не ги знам , но можам да ти помогнам каде да ги најдеш .. Ги има во учебниците за 7мо или 8мо одделение , ако имаш провери таму ако не прашај некој другар дали има, или последната опција чекај некој тука да ти одоговори .

Еве.

барај од дечки од 2ра година/ :toe:

Еве.

1. Инерцијални системи се системи кои мируваат или се движат рамномерно праволиниски.
2. Не ми текнува дефиниција за механичка енергија, но истата се дели на кинематичка, динамичка и статичка енергија.
3. Збирот од импулсите на двете тела кои се изолирани од околината пред и по судирот е постојана големина, односно вкупната промена на импулсот е еднаква на нула. (m1v1 + m2v2 = m1v10 + m2v20 = vonst ; p1 + p2 = p10 + p20; p1 - p10 = p2 - p20; dp1 + dp2 = 0)
4. a=(F - Ftr)/m. Кога F<Ftr => сила на триење при мирување. Кога F>Ftr => сила на триење при лизгање.

Тоа би било тоа накратко, од физиката на електро. Целосни изведувања може да ти напишам ако ти требаат, но доволно ти е за 3та година средно:smir:

Каде можам да најдам (купам) текстилна боја да не знае некој ?
Јас знам. :)
Квалитетна текстилна боја можеш да најдеш во Kasver-C, Скопјанка, Аеродром (во подрумите кај пазарот).
А било каква имаш во Графика Промет, Прографика, и на ќошот од зградата измеѓу овие две продавници, кај соборен храм, накај Руска амбасада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom