Вооружен грабеж во Про Кредит банка

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Приведени две лица осомничени за грабежот на Прокредит банка

Полицијата привела две лица за кој се сомнева дека се учесници во грабежот на Прокредит банка кога беа повредени двајца полицајци и неколку граѓани. Тие од банката однесоа 50.000 евра.

Како што се наведува во полициското соопштение, во синоќешната акција околу 23 часот во близина на фабриката за цемент „УСЈЕ“ приведен е Б.Т.(29) од Скопје. Истовремено во близина на ТЦ „Рамстор“ приведен е Ф.М.(43) од с. Здух, кој поседува косовско и хрватско државјанство. Во текот на ноќта и утринава извршен е претрес и во домот на А.Т.(31) од Скопје, братучед на приведениот Б.Т., но тој не е пронајден во неговиот дом и се трага по него. Во извршените претреси во домовите на двајцата братучеди со потврда се одземени два компјутери, а извршен е и претрес во станот каде што косовскиот државјанин времено престојувал заедно со две македонски државјанки при што се одземени повеќе предмети за кои се претпоставува дека е можно да потекнуваат од кривични дела.

Извор: http://netpress.com.mk/vest.asp?id=54910&kategorija=4

Приведени две лица осомничени за грабежот на Прокредит банка
За вакви злочини не е лошо да се изведе и смртна казна. Или доживотен +30 години.

Јас пак мислам дека ќе му го плеснат на некого делото нит крив нит дужен. Нели извршителите беа во Косово? Како тоа сега овој да ти пиел кафе у Рамстор?
Засега сум скептичен.

Јас пак мислам дека ќе му го плеснат на некого делото нит крив нит дужен. Нели извршителите беа во Косово? Како тоа сега овој да ти пиел кафе у Рамстор?
Засега сум скептичен.
А можи и финта да е, од Косово се, од Косово се, а тие одавде да се.
Чим глупиве цајкани си мислат дека се од Косово помина опасноста, можи ја кафенце во Рамстор да си направам :helou:.

Засега сум скептичен.
Да, не мора да значи дека се овие, можи е фарса. Али ако ги фатат, сепак заслужуваат најстрога казна. Како и оние за поштенските возила.

Правдата не работи со "може" :)
Сакав да кажам намерно МВР има пуштено погрешна информација за да ги фатат полесно, тоа спаѓа под може.

додека никој не фанаа ... зошто никој не фанале ...
кога некој фанаа ... не лажат ....
а тие од косово немале врска со некој Македонец?
или дојдоа ограбија си отидоа ....

чоек вас никако да ви погоди ...
ја да сум како вас сега ќе протестирам за овие да ги амнестираат ...
може ли
ц ц ц

(ова за Принц и скептиците):smir:

А од кај тоа ти мене треба да ми погодиш?
Некој пукаше 5 минути во центарот на градот, рани неколкумина, ограби 50.000 евра... јас мислам дека тој (тие) заслужува затвор и никој ништо не мора мене да ми угодува.
Муабетот не е ДА СЕ ЗАТВОРИ НЕКОЈ. Поентата е да се затвори вршителот на кривичното дело.
А мене лично не ми се верува дека извршителите се фатени знаејќи како се движеше целата постапка. Во Косово се, колите натаму ги најдоа, вреќите веќе и ТАМУ ги најдоа... а тоа да ти пиеле кафе у Рамстор, на втори спрат.

Засега сум скептичен.

Некој како на пример човекот што ги купил двете коли и тоа го призна...

Некој пукаше 5 минути во центарот на градот, рани неколкумина, ограби 50.000 евра... јас мислам дека тој (тие) заслужува затвор и никој ништо не мора мене да ми угодува.
Муабетот не е ДА СЕ ЗАТВОРИ НЕКОЈ. Поентата е да се затвори вршителот на кривичното дело.
А мене лично не ми се верува дека извршителите се фатени знаејќи како се движеше целата постапка. Во Косово се, колите натаму ги најдоа, вреќите веќе и ТАМУ ги најдоа... а тоа да ти пиеле кафе у Рамстор, на втори спрат.

ама кој си ти за тебе некој да те убеди ...
даваш коментари а поима немаш кои се фактите ...
мислиш тие од Косово немале Македонски контакти??
фала богу муабетот не е да се затвори некој ...
но што ак оовие шо ги фанаа се дел од групата ...
ако не тие шо пукаа ... можеби се нивна логистика ...
ти многу површно размислуваш ...
во косово се колите ... вреќите ... и крај а ...
:tapp:

крадецот секогаш се враќа на местото на злосторот. они си се... ќе го јадат и другите немиен.
едит-што пишувам воопшто незнам... кога ти, римз и другите "ваши" по секоја цена ги браните, место ЕДНАШ бар да сте објективни и да кажете, "ТАКА им е МАМИЦАТА ЛОПОВСКА, ПАК ДА КРАДЕТЕ! МАРШ У ЗАТВОР!"
но не, секогаш има простор дека полицијата апси билокој, дека секогаш местат албанци, иако не се и тн. варијанти во ваша полза. аман...

(ова за Принц и скептиците):smir:
Крајот ако го има ќе каже. Досега немаше завршници на овие злодела, а злоделата ги имаше бааги. Ај еве може да се почека, но од претходни исходи со ваков тип на криминал, како човек да не е скептик :smir: Кога ќе се изгори од млеко, човек ќе дува...

Крајот ако го има ќе каже. Досега немаше завршници на овие злодела, а злоделата ги имаше бааги. Ај еве може да се почека, но од претходни исходи со ваков тип на криминал, како човек да не е скептик :smir: Кога ќе се изгори од млеко, човек ќе дува...

сепак нешто се работи ...
еве Култизин вели некој признал дека ги набавил колите ...
значи неможеме да коментираме дека е фарса додека не се види крајот ...
вероватно до вечер утре другиден ќе има пообемна изјава околу ова ...
не е наше предвреме да осудуваме :smir:

ете Принц со фактот дека колите на граница ги најдоа .. вреќите незнам у Косово го затвори случајот ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom