Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Беспрекорно функционира бастионот на Бранко Црвенковски.Сите законикои се реформски значајни и воедно и можат да овозможт исполнување на програмата на ВМРО-ДПМНЕ како законот за патриотски фискални закон за трето дете и сега закон за веронаука Утавниот суд ги укинува.Силен инструмент на Б.Ц нема што треба само да се погледне составот на судии и се јасно.

Беспрекорно функционира бастионот на Бранко Црвенковски.Сите законикои се реформски значајни и воедно и можат да овозможт исполнување на програмата на ВМРО-ДПМНЕ како законот за патриотски фискални закон за трето дете и сега закон за веронаука Утавниот суд ги укинува.Силен инструмент на Б.Ц нема што треба само да се погледне составот на судии и се јасно.

Е кажи. Абе от кај знаат тие академици и врни правници докажани во своите области што е законот и што е уставот. Тоа Бранко им кажуе. И сите тие експерти кој рекоа дека е неуставен и тие сите се купени.:pos2::pos2:

Љиљана Ристова Ингилизова-претседател на ДИК по предлог на СДСМ во 1998,Игор Спировски потпретседател на собрание 1994-1998 на предлог од ЛП сега близок до ЛДП Гзиме Старова и Наташа Габер влезени по предлог на Б.Ц Бранко Наумовски заменик министер за правда во во владата на СДСМ 1992-1995........ требауште за минатото на уставните ни судии.А тие се правника па знаеш кој е врвен кој не во областа на правото.Во 40 европски држави што има веронаука луди се а.Па некој и да е врвен правник тоа не значи дека не може да биде користен во политички цели.

Љиљана Ристова Ингилизова-претседател на ДИК по предлог на СДСМ во 1998,Игор Спировски потпретседател на собрание 1994-1998 на предлог од ЛП сега близок до ЛДП Гзиме Старова и Наташа Габер влезени по предлог на Б.Ц Бранко Наумовски заменик министер за правда во во владата на СДСМ 1992-1995........ требауште за минатото на уставните ни судии.А тие се правника па знаеш кој е врвен кој не во областа на правото.Во 40 европски држави што има веронаука луди се а.Па некој и да е врвен правник тоа не значи дека не може да биде користен во политички цели.

Во ниту една европска држава нема веронаука. Не халуцинирај. А ти кога ќе стигнеш до исто ниво на образование како на судиите коментирај ги нивните одлуки.

Јас сум историчар може не го познавам правото ама знам како фунционира Бранко Црвенковски и политичарите како него каде му се пипалата и методи што ги користи при политичка пресметка.Добро го опсервирам неговото делување а и ако веке коментираш искоментирај ги биографиите ТЕ МОЛАМ на судиите еве ти си правник

Јас сум историчар може не го познавам правото ама знам како фунционира Бранко Црвенковски и политичарите како него каде му се пипалата и методи што ги користи при политичка пресметка.Добро го опсервирам неговото делување а и ако веке коментираш искоментирај ги биографиите ТЕ МОЛАМ на судиите еве ти си правник

Биографиите им се супер. А ај те молам кажи ми во кои тоа европски земји се учи веронаука?

Не се работи дали се супер или не туку дали се поврзани со феноменот на СДСМ и Бранко Црвенквски одговори ми па ке ти одговарам.

Не се работи дали се супер или не туку дали се поврзани со феноменот на СДСМ и Бранко Црвенквски одговори ми па ке ти одговарам.

Не се поврзани. А и сите судии не се ставено од времето на СДСМ, а многу од нив не им е ни гајле кој е на власт, баш како што мене не ми е гајле кој е на власт во однос на мојата работа. Ако ти се сметаш дека си подуплив не значи дека и јас сум. Сега ти одговори на моето прашање.

Секој состав на уставниот суд има мандат од девет години.Овој состав е избран во 2003до 2012 претходниот беше 1994-2003 треба нешто повке да се каже.Многу храбро би било некој Бранко да му даде функција и после да не сака да даде против услуга.Јас и ти не можеме да се споредуваме со уставните судии и поврзаноста на нашите работни места со притисокот од политиката.Значи според тебе не постои ни 00000000000.01 % одлуката на Уставниот суд да е политичка.И не мора со лични квалификации дали сум поткуплив или не?Невозможно е да се дебатира со вас а да не навредите

И не мора со лични квалификации дали сум поткуплив или не?Невозможно е да се дебатира со вас а да не навредите
Со ова се обидуваш да избегнеш одговор на прашањето кое ти го постави @igor108367 ?

Секој состав на уставниот суд има мандат од девет години.Овој состав е избран во 2003до 2012 претходниот беше 1994-2003 треба нешто повке да се каже.Многу храбро би било некој Бранко да му даде функција и после да не сака да даде против услуга.Јас и ти не можеме да се споредуваме со уставните судии и поврзаноста на нашите работни места со притисокот од политиката.Значи според тебе не постои ни 00000000000.01 % одлуката на Уставниот суд да е политичка.И не мора со лични квалификации дали сум поткуплив или не?Невозможно е да се дебатира со вас а да не навредите

Поголемиот дел од судиите ја имаат добиено фотејата од независноста на македонија, а тогаш бранко не беше на власт.
А за личната споредба не ми беше цел тоа само кажав дека ако ти сметаш дека си му должен на некој да му бидеш роб оти ти дал работа или те ставил на функција не значи дека и ајс го сметам истото и тие судии.
А за одлуката на уставниот суд имаше еден куп забелешки. Цело време по телевизија вртеа цитати од уставот и законот. На крај краева убаво се вели во уставот не смее во школо да се прават верски обреди, а во наставната програма стои дека секој час започнува и завршува со молитва. Па и дете мало да си ќе наеш дека тоа е противуставно. И после петко им е крив што го укинале. Ова не беше единствениот аспект кој беше оспоруван.
Инаку се уште чекам да ми кажеш во кои европски земји се изучува веронаука?

Биографиите им се супер. А ај те молам кажи ми во кои тоа европски земји се учи веронаука?

Веронауката е воведена како задолжителен предмет во средното образование во речиси сите земји-членки на Европската Унија. Австрија, Норвешка, Шведска, Британија, Холандија и Грција се само некои од земјите каде што средношколците го учат овој предмет.

Овој предмет учениците го учат и во основните училишта во Украина, Чешка, Полска, како и во Србија.

Македонија и Албанија чинам се единствените земји во Европа каде не се изучува веронаука.

23.05.2005

Папата Бенедикт-16 на чествувањето на Св.кирил и Методиј, ја потсети македонската влада на ветувањето за воведување веронаука во основните училишта.

Одговорот на Премиерот на ова прашање државната телевизија го цензурираше при преносот и дистрибуцијата на снимката од Рим. Папата пред два дена на приемот на новиот македонски амбасадор во Ватикан, Бартоломеј Кајтази, побара да се заложи за побрзо воведување на веронауката во образованието.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=46788

Ингилизова ...е ај сега. Таа и Ристо Иванов беа биг босови за изборите до 1998. Тогаш беа и оние +100 и нешто илјади уфрлени ливчиња, изборите 1994, па и 1996 (како што се сеќавам). Немаат некое сјајно досие. Туку, можеби и оделе според закони, но...
Игор спомена дека во европските земји нема пример за ваков вид школувзње. Тогаш од каде е преземен овој модел? Ваљда од некаде е преземено.

Во меѓувреме добив одговор, индиректно. Фала Bratot.
Некому како на овој Жерновски се му смета. Никакво чудо кога својата земја во Европска институција ја ословува од г* подолу. Можда ќе се задоволи ако се вратат пеењата секој понеделник на партизански песни на звучник во училница (друже Тито...) или журналите за работни победи пред секој филм во кино.

Значи дојде време да падне и сдс-уставниот суд.:vozbud:

Веронауката е воведена како задолжителен предмет во средното образование во речиси сите земји-членки на Европската Унија. Австрија, Норвешка, Шведска, Британија, Холандија и Грција се само некои од земјите каде што средношколците го учат овој предмет.

Овој предмет учениците го учат и во основните училишта во Украина, Чешка, Полска, како и во Србија.

Македонија и Албанија чинам се единствените земји во Европа каде не се изучува веронаука.

23.05.2005

Папата Бенедикт-16 на чествувањето на Св.кирил и Методиј, ја потсети македонската влада на ветувањето за воведување веронаука во основните училишта.

Одговорот на Премиерот на ова прашање државната телевизија го цензурираше при преносот и дистрибуцијата на снимката од Рим. Папата пред два дена на приемот на новиот македонски амбасадор во Ватикан, Бартоломеј Кајтази, побара да се заложи за побрзо воведување на веронауката во образованието.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=46788

Нема блага веза. Секаде низ европа се изучува само како воншколска активност, или во приватни училишта. Тоа ти е и во Македонија дозволено. Исто така смее да се врши само во отсуство на верски обреди и со строга контрола на материјалот кој го опфаќаат. Исто и ова ти е дозволено во македонија.
Само во Германија е задолжително и тоа може родителот да побара детето да земе некој друг предмет и да учи и да бира од повеќе од десетина други опции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom