Што би одбрале да купите за цена до 15.000 евра?

• Креатор на темата Креатор на темата Ibracadabra
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали сакаш нова или стара кола да земеш.

Мој избор би била кола на половна кола од поново годиште.Пример колава ја меркам од пред некое време,ама малку ми го надминува мојот буџет,инаку не би се размислувал,добро малку бидејки е автоматик.

http://www.webavto.com.mk/cardetails.aspx?carID=11740

Е дури има овци ке има и волци... за менување на масло и филтери појке од 150 денари не давам. Во спротивно (бар до толку сум писмен) легнувам под кола и сам го менувам. Не е некоја којзнае каква филозофија за да платиш 8.000 денари.
abe koj moze i ima vreme garaza da ama nova kola ne ide, imam uste edna kola nea sam si ja cepkam posto e postara, ja popravam,ja rasturam i sekat na sklopuvanje imam visok delovi. Ama vokaat "ako nemas visok delovi isto ko da ne si ja popraval" :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

abe koj moze i ima vreme garaza da ama nova kola ne ide, imam uste edna kola nea sam si ja cepkam posto e postara, ja popravam,ja rasturam i sekat na sklopuvanje imam visok delovi. Ama vokaat "ako nemas visok delovi isto ko da ne si ja popraval" :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Море ферари нека е... 8.000-ки за сервис не давам шо сака нека биди. А вишок делови... за менување масло се одвртува само 1 штраф и толку. Така да не верувам дека ке ти остане екстра дел :)

Море ферари нека е... 8.000-ки за сервис не давам шо сака нека биди. А вишок делови... за менување масло се одвртува само 1 штраф и толку. Така да не верувам дека ке ти остане екстра дел :)
na sala go pisuvav toa so visokot delovi :helou:

Може да остане.. Штрафот т.е. "штопната" нардоски кажано. Плус гратис ќе имаш возење едно 100-тина метри а после иде на рециклирање. :kesa:

Него ај види го и ова http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=265634

А за стандарден сервис.... премногу е 8000. Таткоми има Форд сервис и од искуство ти кажувам дека за стандарден сервис, уље, филтри и проверка на вода, пакни, глицерин, масло за хидраулика, проверка на предница не би требало да чини повеќе од 1500 денари (работна рака).

Мене за сервис на фиестата ме опнаа 5-6000:nesum: Ги заменаа сите можни филтри и масло...мамата нивна

Незнам дали сакаш нова или стара кола да земеш.

Мој избор би била кола на половна кола од поново годиште.Пример колава ја меркам од пред некое време,ама малку ми го надминува мојот буџет,инаку не би се размислувал,добро малку бидејки е автоматик.

http://www.webavto.com.mk/cardetails.aspx?carID=11740

a sto ti,nesakas avtomatik koli ili?nema nisto poubavo od avtomaik,toa samo gospoda vozat.....

a sto ti,nesakas avtomatik koli ili?nema nisto poubavo od avtomaik,toa samo gospoda vozat.....
Abe avtomatik priznavam dzip,a8 i taa klasa i nesto takvo sto neide da go vozis so manuelen, iako sea tie koli i nemozes da gi kupis s manuelen. A licno jas nemozam da podnesam avtomatik mnogu mi e poubav manuelniot samoto saltanje i mi ima nekako posportski karakter. Ama se e do vkusovite

Шкодата што ја линковаше Калимеро е тип троник... така да ако имаш кеиф да менуваш брзини
IMG_1168.jpg

менувачот на средина и потоа малку десно. Па имаш + - знаци, напред и назад брзините :)

Abe avtomatik priznavam dzip,a8 i taa klasa i nesto takvo sto neide da go vozis so manuelen, iako sea tie koli i nemozes da gi kupis s manuelen. A licno jas nemozam da podnesam avtomatik mnogu mi e poubav manuelniot samoto saltanje i mi ima nekako posportski karakter. Ama se e do vkusovite

avtomatik ispod 3000 kubici ne doaga vo predvit,si vozel li nekogas takva kola?

Шкодата што ја линковаше Калимеро е тип троник... така да ако имаш кеиф да менуваш брзини

менувачот на средина и потоа малку десно. Па имаш + - знаци, напред и назад брзините :)
da znam ama pak ne mi e toa toa napred i nazad. Toa e mojot vkus

avtomatik ispod 3000 kubici ne doaga vo predvit,si vozel li nekogas takva kola?
imam probano Q7 3.0tdi so 233ks skopje-veles mnogu e dobar za na otvoreno avtomatik i toa ima tiptronik ili multitronik neznam tocno kako se vikase kaj audi i mozes i sam da menjas ako sakas, dodusa taa kola ne ide so manuelen ama i da ide ne bi ja zemal. AMA NEKOE SPORTSKO KOLICE SO MANUELEN UBAV SALTER...

Мене за сервис на фиестата ме опнаа 5-6000:nesum: Ги заменаа сите можни филтри и масло...мамата нивна
На колку го напрај првиот сервис на Фиестата? И каде? Јас ближам 7500км, на колку се прај?

На колку го напрај првиот сервис на Фиестата? И каде? Јас ближам 7500км, на колку се прај?
Pa vidi sigurno so kolata ti dale "servisna kniska" tamu ti pisuva na kolku kilometri se pravi servis kaj tvojata kola, a mozno e i da ima vremensko ogranicuvanje primer 15 000km projdeni ili 2godini. Vidi si tamu

Само да му одговорам и не идам офф топик веќе :)
Првиот си требал да го имаш веќе направено, тој е некаде на 3-4000 км

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom