Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
:tapp::tapp::tapp:
no comment

Марсовке ти немораш да учиш веронаука ако нејќеш учи историја на религии. Значи загарантирано ти е правото на избор и правото на слобода да учиш што сакаш.

Јас сакам веронаука а немам, несакам историја на религии а ќе морам. Кај ми е мене правото на избор, каде е правото на слобода???
Зошто јас не сум рамноправен граѓанин како тебе у државава?

Одговори.
просто баче има верска настава у џамии и цркви :tapp::tapp::tapp:

мислам ако не мрзи да тркнеш и после часови да си го носиш детето

Имаат, различни партии бе, СдСфиром и ВМРО, немити едни за барцелона други за реал и што да напрајме една партија само еден клуб тоа ли???:toe:
А кој таков мешаш партии во оваа проблематика..... верници и атеисти има во сите партии....или ова е воведување на уште еден стандард за наподобни и неподобни.

Еве јас ќе ти објаснам. Во веронаука се изучува библијата. Во историја или пак во фиозофија на религијата се изучуваа влијанието на религиите врз човекот, причината за нивното верување, акотите кои мора да се прифатат кај другите од нас. Исто се изучува и окултното.

Трагично е само што никој до сега не поднел иницијатива за сексуално образование во школите.

Не е точно дека се изучува само библијата.

Мене ме интересира колку од луѓево, не само младите знаат правилно да се прекрстат и го разбераат значењето на крстењето.

Колку од нив знаат Оче Наш или кога се пости и како?

Ама сите фрлаат камче кога ќе помине црна мачка или палат оган како пагански обичаи и се декларираат како верници.

:toe:

Верската нетолеранција е карактеристична воглавно кај религиозните додека кај нерелигиозните не е случај...немаат што да нетолерираат.:toe:

Атеистите не ги толерираат религиозните.

Тоа го учат и во тековните предмети.
не е тоа точно јас се запознав со дел од филозофијата на исламот и христијанството преку нет и разговор со други луѓе а не преку настава

притоа дел од моите прерасуди за другите беа сменети затоа треба историја на религиите се дознава општо за што станува збор во врска со сите доминантни религии а не да се гледа на нив како нешто опасно и страшно

Атеистите не ги толерираат религиозните.
сигурно не палат жени и не викаат алах ук акбар ме сваќаш брату или не што сакам да ти кажам

просто баче има верска настава у џамии и цркви :tapp::tapp::tapp:

мислам ако не мрзи да тркнеш и после часови да си го носиш детето

А да ја укинеме и информатиката па ти да тркниш до интернет кафе да се поедуцираш информатички
:pos: :pos: :pos:

Не трескај глупости те молам ако незнаеш да одговориш на конкретни и јасно формулирани прашања не одговарај воопшто.:tapp:

А да ја укинеме и информатиката па ти да тркниш до интернет кафе да се поедуцираш информатички

Не трескај глупости те молам ако незнаеш да одговориш на конкретни и јасно формулирани прашања не одговарај воопшто.:tapp:
ме смееш информатика е знаење и вештина која е потребна у животот на детето :pos2:
не можеш да ставиш на иста вага со веронаука која нема практична примена

инаку никој не ти забранува да одиш на веркса настава и да се едуцираш само да сватевте што барате вшусност и на што отварате порти

:pos::pos:Слободно може да се тргне..и онака ништо на тие часови не научуваат

Е тука си грешка....добро де, може малку мајтап си тераат и тоа е се.

Куќни пријатели мои, мажот атеист а жената православен верник.

Не дозволуваше децата да се крстат ниту жената да оди во црква.

Ако бараме примери ќе ги најдеме, постојат атеисти кои си имаат своја доктрина и си делуваат на разни начини за да ги оспоруваат религиите.

Дали е потребна веронауката во животот на детето? некој како тебе смета дека не е. а некој како мене смета дека е потребна, плакаш ти данок во оваа држава плаќам и јас и моето прашање е зошто не сме рамноправни јас сум дискриминиран човече!!!...
уствари џабе везам нема везе...не ми реплицирај
те поздравувам.

Лајче ти ако сакааш да учиш веронаука сега слушнав дека ако сакаат луѓето ќе си отворат сепецијални образовни институции за веронаука па нека идат таму да учиш.
Неможеш ти на едно мало дете да му кажуваш во што како да верува... Негово право е да верува во што сака и да не го учи тоа со сила. :toe:

Куќни пријатели мои, мажот атеист а жената православен верник.

Не дозволуваше децата да се крстат ниту жената да оди во црква.

Ако бараме примери ќе ги најдеме, постојат атеисти кои си имаат своја доктрина и си делуваат на разни начини за да ги оспоруваат религиите.

Се знае кој е глава во семејството:pos2::kesa:

Лајче ти ако сакааш да учиш веронаука сега слушнав дека ако сакаат луѓето ќе си отворат сепецијални образовни институции за веронаука па нека идат таму да учиш.
Неможеш ти на едно мало дете да му кажуваш во што како да верува... Негово право е да верува во што сака и да не го учи тоа со сила. :toe:

Добро. Јас велам дека ево овие деца па и родителите кои досега изучуваа веронаука сакаа и имаа, кој несакаше имаше право да неучи. Сега овие деца немаат право и слобода да учат она што сакаат.

Вампирче бре па мене ме луштат 10 илјади па и повеќе месечно за даноци и јас сум граѓанин кој го плаќам образованието на моето дете и зошто да неможе да учи во школо веронаука.

Немаме право на избор сега, сега ова е дискриминација, плаќам а не добивам тогаш барем да не плаќам...така?...:toe:

не е тоа точно јас се запознав со дел од филозофијата на исламот и христијанството преку нет и разговор со други луѓе а не преку настава
Па во 5-то одделение учеа, а еве сега и шесто за појава на религиите, конкретно оваа година (една-2 лекции) за појава и ширење на христијанството.
Јас сепак тврдам дека попот нема да им полни глава (како и досега). Ако си одела на служба во црква, дали си слушнала за омраза кон друг етникум или религија? Ама искрено.

И реков, има многу предмети кои се беспредметни за некого (ги наведов погоре).
Но секој со своето убедување, секако. И самите деца не се волни да учат плус предмет. Постојано им додаваат по некој предмет и преку глава им е. Но ова немаше да штети. Ама бидна.

Твоето дете нема доволно предмети во школо што го измачуваат па уште веронаука му фали?! Немој да ме сваиш погрешно ама подобро да воведат сексологи отколку веронаука. Ти како родител можеш да го научиш твоето дете доволно за верата.
Не се карам :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom