Да падне визната бариера за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Не е точно, практиката покажува дека дека процесот може да трае од 2 месеца како во случајот за швајцарија, до година дена.

Сичко е возможно.
Само што Швајцарија е друг каузуз и ова не е практика а изклучение.

Не е точно, практиката покажува дека дека процесот може да трае од 2 месеца како во случајот за швајцарија, до година дена. Со оглед дека за Швајцарија за 2 месеца влезе по брза постапка во шенген зоната, што е многу послошена и потешка постапка отколку симнување на визи.

Предвид изборите во некои држави,нема как да стане за 2 месеца.Докато минат изборите,докато нивните парламенти изгласат влади и после започнат да работат нормално,ке мине повеке от 2 месеца.

Еве во таja убава думичка СИТЕ се крие заекот.Затова рекох дека много е битно как ке си изиграт картите македонските политичари.

Море суртук татарски, пак се трескаш од земја и се занесуваш дека сте некој фактор, а дури денес Данска ви ги тргна ограничувањата:

Denmark lifts labour restrictions on Bulgarians, Romanians

09/04/2009

COPENHAGEN, Denmark -- Denmark is lifting labour restrictions on Bulgarians and Romanians effective on May 1st, the Romanian Employment Agency announced on Wednesday (April 8th). That means Bulgarians and Romanians will have the right to work in the country without the permits currently required and under equal terms with Danish citizens and citizens of other EU members. Foreign companies that send employees to Denmark to work will have to register with the Danish Register for Foreign Service Providers. (Mediafax, BNR - 08/04/09)

Vizi nema da ima, ama od druga strana sigurno ke pobaraat, stavka vo viznata liberalizacija,sekoj koj sto patuva vo Sengen zonata na granica da ima da pokaze po 50 evra za sekoj den prestoj vo zonata, isto kako na Bugarite i Romancite..

Германија не е за визна либерализација

Изборите се зад нас. Македонија успешно мина уште една станица до ЕУ и НАТО. За сите е значајно да започнат преговорите.
Европа има одговорност и обврска да го продолжи процесот на проширување, јасна порака од европратеникот Ангелика Беер, еден од најголемите лобисти на Македонија.
Местото на Македонија е во Европа, вели Беер, а спорот со името не би требало да е пречка.
„Прашањето за името, според мене, не е пречка за почеток на преговорите. Сега по изборите е добро време да се седне и да се најде некаков компромис, не прифаќам дека името може да биде проблем. Ние сме оптимисти“, изјави Беер.
Спорот со името не е праведен, но е реален, а на Македонија и требаат ЕУ и НАТО, рекол на средбата со Беер, претседателот Бранко Црвенковски.
Беер на разговори и со Собраниската комисија за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции.
Есенскиот извештај за Македонија мора да биде добар и затоа по изборите мора да се работи на исполнување на 8-те одредници. Европскиот парламент силно се залага за визна либерализација, но има скепса кај државите-членки и затоа до септември не може да се очекува оваа одлука, го пренесе Радмила Шеќеринска ставот на Беер.
„Според зборовите на г-ѓа Беер, таа не очекува до септември Германија да донесе позитивна одлука околу визната либерализација и ние соопштивме дека е тоа разочарувачка вест за македонските граѓани“, изјави Шеќеринска, претседател на Националниот совет за евроинтеграции.
Беер ручаше со Ахмети. И за него истите пораки и очекувања, почетокот на преговорите е значаен и за безбедноста, ги очекуваат наредните чекори од Македонија за да ја видат што поскоро во НАТО.
Ахмети кусо - средбата значајна, поддршката ја имаме, треба да се продолжи со работа. Не сакаше да каже како ДУИ ќе ја продолжи работата во Владата и дали ќе има реконструкција. Се ќе кажел на утрешната прес-конференција.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=106949

Германија не е за визна либерализација

Есенскиот извештај за Македонија мора да биде добар и затоа по изборите мора да се работи на исполнување на 8-те одредници. Европскиот парламент силно се залага за визна либерализација, но има скепса кај државите-членки и затоа до септември не може да се очекува оваа одлука, го пренесе Радмила Шеќеринска ставот на Беер.
„Според зборовите на г-ѓа Беер, таа не очекува до септември Германија да донесе позитивна одлука околу визната либерализација и ние соопштивме дека е тоа разочарувачка вест за македонските граѓани“

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=106949

Да и го пуштиме Џорџе па да и каже колку не сме биле изолирани.:pos2:

Почти невазможно.Не сум чул за таков случаj,ако има кажи ми.
Не си чул..... ајде бе, не лупај без врска.....
.....додека вие со години молевте за пасош за еднократна употреба ние немавме потреба од визи скоро за нигде!
За разлика од вас ние не бараме укинување на визите ние едноставно бараме да ни се врати тоа што долги години го имавме а ни е одземено.

Џорџе- ke demantira deka ova e propaganda od strana na SDSM:pos2:

Џорџе???? уште е тука???? или одеднаш свати дека има голем страв од летање???па занеме....
...а визите??? немаат намера да ги укинат, од прва рука информацијава.....претходно треба да укинат нешто друго....., па таа процедура тогаш ќе биде непотребна...

Џорџе???? уште е тука???? или одеднаш свати дека има голем страв од летање???па занеме....
...а визите??? немаат намера да ги укинат, од прва рука информацијава.....претходно треба да укинат нешто друго....., па таа процедура тогаш ќе биде непотребна...
jas i ti na kladba deka ke se ukinat vizite pred da se ukine toa drugoto (znam sto e :)) 50 evra ?

Можам само да се согласам апсолутно со болдираниот дел...
И да спомнам еден факт по незнам кој пат:
Македонија и Македонци не влегуваат никаде! Ќе им се отежнува состојбата уште повеќе!!!!
Оние кои во 1878 година биле познати како „големи сили“ не го лижат плукнатото ни после 140 години!
Друг муабет е непотребен!

П.С. И во 1878 Италија била на наша страна...

jas i ti na kladba deka ke se ukinat vizite pred da se ukine toa drugoto (znam sto e :)) 50 evra ?

не вреди, т.е. за мене кладбата не вреди, а мислам дека ни ти не си од тоа бесмртните околу Зевс и друштвото на Олимп..:)

Море суртук татарски, пак се трескаш од земја и се занесуваш дека сте некој фактор, а дури денес Данска ви ги тргна ограничувањата:

Denmark lifts labour restrictions on Bulgarians, Romanians

09/04/2009

COPENHAGEN, Denmark -- Denmark is lifting labour restrictions on Bulgarians and Romanians effective on May 1st, the Romanian Employment Agency announced on Wednesday (April 8th). That means Bulgarians and Romanians will have the right to work in the country without the permits currently required and under equal terms with Danish citizens and citizens of other EU members. Foreign companies that send employees to Denmark to work will have to register with the Danish Register for Foreign Service Providers. (Mediafax, BNR - 08/04/09)
Това е право да работиш свободно.Правиш разлика со безвижен режим?!

Не си чул..... ајде бе, не лупај без врска.....
.....додека вие со години молевте за пасош за еднократна употреба ние немавме потреба од визи скоро за нигде!
За разлика од вас ние не бараме укинување на визите ние едноставно бараме да ни се врати тоа што долги години го имавме а ни е одземено.

Во светот колелото се врти от пармак на пармак,така вели народа.Това е живота,вчера си горе,днес си подоле и обратното.
Не ти е отземено ништо,просто западните држави не сакат да оди коjто сака.Просто неверуват во институциите.

Визната либерализација ќе падне сигурно, ако не оваа година, во наредните 5. Но, нема да падн забраната за вработување на запад, така шо нашиве пак ќе работат на црно за помали плати во ЕУ. Очекувам шом паднат визите, да се испразни 60% населението од Чаир, Тетово и Гостивар со околииите и Струга и 40% Берово, Пехчево, Крива Паланка, Демир Хисар и Делшево. Ќе остане Македонија без население :toe:

Нека падне шенгенскиот ѕид..Но мене се ми е исто имам Бѕгарски пасош:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom