Бројот на Албанците во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
Одземете им ги Македонците муслимани, Ромите кои принудно беа попишувани како Албанци, личните карти преку факс пратени и ете ти го реалниот број на Албанци во Македонија.
16%.
Да не зборам за двојни државјанста Косово и Македонија.
Колку Косовари се попишуваа и во Косово и во Македонија.
Бројот на Албанците е еден напумпан балон кој секој момент ќе пукне.
добро утро :helou:

Член од
6 септември 2005
Мислења
8
Поени од реакции
0
Доколку не сме колку што сме, како што тврдат некои овдека, ме чуди зошто толку закони за наталитет и незнам што други мерки за да се зголеми бројот на македонците со славјанско потекло.
Инаку во основните училишта на сите етничко мешани градови, бројот на ученици албанци е во поголем број од сите останатите, додека што се однесува до паралелките, тоа не е така од проста причина што во албанските паралелки учат и до 40 ученици, додека кај другите има паралелки и со 10 - 15 ученици.

Hajt me lule.

M

Mario Gómez

Гостин
Толку се ама фактот дека срамковниот договор мора да остане ги прави дека се 25%...Само во Дебар има околу 2.000 Роми кои се пишат албанци и можеби околу 1.000 торбеши кои се пишат албанци.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Доколку не сме колку што сме, како што тврдат некои овдека, ме чуди зошто толку закони за наталитет и незнам што други мерки за да се зголеми бројот на македонците со славјанско потекло.
Инаку во основните училишта на сите етничко мешани градови, бројот на ученици албанци е во поголем број од сите останатите, додека што се однесува до паралелките, тоа не е така од проста причина што во албанските паралелки учат и до 40 ученици, додека кај другите има паралелки и со 10 - 15 ученици.

Hajt me lule.
To je to

Eve sto veli drzavnata statistika :

Osnovno uciliste :

Vkupno : 228207

Makedonci : 122016

Albanci : 78467

Neka prodolzat ovie da ni kazuvat kako nie sme bile 15% :salut:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Па реалната бројка е дискутабилна....
25% е накако многу.....
Повеќе се спомнуваат цифри ~18%....
Како и да е....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Реалната бројка е од 15-18%.:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Така кажуваат и извесни германци во 2001....
Веќе од 2012 нивниот број ќе опадне на 10-12%,доколку падне визниот режим.Ќе останат само “стражари“ на нивните имоти,а младите никогаш нема да се вратат во Македонија со која не ги поврзува ништо емоционално како Македонците.Токму затоа треба да останеме непопустливи за името.:toe:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Веќе од 2012 нивниот број ќе опадне на 10-12%,доколку падне визниот режим.Ќе останат само “стражари“ на нивните имоти,а младите никогаш нема да се вратат во Македонија со која не ги поврзува ништо емоционално како Македонците.Токму затоа треба да останеме непопустливи за името.:toe:
Слична теза имам и јас....
Ама може и многу македонци да ја киднат, во потрага по нов iPod.....

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
To je to

Eve sto veli drzavnata statistika :

Osnovno uciliste :

Vkupno : 228207

Makedonci : 122016

Albanci : 78467

Neka prodolzat ovie da ni kazuvat kako nie sme bile 15% :salut:

Ај те молам од кај ти е овој извор?

Си измислувате работи, исто како што еден министер ваш кажа дека имало 9000 албанци осмооделенци што завршувале минатата година, за на крај да испадне дека се всушност 5500 (со се ашкалите, торбешите шо се шќиптарат итн).

А и се откри дека по албанските училишта, еден ист ученик е запишан фиктивно во 2 или 3 училишта, за да се покачи бројот на албански ученици. Кој не ве знае, да ви поверува, ама вака...

Од 2001 година бројот на албански првооделенци што се запишуаат е 5000 деца. :pos2: Нема повеќе од 40000 осмоодделенци албанци.

M

marsovka

Гостин
толку шпекулациии...а да почекаме ние попис?па после да коментираме?
пошто знам случаи каде се пишувани припадници од други малцинства кои не нит албанци нит македонци како македонци или албанци ....така да исто ви се фаќа...

Или да зеам на гравче да почнам да гледам ......

чекај се 18% не 35 % не не ах не
И лазар ми рече само господ знае

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Bez tie sto se vo stranstvo nie sme 25% , a so tie sme na 35%.

Gledaj go na primer brojot na osnovci , veke nekolku pati povtoruvam , albanskite ucenici gi ima so 35% .

Dodeka makedonskite ucenici vo idnina ke gi ima pod 50% , sreka ve spasat romite , turcite , boshnjacite ,srbite koi ucat na makedonski jazik , duri ima i albanci koi ucat na makedonski jazik , neli ??

Ima 9300 osnovci od romska nacionalnost koi ucat na makedonski jazik , 2000 srbi , 3500 turci , 2000 boshnjaci , 1600 albanci ...

Bez ovie ucenici , osnovcite makedonci bi bile pod 50% ...

Ne vi se dopagat ovie brojki , no toa e toa ... ne mozam da ve lazam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom