Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Во зависност како тие се гледаат во склоп на оваа земја, доколку ја осеќаат за своја да. Доколку си ја поврзуваат со други идеи... знаеш.Дали некогаш си ме видел да го негирам тоа? Не.
Никогаш ниту ќе го негирам. Дека многу добро знам како и со кои методи е работено. И врз тебе, и врз мене.
Те праваш нешто друго. Дали, Македонија, треба да се грижи и за албанците во Турска, како македонски народ? Твое искажување, твое правило, јас само прашувам дали и тие спаѓаат под тој народ. Концизен одговор ми треба. Да/Не. Не драматизирам ниту преувеличувам.
Сум за памтење и јавно искажување на теророт врз Македонија. Дека и јас сум го јадел тој терор (како албанец од Македонија). И мои семејни членови биле малтретирани и раселени. Само сакам да знам, дали ми следува и мене некој си статус за тоа, како што им следува на етничките македонци или поради тоа што сум не-македонец, сум оставен (не)намерно под сенка?
Незнам само кој ги спречува сега да се вратат назад?
Меѓу нив имале и неколку илјади исламизирани Македонци кои сум убеден дека се лојални на земјава без оглед на верски погледи.
Доколку горе алудираш на комунизмот ги знаеш моите барања, да се излезе со име и презиме на сите извршители, судии, политичари кои учествуваа во репресирањето на народот политички неподобен.
Имам многу против Груевски во однос по ова прашање, кој наместо изнесување на сите комуњари од минатиот режим, тој сите жртви ги прогласи за жртви на “комунизмот“ со што ги амнестираше сите злосторства во името на една идеологија.Зад Комунизмот, режимот, како сакаш наречи го, стои име и презиме на тој што го спроведувал и тие се тие што треба да бидат осудени.