Травеститите во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата lady_QUEER
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Оти тебе така ти одговара во случајот?

Може некого иритира и самото присуство во градот на таков вид на луѓе. Го чуствуваат како нарушување на личниот простор.

Брееееее се изначитав сешто на темава... Кога веќе читам дека постои и ова кај нас, не би ме чудело деновиве да дознаам дека имаме мамути на некои од околниве планини...
Мене некако ова ми е премногу. Тоа дека немам предрасуди, немам. Но ова е некако многу како донесено од запад и многу вештачко. Кај лезбејките сфаќам, се привлекуваат меѓу себе но природни се. Кај педерите исто... Но да се преправа некој во жена затоа што така се чувствува... Некако не ми иде... Едноставно превештачки ми е...

Оти тебе така ти одговара во случајот?

Иако темава е во ЧДА, крајно сериозно ова... хомосексуалците (и сите нејзини гранки и под-категории) највеќе патат поради нивната нападност и за тоа воопшто не е виновно општеството. Сексуалната припадност (слично како и верската и националната) не мора да ја искажуваме насекаде и да ги труеме луѓето со тоа. У стилу, одиш да вадиш лична карта и на таа зад шалтер втора реченица која и ја кажуваш е "знаеш дека верувам во Буда?".

Правилно е да се каже што Lady Queer е трансексуална , а не травестит.

Трансексуален - кога имаш женско сознание во мажко тело и обратно/ мажко сознание во женско тело/Они си праат опереции за смена на пола ,хормонтерапии и пр .Травеститите имат мажко сознание и сакат да бидат маже, они саму се обличат како жени поради што имат ваков фетиш или шоу.

e sega,da ne sum transexualec?
boze,znaeh si!!!

Точно.
Има много филмове на овои проблем и е доказано што ова е грешка на гените . Не го повним многу добре , но кога се оформа зародиша во женската утроба неква химична реакциа се нарушава и се создава човек со женска психика во мажко тело.
Затоа и операциите по смена на пола во Германиа ги плашта здравната каса.

Ова со заробена душа во машко тело ми е повеќе наметнато од Запад, денес на секого тоа му е оправдание, така да не верувам во таа работа, чиста глупост според мене.

Може услуга ?
Земи и почни „LEAVE BRITNEY ALONEEEEEEEEE, LEAVE HER ALONE I AM SERIOUS!!!!!!!!!!!!!!!!“ ама сето тоа снимај го ок?
Е, стави го на ЈуТјуб и мош ќе станеш попознати и од вистинскиот тип. Мал Remake а ?

Точно.
Има много филмове на овои проблем и е доказано што ова е грешка на гените . Не го повним многу добре , но кога се оформа зародиша во женската утроба неква химична реакциа се нарушава и се создава човек со женска психика во мажко тело.
Затоа и операциите по смена на пола во Германиа ги плашта здравната каса.

А што кога немало такви операции? Би требало ако е грешка во гените да имало и порано такви луѓе а кај нас се појави последниве години како влијание од западот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom