Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
Abe 100% nikoj ne e siguren deka Ljubco ima bugarski pasos ama sigurni sme deka e pro-bugarski nastroen.Pa i Gruevski ne e nishto poaren.Ako bese tolkav golem patriot ke mu zemase pojke patarina na kolite so BG tablici ke napraese nesto pojke za lugeto da ne vadat bugarski pasoshi, a toj se praj maloumen kako nishto da ne e.Ama mene edno me plashi sega znam mnogu MAKEDONCI(ne mislam na albanci od makedonija)koj ke zemat ALBANSKI pasosi zosto ne mu se cekalo 2 god za bugarski.I na kraj kraeva ko ke vidis vo pravo ke ispadnat grcite od kade MAKEDONIJA ko 50% ne se makedonci.

znam deka e za LJubco ,ama samo komparacija stavam deka se sto pravi grujo e vo red,a LJubco e lopov i bugar.
pa spomna deka pocnuva biznis vo bugarija,srbija i makedonija.
koga moze vo drzavava site komandanti i vojnici od uck da imaat PRAVO da egzistiraat,i toa so pari od budzetot na R.M. ,da imaat pravo na biznis vo drzavata,zosto da nema pravo i LJibco da zivee i raboti vo makedonija.
SAMO ZATOA STO GRUJO I GRUJOVISTITE ne go sakaat i se plasat od nego,po mene ne e dovolna pricina

Ljubco za mene e propadnata investicija uste ko davase predlog za promena na teritorii.
To bese ideja koja zasluzuva vnimanie...javnosta i realnosta si kazaa svoe...i to e to...

Ne gledam zosto bi se obvinuval politicarot sto promoviral...koga ionaka toa e ideja na istoricari...
znam deka e za LJubco ,ama samo komparacija stavam deka se sto pravi grujo e vo red,a LJubco e lopov i bugar.
pa spomna deka pocnuva biznis vo bugarija,srbija i makedonija.
koga moze vo drzavava site komandanti i vojnici od uck da imaat PRAVO da egzistiraat,i toa so pari od budzetot na R.M. ,da imaat pravo na biznis vo drzavata,zosto da nema pravo i LJibco da zivee i raboti vo makedonija.
SAMO ZATOA STO GRUJO I GRUJOVISTITE ne go sakaat i se plasat od nego,po mene ne e dovolna pricina
Se si vo pravo...ama se vo svoe vreme...LG se vraca...ama koga toj ce saka i mozi...dotogas ako kvazi vmro otekuvaat so LG...nemoras i ti...nhf

А, дали постои некој член во изборниот законик во кој Претседателот на Република Македонија мора да има само и исклучиво Македонски пасош?

Ако не, Љубчо има полно право да се кандидира. А исто така може да се кандидира и некој што, на пример, дошол од Косово и добил Македонски пасош, покрај Косовскиот (такви има доста) :nesvest:

А ако да, сите овие негови изјави се јалови.

абе остај се .......................

ова странциве бугараши вакви онакви со сто пасоши

наместо да плаќаат тука дневна туристичка такса што престојуваат

туку имаат амбиции за политика и власт

ова македонијава се претвори во контењер за квислинзи и петоколонаши

najmalku sto sakam e da ve zamaram so moeto pisuvanje,i iskreno vi se izvinuvam
adnostavno nemozam da ne pisam koga gledam deka lugevo od den na den se poveke zabeguvaat.ne se izdrzuva veke da gi slusas i da gi citas so toa kolku dobro ni e vo drzavava ,a sirotite ni sami ne si veruvaat kolku mizerno ziveat.
sepak ,te pocituvam i eve ke prestanam sega ,no do koga ke izdrzam neznam.

Ако проклетството се вика Македонија, тогаш и рајот се вика Македонија. Ако 1913 година оние што ја делеа Македонија најпрво заедно се бореа против Турците, а потоа се бореа едни против други за да ја парчосаат, тогаш оваа изјава на ЉуБчо ме потсетува на 1913 година.
Значи ЉуБчо и Бранко планираат со заеднички сили да се вратат од мртвите и да го бутнат Груевски, за потоа повторно да се искараат еден против друг и да ја поделат и преименуваат Македонија.
Кој рече дека ЉуБчо знае само да биде безобразен поет, ЉуБчо знае да биде прагамтичен :drk: читајќи ги сопствените песни, само што за пет години ќе му се исуши раката од :drk: на сопствените глупости.

_41118497_ap_bulgaria_funeral203.jpg

Љ. Г. (17 јануари 1966 во Штип - Благоевград 2006 ).

Оставете ги починатите да почиваат во мир.

Зошто да не се кандидира?Па и така е се за во лудница во државава,па да не води лудак не би ни сметало.
Нека го земе Славески за советник!

Ако проклетството се вика Македонија, тогаш и рајот се вика Македонија. Ако 1913 година оние што ја делеа Македонија најпрво заедно се бореа против Турците, а потоа се бореа едни против други за да ја парчосаат, тогаш оваа изјава на ЉуБчо ме потсетува на 1913 година.
Значи ЉуБчо и Бранко планираат со заеднички сили да се вратат од мртвите и да го бутнат Груевски, за потоа повторно да се искараат еден против друг и да ја поделат и преименуваат Македонија.
Кој рече дека ЉуБчо знае само да биде безобразен поет, ЉуБчо знае да биде прагамтичен :drk: читајќи ги сопствените песни, само што за пет години ќе му се исуши раката од :drk: на сопствените глупости.

Ljubco i Branko se nadevaat da se vratat starite vreminja koga Makedoncite se delea na bugarasi i srbomani... Ama izgleda se za*bale, oti ne e ova '95 godina... MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE.

Просто не ми се верува дека има луѓе кои се уште слепо го следат татарскиот Харлекин.

Истиов овој кој ја закопа Македонија економски, ги продаде стратешките објекти и фирми на нашите најголеми непријатели за ич пари; го продаде Македонското малцинство во Бугарија; го донесе Борис Трајковски за претседател преку изборен фалсификат, а тој пак не закопа понатаму; сакаше да ја дели Македонија (и се уште сака); украде неколку милиони евра само за себе; за на крај да избега и официјално да стане татар, со продаден газ и на Бугарија и на Грција. :uvo::kesa:

ne 100% tuku 102% ima bugarski pasos, toa e sigurno, i toa e tocno deka e probugarski nastroen isto kako i negoviot brijatel BRATOT, mislam deka i toj e golem bugarin kako0 LuBco.

1. Како знаеш дека има бугарски пасош? Можда си го видел, или ова е базирано на изјавите од ПИОНИТЕ на Груевски. Дај кажи, дека мене не ми е јасно, зошто Георгиевски е бугараш, а другите 200000 Македонци со бугарско државјанство не се, или зошто Латас не е предавник иако има Српски пасош и се сонча на ГРЧКИ плажи.
2. Кажи ми еден потег на Георгиевски, во неговото владеење од 1998 до 2002, со кој ја доближил Македонија до Бугарија?
3. Да се вратиме малку назад во историјата, во 1990 Георгиевски беше човекот кој се декларираше како Македонец, кога 98% од нацијата беја југослевени.
4. Кажете ми дали некој од вас има прочитано говор или мислење на господинот Георгиевски и дали знаете кои се неговите идеи за Македонија(малоумните пак ќе речат дека сака да не спои со Бугарија)?
Слушнете некои од поновите интервјуа и ќе сватите што сака да направи Љубчо.
5. Еве сега кога Георгиевски не е на сцена, кажете ми дали сме понапред? Дали добивме покана за преговори за ЕУ? Дали имаме визни олеснувања? Дали стандардот ни е подобрен?
Во времето на Георгиевски барем потпишавме договор за асоцијација со ЕУ.

Ај ти како ГОЛЕМ националист предолжи кого да гласаме за ПРЕТСЕДАТЕЛ, некој пиун како Иванов(кој до 1990 беше со СКМ, паријата која ги казнуваше МАКЕДОНЦИТЕ)?

п.с. -Брат пишувај КИРИЛИЦА, и покажи дека си вистински НАЦИОНАЛИСТ

4. Кажете ми дали некој од вас има прочитано говор или мислење на господинот Георгиевски и дали знаете кои се неговите идеи за Македонија(малоумните пак ќе речат дека сака да не спои со Бугарија)?

22082007152618.jpg

За неверне Томе: "С лице к'м истината" је најновија књига Љубчета Георгијева публикована 2007 године у Софији. У извештају са свечане промоције најновијег књижевног дела Георгијевског, бугарска агенција БТА цитира речи оснивача издавачке групе “Балкани, Георгија Гроздева:

“Като един от много дискутираните и полемични автори, Лјубчо Георгиевски привлича вниманието на млади и стари, на балканци и на европејци. И при представјането на поетичната му книга "Град" /от поредицата "Балканска библиотека"/ през јануари тази година в теат'р "С'лза и смјах", и сега, когато се обр'штаме "С лице к'м истината" се вижда, че пред нас е един от представителите на балканскија духовен елит, казва Георги Гроздев.

Често в епицент'ра на скандала или на неговија р'б, Лјубчо Георгиевски руши македонските митове за домашна употреба, които лениво прод'лжават да лежат на п'тја к'м б'дештето. Т'рси измеренијата на истинската народна идентичност, стига до корена на нештата - до учителја на Б'лгарската екзархија Гоце Делчев, отбелјазва издателјат.“

Цитат из књиге који стоји на сваком продајном месту у Бугарској:

„Македонскијат народ в својата д'лга историја е имал право само два п'ти на свободна изјава, чрез референдуми: през 1991 година, когато гласувахме за самостојателна Македонија, и през 1871 година, когато с ферман на султана е насрочен, с'што така, свободен референдум и когато македонскијат народ с мнозинство повече от две трети прие Б'лгарската екзархија като своја. Какво ште правим с този народ? Зашто се срамуваме и бјагаме от факта, че всичко това, което е позитивна македонска револјуционна традиција, произлиза т'кмо от екзархијскија дјал на македонскија народ. Нјама да кажем никаква нова истина, ако споменем факта, че и Гоце Делчев, и Даме Груев, и Гьорче Петров, и Пере Тошев, трјабва ли да редја и броја всички, са били учители на Б'лгарската екзархија в Македонија...“

Књигу можете набавити по цени од 13 лева.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom