Дупло ДДВ кај телекомуникациските компании

• Креатор на темата Креатор на темата ziko_skopje
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 мај 2008
Мислења
77
Поени од реакции
2
Локација
Skopje
Ме интересира вашето мислење после воочување на одредена работа во сметките кај фиксните и мобилните оператори.

На секој одзборен импулс тие наплаќаат ДДВ пример:
1 мин. е 4,70 ден со ддв е 5,30 ден. (ова е отприлика онака напишано)

Потоа кога ке стигне крајната сметка имате сума на која повторно е вкалкулирано ДДВ. Па ме интересира дали јас не сум доволно информиран како иде пресметката или ова е чист грабеж :toe:

прашај си за све нејасно на 171 , работен ден од 08-16,оо и така ти е безсплатно па и операторките нека проработат. имав и јас таква слична случка па помош побарав таму и добро све објаснија:salut:

Не јас немам проблем некој вака лично, туку чисто ме интересираше ваше мислење. Некој може знае поконкретно да објасни итн.

Хехе абе не дека таму ке ми речат Да бе дечко работиме нелегално ви наплакаме дупло. Затоа ме интересира вака мислење :)))))

да ти кажам во право си...ја дури сеа го увидов ова:uvo:

Не сте во право!
Во сметката се прикажани импулсите без ДДВ.
ДДВ се пресметува како 18% од целиот муабет.

:) :) :) ето видиш ехехе. А сигурен си ова? Да не барам сметки сеа.

ЗА СМЕТКАТА У ФИКСНА ТЕЛЕФОНИЈА СВЕ ЈЕ У РЕД СО ПРЕСМЕТКИТЕ, САМО ТРЕБА ДОБРО ДА ПОГЛЕДНЕШ, А ЗА МОБИЛНИОТ НЕЗНАМ ,ЗАШТО НЕ СУМ НА ПРЕТПЛАТА НА Т-МОБИЛЕ

Баш ке ѕирнам утре во сметката од Cosmofon и кеви кажам

Со години е вака, не знам зошто никој не превзема ништо околу ова.
Ставаш е-ваучер 100 денари. Ти стигнуваат на сметка 84 денари (16 денари данок). И после секоја минута разговор или смс ја плаќаш со ддв :tapp:

Со години е вака, не знам зошто никој не превзема ништо околу ова.
Ставаш е-ваучер 100 денари. Ти стигнуваат на сметка 84 денари (16 денари данок). И после секоја минута разговор или смс ја плаќаш со ддв :tapp:
Ваучерот е производ, значи 18% ДДВ. 84 денари за разговор.
разговорот е услуга која ја користиш од ваучерот. Пак 18% ДДВ...

Не е тоа двојно пресметување на данок за иста работа?
Не мора да биде хартиен ваучер, сега веќе на велико се користат електронски ваучери.

Не е тоа двојно пресметување на данок за иста работа?
Не мора да биде хартиен ваучер, сега веќе на велико се користат електронски ваучери.
Секако дека не мора да биде хартиен, се смета како производ :)
Потоа користиш услуга...
Јас барем, читајќи по закониве, така ја сфаќам работава, и не тврдам 100% дека сум во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom