Избор за најгрдиот објект во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Доволно јасно и концизно. За почеток, нека е Скопје реонот на интерес.

Поднесете предлози, ќе направиме листа од 10 објекти и ќе ја гласаме.

Зградата на Телеком... идиш на плоштат во Скопје и имаш поглед на комунистичка бетонска зграда од 60-тите години на минатиот век. Бар во некоја боја можеле да ја исфарбаат, ако не повеќе :toe:

Невозможно е да се одговори на ова прашање од причина што има премногу комунистички градби и секоја е грда, но има некоја специфика колку да не ја одвоиш од другите.
Но, ајде, еве ми текна на ЕСМ зградата, коцка јеботе.
22a.jpg

Студентскиот „Гоце Делчев“
2258610543_c23e8eb68a.jpg
.

Баш бетонска зграда која те демотивира во секој поглед.
Сеуште се понаваат даските од кога е градена здрадава.
Исшарана со некои wannabe графити,и обрасната со тревишта..
Лошо...

Покрај овие објекти погоре споменати, кои навистина се доста грда слика, можда МНТ по својата функција и по запуштеноста. Не личи ниту на магацин, за театар греота и да збориме. У ствари секоја бетонска градба како пошта, студентски е грда творба. Не сум запознаен со можностите, дали е можно да заличат со одредени фасади, но во моментот е тоа.

Освен МНТ, грди се и зградите на МТВ, министерстовот за надворешни, зградата на собранието. Има доста објекти низ центарот посебно кои се неадекватни и грди, но сега за сега овие.
Немам слики ама ги знаете како изгледаат.

Спомен куќата за Мајка Тереза. Прилично најусрано нешто изградено во Скопјево

"пешачкиот мост" влајко..убедливо најгрдиот објект во Македонија

Факултетскиот комплеск, Опера и балет, Рамстор.

МТВ зградата - на многу осамено место мми делува.
11pro04.jpg

Македонски телекомуникации
3B97114FBFC4A74B9506C69C19C5832E.jpg

МОБ - многу запуштена зграда
0,,2516692_1,00.jpg

Владата на РМ - Со статуиве што ги поставија уште толку поодбивна ми е
VLADA%20na%20R.M%20%285%29%20%28Small%29.JPG

Собранието на РМ - Воопшто не ми се допаѓа бојата на фасадата
250px-Sobraniemk.jpg

koga odis od avtokomanda na kaj bit pazar , pred raskrsnicata imase edna ugornina od desna strana imase eden objekt dali pisuvase nesto kako ``svetlost`` ili ne ne mi teknuva...ama mnogu me nervirase.

Незадоволици, цепидлаки да ви се даде материјал Скопје тепсија ќе го направите:)) Секој поголем и битен објкет вас ви смета...
Мене повеќе ми сметаат некои тие “немејстрим’’ градби, тазе зградици со фуш зелени/жолти фасади ко некои јадни обиди за се заличи урбано(на кај Буњаковец ги има), од големите објекти владата плаче за нова зграда( личи на Хемисконо школо ко хангар некој е:)), мајку му мене што сум лаик за естетика заедно со статуите ми се нешто најлошо укомпонирано во градов.

Затоа ваљда има начин да се замаскираат со нови посоодветни фасади, мали измени на облик, поефтино него пола град да се руши (не да се руши буквално, но сепак или е на несоодветно место или со лош облик/фасада).

1. С.Д. Гоце Делчев. Екстериерно и интериерно. Катастрофа. How to fuck am I living in that concrete piece of shit?!

2. Ова мини трговски пред ЕСМ. Незнам како ли му беше името.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom