ЕЛВИС БАЈРАМ: Ќе се запишам во средна школа.

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Локација
Скопје
Ќе се запишам во средна школа

Елвис Бајрам, син на пратеникот Амди Бајрам, вели дека завршил само основно училиште бидејќи се посветил на семејниот бизнис и немал време за учење, но сепак ветува дека ќе се распраша каде и како може да го продолжи образованието

Новиот градоначалник смета дека фактот што има само основно образование нема да му пречи успешно да ја води Општината и да и даде сосема нов изглед

Елвис Бајрам, син на пратеникот Амди Бајрам, стана градоначалник на Општина Шуто Оризари, со завршено само основно образование. Иако Елвис Бајрам нема ниту средно образование, тој смета тоа не е пречка за успешно да ја води Општината во наредните четири години. 32-годишниот Бајрам осмолетка завршил во основното училиште "Браќа Рамиз и Хамид" во скопската населбата Шуто Оризари. По завршувањето на основното училиште, не го продолжува образованието во средно училиште бидејќи се посветил на бизнисот. Во тоа време бизнисот на неговиот татко Амди Бајрам бил во развој и била потребна неговата помош за да се развива успешно семејниот бизнис.
"Јас немам високо образование, ама имам уличен факултет. Па мојот противкандидат Курто Дудуш има завршено само четврто одделение. Тоа што имам само основно училиште, нема да ми пречи успешно да ја водам Општината, бидејќи на прсти ги знам сите проблеми и имам 3,5-годишно искуство како советник на Општина Шуто Оризари. Но, сепак, во план ми е да го продолжам образованието. Наскоро време ќе се распрашам како и каде можам да учам вонредно, бидејќи обврските како градоначалник нема да ми дозволат да посетувам редовна настава", вели Елвис Бајрам, новиот градоначалник на Општина Шуто Оризари.
Тој вели дека и со завршено само основно училиште, од Шутка ќе направи многу поубаво место за живеење. Во наредните четири години овој дел од Скопје ќе добие сосема нов изглед. Ќе го исчистел ѓубрето и депониите кои ги има на секој чекор во населбата, ќе ги асфалтира сите улици кои сега се во очајна состојба, ќе изгради споменици на плоштадот и ќе се бори дивиот пазар да не биде затворен бидејќи тој е единствен начин за преживување на жителите на Шуто Оризари.
"Јас сум многу добар човек, и тоа жителите на Шуто Оризари го препознаа. Во мојот мандат Шутка ќе ја преродам. Првите три месеци само ќе го чистам ѓубрето, мора да му најдам решение на тој голем проблем. Бидејќи сега секоја општина на плоштадите става споменици, и јас ќе одам кај министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска и ќе побарам дозвола на нашиот плоштад да ставиме споменик на браќата Рамиз и Хамид. Ние Ромите сме мирољубив народ, немаме револуционери. Браќата Рамиз и Хамид се бореле на дипломатски начин за правата на Ромите. Исто така, сакаме да ставиме и статуа на нашиот најголем пејач Тоше Проески. Тоа е желба на сите жителите на Шутка", вели Бајрам.
Елвис Бајрам вели дека во моментов не се занимава со семејниот бизнис туку целосно е посветен на политиката, а слободното време го поминува со сопругата и со трите деца.
"Во брак сум веќе 12 години. Можам да се пофалам дека имав несекојдневна свадба. Мојот татко донесе хеликоптер од Бугарија, со кој јас и мојата сопруга отидовме од матичната служба во Општината до ресторанот 'Опатија' во Градскиот парк. Хеликоптерот слета на Градскиот стадион и од таму пеш дојдовме до ресторанот", раскажува Елвис Бајрам.

Извор.

Малце весела политика за промена. Малце лабаво нека биде на подфорумов за промена.

Срамота ..... Ово нема ни у Београду .... АЛоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо кој кур им е бе на овие ....

Глупиот Амди јуниор градоначелник ке ми бил ... и после Амди бил Кока кола ...

Важно Елвис си кажа дека е поучен од против кандидатот кој за разлика од него имал само четврто одделение :pos2::pos2:

Леле колку амбициозен градоначалник доби Шутка. Ќе учел средно школо...немал време од бизнисот....Па како ќе најде време сега и бизнис и општина кога ќе врти бре ?!:pos2::pos2::pos2::pos2: Ај откако ќе му заврши мандатот, ако има време тогаш нека заврши, сега да не трпи општината...:vozbud::vozbud:

Стварно еден од синовите му се викал Џани Версаче??
И ако е така,баш ме занима како се викаат другите.. :))

Борба за власт за да може да цвета бизнисот дефинитивно е тоа замисла на Таткото и синот едниот во парламент другиот во општината за кој нема нешто кристална иднина досега ....Амди Бајрам кога победи на парламентарните избори правеше забава на плоштадот во шутка донесе неколку еминентни рпмски пејачи,еден камион сокови и сендвич со плескавица за секој кој ке дојде на забавата или концертот.ромскиот народ не го заборавила тоа па затоа сега гласаа за малиот Елвис со очекувајње дека сега ке имаат пак забава и по два сока и два сендвичи..Со Срека Шуто Оризари

Што можеш да очекуваш од човек кој си го крстил синот Џани Версаче Бајрам?! :pos:

ова испадна ко со Дунав
немаше спас опасно беше на своју како да кажу ... вољу и храброс да искочимо... искочисмо надвор кад погледнамо одозгора иде Дунав значи на своју вољу ризик јак мила душа и да погинеш колку можеш ќе се спасиш :pos2::pos2::pos2:

jebote blagi rimski papa...nevideno ciganaaana se osilila, a ova nasive politicki prostitutki mozea bar da zemat majmun da izdresiraat i da go podmetnat namesto ova potomcive na amdi....ova be e samo dokaz deka makedonski narod koj sam sebe ne se pocituva i dopusta vakvi raboti ne ni moze da ocekuva od bilo kogo, bilo kakva pocit.....
...taka ti e koga se gleda samo sopstveniot dzeb, bez nikakvo cuvstvo za svojot narod i svojata drzava.....
aaa ako ovoj dunster e ZAFATEN so sopstveniot biznis od koj ima napraeno pari...togas onie dva tri izvikani ministri okolu gwujo , najdobro ke bide so ritualno harikiri, na sred plostad, na mestoto kade crkva sakaat da pravat......DA sSE UBIJAT....barem kurban za crkvata ke napravat....

Првите три месеци само ќе го чистам ѓубрето...

"Во брак сум веќе 12 години. Можам да се пофалам дека имав несекојдневна свадба. Мојот татко донесе хеликоптер од Бугарија, со кој јас и мојата сопруга отидовме од матичната служба во Општината до ресторанот 'Опатија' во Градскиот парк. Хеликоптерот слета на Градскиот стадион и од таму пеш дојдовме до ресторанот", раскажува Елвис Бајрам.

Па и не е страшно, за градоначалник да си не е потребно високо образование :icon_lol:
Eте плус во согласност со своето образование ќе работи првите 3 месеци. Ќе чисти улици :pipi:
А и си се пофали за како тато му ја организираше свадбата. Ах љубов :wub:

Убаво да си го истера мандатот! Нека не краде како тато многу, малку помалце.
И нека не го затвара пазарот и продавничките без фискални, пола Скопје после ќе нема од кај да се облекува. Шутка рулз :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom