Иванов очекува разумен компромис за името

Член од
29 март 2009
Мислења
97
Поени од реакции
9
Разумен компромис е разумен комрпомис!
Зависи кој како го сваќа зборот РАЗУМНО !!!
За некого Северна Македонија е разумен компромис затоа што Македонија е голем простор на Балканот.Дел од Македонија е во Бугарија наречен пиринска Македонија а поголем дел е во Грција, и ние доколку се договориме за овој компромис ке треба да бараме Грција тамошниот дел да го крсти Јужна Македонија.
За некого Северна Македонија е НЕразумен компромис затоа што не засега во нашиот идентитет,го менува името на Македонија кое го имала со иљадници години наназад и на крај не ни даваат да имаме сопстевен избор за име на држава а ние пред 20 години сме си одбрале и во устав сме си запишале Република Македонија.
И така сега оди па разбери што сакал Ѓорге да каже,“РАЗУМЕН компромис е РАЗУМЕН компромис !!!!!
Кој знае што е за Ѓорге разумно кога не ни кажа !!!!

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Иванов: Компромисот за името мора да се потврди на референдум

Република Северна Македонија“ е стар и посакуван предлог за Грција. Новиот претседател Ѓорге Иванов без нервоза и со посмирен тон со новинарите за ставот на официјална Атина дека ова е конечно добар предлог ставен на преговарачка маса.
„Тоа е географска одредница која ја посакува другата страна. кажавме за разумниот компромис, еве, бидејќи бев многу погрешно интерпретиран, и тоа беше дел во целата кампања, дека секојпат ние сме подготвени да дојдеме до компромис, меѓутоа тој компромис никојпат да не е на штета на интересите на нашата држава. Значи, тој компромис, на крајот кој и да биде, каков и да биде, мора да биде потврден од страна на граѓаните“, изјави Иванов.
Името - едно од прашањата на двочасовната средба со партнерите од Коалицијата „За подобра Македонија“.
Иванов најави дека за градење на државна стратегија ќе ја консултира и опозицијата.
В.Д лидерот на СДСМ, Зоран Заев, за А1 вели, на средбата на новиот претседател ќе му го кажеме нашиот став - име со географска одредница е добро решение за замена на ФИРОМ, но без менување на уставното име и со потврда на националниот идентитет и македонскиот јазик.
Немаат ништо против ова прашање да се стави на референдумско изјаснување на граѓаните.
На средбата Иванов добил конструктивни предлози од владините коалициски партнери, отворен е за соработка со сите за градење државна стратегија за прашања од национален интерес.
Неговиот кабинет ќе биде ефикасен, но одраз на реалноста. Квалитетот е пред партиските интереси.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107246

Ne treba vo nikoj slucaj kompromisot za imeto da se potvrdi preku referendum,ete zosto: Kako prvo-dokolku imeto se resi preku referendum togas uste od sega moze da se kaze deka pak kompromisno resenije nema da se najde,zatoa sto graganite nemat kapacitet toa da go znaat,dokolku pak ne se najde komromisno resenije pak Makedonija ke go jade stapot od site strani,albancite ke krevat bunt zatoa sto so izolacijata nikoj ne saka da zivee, Kako vtoro USA,EU i NATO veke nema da im davat podrska na makedonskite politicari,i kako Treto naj loso sto moze da ni se slucuva e raspadot na Makedonija..

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Синтагмата “разумен компромис“ е тавтологија.

Нека се консултира Ѓорге со лингвисти.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Охохохо...Каков компромисен претседател си имаме.Нанана:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Дилинеа си ти исто како што си дилинеа на форумот на “Миленко“ ако си ти истиот, со ист ник нејм само на латиница “kchsht“ и со истиот аватар.
Ако си ти истиот, гледам дека и таму го тупиш.
Така ти рекоа во штабот ??
По сите форуми да ги фалиш и сите да ги правиш малоумни !!
Не сме разбралеова, не сме разбрале она, он сакал да каже ова, глупите новинари го прашале она.
Каков е Георгиос Ајванос,новиот преседник сите гледаме и допрва ке гледаме.
Не треба ти да ни кажуваш,он доволно кажува сам за себе:toe:
Гледам добро ме набљудуваш и носиш аналитичко-информативни заклучоци за мене... Браво мајсторе!!!

Иванов: Компромисот за името мора да се потврди на референдум

Тоа е географска одредница која ја посакува другата страна. кажавме за разумниот компромис, еве, бидејќи бев многу погрешно интерпретиран, и тоа беше дел во целата кампања, дека секојпат ние сме подготвени да дојдеме до компромис, меѓутоа тој компромис никојпат да не е на штета на интересите на нашата држава. Значи, тој компромис, на крајот кој и да биде, каков и да биде, мора да биде потврден од страна на граѓаните“, изјави Иванов.
Во болдираното е тајната а некој од вас нека продолжат да анализираат односно тупат што сакал да каже овој или оној...

Мене па се ми се чини дека Груевски и Иванов срамежливо се прешалтуваат кон позициите на Црвенковски и Фрчковски.

Шо велиш ти на ова ?
Дали се смируваш после гадостите што ги пишуваш на мојот профил???

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Иванов им даде позитивен сигнал на гејциве (што нам ни оди во прилог)- но сега треба да биде многу внимателен и да гледа грубо речено да не ја „усере“.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Дали се смируваш после гадостите што ги пишуваш на мојот профил???
На твојот профил немам оставено никаков коментар.....најверојатно мислиш на репутација, а тоа е бидејќи негативна репутација не може да се даде без да се напише коментар на истата....а исто така и одговор на навредите кои ги оставаш во секоја втора реплика.

И наместо да плачеш, научи се нормално да дискутираш.

Edit:
Ако уште нешто не ти е јасно, слободно пиши на профил или ПП за да ти разјаснам.

Член од
29 март 2009
Мислења
97
Поени од реакции
9
Еве го сега на вести,па сака да се “опере“ од вчера кога се испонаша како неточен,демек -Пак не го разбрале,пак бил погрешно разбран и искоментиран !!!
Го искарале вчера кај Грујо во штаб и му кажале што да каже,па сега ке ја оправа засраната работа.Демек- он мислел разумен компромис,каков и да бил ке имало референдум.
Ова исто како кога засра со Ружин.
На него му се развика-Како не ти е страм да збориш за мене кога јас ги натерав моите студенти да ти соберат потписи.
И од кога го избрукаа по сите телевизии,отиде кај Бициклистички и тој му кажа како да се оправда,па другиот ден вели-Јас бев “погрешно разбран“,не овие студенти на факултет,јас имам телефони од некои бивши студенти па нив ги замиолив да отидат да се потпишат. Уфффф ама не убеди !!!!Колку тел.броеви од бивши студенти може да има еден професор,4,8,15.30 па макар и 100 да има сигурно нема 5000 или 2000колку што му требаа на Ружин.
И затоа помалце да зборува на ТВ за помалку да слушаме вакви глупости.Уште не станал председател во рок од 2 дена 5 пати се јавува на телевизија.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Еве го сега на вести,па сака да се “опере“ од вчера кога се испонаша како неточен,демек -Пак не го разбрале,пак бил погрешно разбран и искоментиран !!!
Го искарале вчера кај Грујо во штаб и му кажале што да каже,па сега ке ја оправа засраната работа.Демек- он мислел разумен компромис,каков и да бил ке имало референдум.
Ништо ново. Он само ја продолжува играта која Груевски ја игра веќе подолго време.

Референдум...референдум....референдум......
А во меѓувреме ставовите (не стратегијата) на двајцата луѓе кои ни ја водат државава ќе остане мистерија.

Славјански напиша:
Само да одговорам, за да не остане недоречено, да не ја одведеме темата во друга насока.

Извор:
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=F1707F1650E6F144A59283513C86090C

ДРЖАВНИОТ ВРВ ПАТУВА ВО БУКУРЕШТ ВО НЕИЗВЕСНОСТ

Ако има покана, ќе има и собраниска седница

Остануваат разликите во ставовите на премиерот Груевски и претседателот Црвенковски. Груевски бара поддршка од Собранието за преземање на поканата и референдум за одговор на поканата. Црвенковски, пак, бара собраниска седница за поддршка околу промена на меѓународното име на државата.
И на крај без собраниска седница одлучи да прифати Република Македонија (Скопје).....нормално да го стави на референдум.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ова не е за смеење.....иако новинарката во позадина неможеше веќе да издржи :))))

Добро, тој не сфаќа дека треба да ни објасни и нас граѓаните што е тоа разумен компромис?? Бидејќи тој им се обрати на новинарите како тие мора да знат што е тоа разумен компромис, бидејќи се новинари...
А ние граѓаните што не сфативме??? И што не сме новинари???
Според него секој новинар, треба да си сфати како што знае и умее, а во следната изјава се пожали бидејќи бил погрешно интерпретиран...
Ах бе..

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Добро, тој не сфаќа дека треба да ни објасни и нас граѓаните што е тоа разумен компромис?? Бидејќи тој им се обрати на новинарите како тие мора да знат што е тоа разумен компромис, бидејќи се новинари...
А ние граѓаните што не сфативме??? И што не сме новинари???
Според него секој новинар, треба да си сфати како што знае и умее, а во следната изјава се пожали бидејќи бил погрешно интерпретиран...
Ах бе..
Не е крив чоекот.
Он е само марионета на Груевски.
И кога Гвујо незнае што да каже, нормално е и Иванов да нема што да каже.

А во скоро време многумина ќе бидат изненадени од нивните идни "кохабитациjски" кажувања.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ve molam da se popravite koga go citirate dzole
precednikot i vo izjavata za ruzin,i vo izjavata za imeto gi upotrbi zborovite"POGRESNO BEV INTERPRETIRAN."
e sega za site podrzuvaci na dzole ke vi kazam sto znaci toa "POGRESNO INTERPRETIRAN",TOA ZNACI AKO DADES IZJAVA NA NEKOJ NOVINAR,I NOVINAROT VO SVOJOT IZVESTAJ ILI VO SVOJOT NAPIS VO VESNIK JA PROTOLKUVA TVOJATA IZJAVA NO SO SOPSTVENI ZBOROVI I PO SOPSTVENO UBEDUVANJE KAKO JA RAZBRAL IZJAVATA.

dokolku licno dades izjava ,i taa izjava se emituva na t.v.,potocno ti si toj sto zboruva i dava izjava,nikako nemozes da kazes deka si bil pogresno interpretiran,zatoa sto ti si toj sto zbori,a ne nekoja druga licnost.
i posle vakva glupost dvapati napravena,od eden isti covek,da zeme nekoj da go pravda stvarno nema smisla ,pa i da ne ubeduva deka covekov e super mislam toj sto go brani mora da se pregleda na lekar,a dzole definitivno veke do kraj na mandatot nesmee da se pojavuva na t.v.,neka gi ostavi novinarite pegresno da go interpretiraat,zosto stvarno e BRUKA GOLEMA

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Овој е брука со една недела како претседател а предходниот што ни го смести БЈРМ за 3 месеци како 3 века е државник.
Со овакви критериуми и системи на вреднувања гледам цветаме.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Овој е брука со една недела како претседател а предходниот што ни го смести БЈРМ за 3 месеци како 3 века е државник.
Со овакви критериуми и системи на вреднувања гледам цветаме.
Ако зборвиш за Бранко... Бранко барем има однос со медиуми и јавност... овај досега ни однос ни ум ни разум ни нишо не покажа... ај ќе го почекаме 12 мај па можда ќе почне да покажува...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Бранко, да фраер е, доста се палат на него.
Тој има и однос со својот народ, го дупи у здрав мозок.

Kajgana Shop

На врв Bottom