Албанците ги бојкотираа председателските избори?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
pa ti sam kazuvas deka bliski kontakti so kosovarite si nemal NIKOGAS..a posle velis deka simpaticen kosovar nema:pos2::pos2:

Kosovarite se slicni so site albanci...so tie vo ALBANIJA...so nas ovde vo makedonija...mozebi ima razlika vo oblekuvanjeto posto kosovarite bile posiromasni...no odi sega vo Kosovo i vidi sam...

Ова во најмала рака е НЕТОЧНО ..... И сите македонски албанци НЕЈКАТ да ги споредуваат или да им судат како и на косоварите ... бидејки се различен народ ... а тоа е ФАКТ ...

Косоварите се диво племе ... индијанци ... Тоа се косоварите !

Јаки муда, некое подобрано племе да има свое мислење.
Сепак е тоа прогрес, кои примитивизми има кај шпоните, убаво е да се примети конечно некој зрак за индивидуалност.
Фино е што се покажа дека не се некој кур фактор и дека без дел од нив функционира системот.
Али сакаше уцена, но најверојатно ќе јаде свинско ко Тачи.

Ова во најмала рака е НЕТОЧНО ..... И сите македонски албанци НЕЈКАТ да ги споредуваат или да им судат како и на косоварите ... бидејки се различен народ ... а тоа е ФАКТ ...

Taka e ,so taa razlika sto vo RL toa otvoreno go kažuvaat ,a na forum ne go priznavaat.

Mnogu,zošto te interesira brojkata,da ne se pravime i jas i ti blesavi, znaes i sam ako si od Te deka edvaj cekaa posebno studentite da se vratat vo Pristina da mozat na raat da izleguvaat.:wink:

za izleguvanjeto drugo e...i jas ne sakam da izlezam koga ima guzhva!!

No koga se raboti za nacionalno custvo...SITE ALBANCI SE BRAKA!!

Epa ovde apsolutno gresis...mozebi bile divi koga bea pod srbija posto ne im bese dozvoleno da se skoluvaat na majcin jazik...no po vojnata dali si bil vo KOSOVO..slobodno mozam da ti kazam deka napreduvale mnogu..blizu nas ovde se!!

za izleguvanjeto drugo e...i jas ne sakam da izlezam koga ima guzhva!!

No koga se raboti za nacionalno custvo...SITE ALBANCI SE BRAKA!!
Koe nacionalno cuvstvo?????
Imam komšii albanci tetovčani i kosovari dojdenci ,sakas da ti ja kažam razlikata ili ja znaes?
Mene iskreno mnogu me raduva sto kosovo napreduva ,otvara univerziteti i slično ,ke ostanuvaat tamu da ne bideme veke ko turistički grad ..

Epa ovde apsolutno gresis...mozebi bile divi koga bea pod srbija posto ne im bese dozvoleno da se skoluvaat na majcin jazik...no po vojnata dali si bil vo KOSOVO..slobodno mozam da ti kazam deka napreduvale mnogu..blizu nas ovde se!!

Географски ни се блиску прав си ,ама економски јок.Имам колеги од Косово така да според нивните кажувања знам како е на Косово.

Значи и за тоа постои начин.Ке си излезиш фино лепо на избори,и ќе направиш како мене,дадени се 2 кандидати,ти своерачно ќе си напишиш 3.Чак Норис.Па нека биди невалидно ливчето.Подобро невалидно,одколку да не се исполни процентот,се разбира доколку ти значи нешто Македонија. :toe:

Доколку има консензус, од дадените два кандидати, ќе победи тој со најмногу гласови. Значи, според тоа ти што го тврдиш, 40% излезеност, 30% неважечки ливчиња доколку би имало, би победил тој што пак има поголем број на гласови, а тоа би било поголемиот број од 10% гласовите. Добиваме претседател кој што го гласале 10% од народот.

Ај се прашај ме дали ми значи нешто Македонија пак. Се додека жалиме, се додека се лажеме себеси, се додека им даваме шанса на политичарите, толку долго и ќе не дупат. Сакаш нејќеш. Ти си тој кој си придонел да Иванов стане претседател. Да. Не си го гласал, ама твојата излезеност донела до консензус. Не мора да го прифатиш како такво, но вистина е.
Хипотетички, доколку немаше консензус, да...ќе потрошеше владата пари за нова политичка кампања...ама затоа пак, повеќе ќе се плашеше од народот. Ќе дадеше подобар избор. Ќе размислеше два пати пред да направи иста грешка. Ме разбираш? Подобро да трошиме годинава повеќе пари за дупли избори, ама следните да бидат со подобар квалитет, отколку цело време да се вртиме во круг, да чкртаме ливчиња,за сепак некој да победи со 50% + 1 глас од важечките гласови...

skoro dve tretini od graganite bojkotiraa pa taka da ne samo albancite tuku i ostanatite zedoa aktivno ucestvo ovde...sto ja dokazuva razocaranosta na graganite od lagite na partiite:toe:

И ја ги бојкотирав претседателските избори.
Не сум албанец, македонец сум.
Кога покрај албанците, јас и луѓето што ги знам ќе се додадат и останатите кои бојкотирале се добива бројка која го претставува мнозинството, односно 60-тина проценти.

И ја ги бојкотирав претседателските избори.
Не сум албанец, македонец сум.
Кога покрај албанците, јас и луѓето што ги знам ќе се додадат и останатите кои бојкотирале се добива бројка која го претставува мнозинството, односно 60-тина проценти.

Абре албанец си ти, не мислиш добро за Македонија ако не гласаш. Ништо не ти значи. Мрш во Недојдија од каде си дојден. Таму немој да гласаш!!!

Абре албанец си ти, не мислиш добро за Македонија ако не гласаш. Ништо не ти значи. Мрш во Недојдија од каде си дојден. Таму немој да гласаш!!!
Така јеТ.
Концентрациони логори за 60 % од полнолетните македонски граѓани ќе ве молам.:pipi:

:)

Zošto albancite od Te ne gi podnesuvaat alb.od Kosovo:toe:?

A zasto makedoncite od Ohrid ne gi podnesuvaat makedoncite od skopje ili obratno??:toe: mnogu si smesen so tvoeto prasanje

И што ако ти речам сега демек, - А ти што чар си ако не се исполни консензусот.....Што очекуваш да ти вети тебе Претседател,не сме Америка - Македонија сме, парламентарна држава, кај нас претседателот е фигура што пречекува и испраќа гости, бла бла.... ???

Gresis mnogu deka ako si ti svesen i realen za toa sto se slucuva vo makedonija drugo ke zboris....deka svesnite mnogu dobro znaat gruevski ja izigra putinovata karta stavi kandidat za precedatel PIUN! a frcko osven toa sto tezi kako akademska licnost profesionalen vo svojata struka profesor po pravo isto i ovoj ima negatnivnosti covece be tepa zeni na parking!!!! daj ne zaebavaj i aj neka svesen covek glasa za eden od niv!!!

Види Џони изгледа стварно на некому не му се јасни некои работи.Тебе очигледно не ти е јасно дека не 5 год. туку некој и вас и нас не дупи од "роѓење" што би се рекло.Дај кажи што ти очекуваше?Дека некој ќе дојде да те праша што сакаш?

Pa vidi sega vaka makedonija kako makedonija eve skoro 17 ili 18 godina ne znae sto saka!!!! toa e fakt saka drzava taka!! ama kakva so albanci vo nea ot vtora raka!!! epa taka nemoze toa go mislam jas!! A albanci kako albanci mnogu visoko se pokaza vo svoite mislenja i vizii za idninata izvadija kandidat zena za precedatel i ne samo "zena" tuku zena so 4 magistraturi 2 doktoraturi kuca vo koja dva sprata se so kingi i dva pati ki ima procitano site od niv (so ova preterav:) so citanjeto) profesor vo hrvatska neznam kade i na stuloviot sega! ova so kandidat zena go ima napraevo amerika i uste edno 2 ili 3 drugi drzavi!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom