3D анимации!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па користиш погрешен збор. Намерно или ненамерно. Како што кажа другиот член тоа е само диаграм.
Правилниот термин би бил “системска анализа и дизајн“
едит: погрешка ви ја заклучив темата xD - одклуч

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
mustang.jpg
слиакава е дел од мустанг кола иначе од диги туторс ја праам ако имате некој забелешки кажете сепак сум почетник и извинете заборавив да стаам како wireframe

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
WIP, почнав со ставање материјали и light setup.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Добро изгледа, добар е аголот. Можеш само малку да ја ротираш камерата подобро да се гледа единицата на крајот. И мислам дека со малку depth of field би изгледало уште појако.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Добро изгледа, добар е аголот. Можеш само малку да ја ротираш камерата подобро да се гледа единицата на крајот. И мислам дека со малку depth of field би изгледало уште појако.
Фала, а за dof ќе треба да гуглам малце не сум баш запознаен како се прави тоа.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
3DsMax....најдов на интернет неколку туторијали...па ќе правам експерименти :))
Аха, ако рендерираш со mental ray само на камерата додади physical_lens_DOF, дефинираш далечина и радиус и толку е. Ако си со vray тогаш толку од мене :).

Инаку се мислам да го симнам vRay 2.0 for Maya, пишува дека поддржува рендерирање со GPU, па може да го тестирам деновиве.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Аха, ако рендерираш со mental ray само на камерата додади physical_lens_DOF, дефинираш далечина и радиус и толку е. Ако си со vray тогаш толку од мене :).

Инаку се мислам да го симнам vRay 2.0 for Maya, пишува дека поддржува рендерирање со GPU, па може да го тестирам деновиве.
Oва е со mental ray.
A за vray 2.0 добро е да се проба се добиваат стварно добри резултати. И јас очекував деќа ке рендерира со gpu но излгеда само vray 2.0 RT како ActiveShade користи gpu.

Kajgana Shop

На врв Bottom