БУГАРИТЕ ФОРМИРААТ ПАРТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата sofiqrulez
  • Време на започнување Време на започнување
Пореден материал за националистите во двете страни.
На секоj му е jaсно ,што ниту партиja на бугарите во Македониja , ниту на македонците во Бугариja ке бидат регистрирани некогаш.
Ова статиja е несериозна - тоа казал ..., ониа казал...

Според мен не требува да има бугарска партија во МК, нито албанска, нито српска. Секои ке д'рпа чергата кум него. Ако са македонски грагани, независно како се осекат ке работат за МКД и нема да веат туги знамена.
Истото важи и за БГ, Србиа и Албанија

А што ако тие со бугарски пасоши гласаат за ОМО ИЛИНДЕН доколку се регистрира за партија во Бугарија колку градоначалничи места ке земеме во пиринскиот дел на Македонија

Очекуваат 10000 членови!!!
Не се нормални!!!!

Очекуваат 10000 членови!!!
Не се нормални!!!!
:pos2::pos2::pos2: шо не смешки ќе видиш .... ако стигнат до 1000 нека бидат среќни :pos2:.

а кој ќе му биди претседател на партијата ЉуБчо? зато изгледа тој нејќеше да биди претседател на Народна :icon_lol:

Зашто бе, нека се основа бугарска партија тука ама и македонска да се дозволи да се основа во Бугарија.Да видиме дали ке бидат само 5000 гласа или повеќе. На крај краева да се преброиме. Или на некого тоа не му одговара:mist:

Зашто бе, нека се основа бугарска партија тука ама и македонска да се дозволи да се основа во Бугарија.Да видиме дали ке бидат само 5000 гласа или повеќе. На крај краева да се преброиме. Или на некого тоа не му одговара:mist:

Тази тема сме ja чепкали много пати.Според устава на БГ нема право да се образуват етнички партии.ЧЛ.11 от устава пише :

Тази тема сме ja чепкали много пати.Според устава на БГ нема право да се образуват етнички партии.ЧЛ.11 от устава пише :

Ајде,изговори и само изговори.Првиот изговор ви беше демек немало 5000 души,па потоа ОМО е национална партија.Никогаш не сум чул ОМО да се декларира како национална партија,баш напротив сум чул дека примале и Бугари

Ајде,изговори и само изговори.Првиот изговор ви беше демек немало 5000 души,па потоа ОМО е национална партија.Никогаш не сум чул ОМО да се декларира како национална партија,баш напротив сум чул дека примале и Бугари

Види шо пише во устава им.Проблемите на ОМО са много,но темата не е ОМО.Ако сакат бугарите и ако е дозвлено от вашиот устав нека се регистрират.НО да почитуват законите на РМ.

Види шо пише во устава им.Проблемите на ОМО са много,но темата не е ОМО.Ако сакат бугарите и ако е дозвлено от вашиот устав нека се регистрират.НО да почитуват законите на РМ.
Абе во ние во Македонија ве разбираме,се плашите

Ајдееееее :sekss: (се извинувам морав) :helou::smir:
п.с. јас барам сите по име презиме да ги кажат членовите не за друго за сеир :vozbud::vozbud::vozbud:

Бугариве ќе типуваат на македонските граѓани со бугарски пасоши и одродените Македонци, меѓутоа реално не очекувам никакви позначајни успеси (на пр. да освојат пратенички мандат), иако зад нив (духовно и материјално) стои бугарската влада и ултранационалистот Каракачанов.

:pos:Не мислите дека темава е за во играчница...Да видиме малце сеир од ова, да му се сневиди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom