Просечната нето плата во јануари 19.616 денари

• Креатор на темата Креатор на темата ЉУПЧО
  • Време на започнување Време на започнување
A Todorovic ? Ili sega e od vasa pa ne vazi. Kolku imaat plata kaj nego vrabotenite i za koj mesec im e posledna isplatena.

Тодоровиќ е најголемо говедо. И ВМРО со него и со моронот Владо Поповски само ќе изгуби многу гласачи. Ама факт е дека крупните ѕверки Штерјо, Минчо, Свето се играчи на СДС.

Хмммм...19 ипол богородички...
Шознам...во Струмица сигурно е помала од тоа...:toe:

19 696 денари,пак некој се заебавал со дигитронот оти реалноста е 6 961 денари итоа максимални.:toe:

Еве гледа сите умираме за леб, а притоа сите дремеме пред компутер и ништо не работиме и притоа се жалиме:tapp:

Не си мрднал подалеку од сполот пред компјутер и ти ќе кажуваш колку е реалната плата.
:tapp:

A Todorovic ? Ili sega e od vasa pa ne vazi. Kolku imaat plata kaj nego vrabotenite i za koj mesec im e posledna isplatena.

14 000.

Во 15 годишно постоење не закаснил ни 2 дена со плата. Од искуство ти кажувам. Почна со 10 000, а сега е со 14 000 - 16 000

Трикот е едноставен , но во секој случај добро смислен....со бруто платата целиот износ за плата се појавува на сметката на буџетот како ПРИХОД....после ти ја враќаат нето платата како РАСХОД...во секој случај буџетот номинално се ПОЛНИ според кажаното....
не е чудо и понатака бруто платата да МНОГУ да расте, зошто и кога не е исплатена Гwујо си ја смета за таква и пресметува камати кои си течат, а него му отвараат простор да ТРОШИ...малку се многу само виртуелно , но таква ни е и ПРЕРОДБАТА...јеби га... :)...до будењето кога тогаш, какво такво, најверојатно МНОГУ НЕПРИЈАТНО..., но жена у хоризонтала и македонски народ у препород.....се ИЗДРЖУВААТ... :)

Бре што лажат бетер него цигани,у.п.м.
И тоа,ај шо лажат,него и си веруат.
:toe:
Ало бе стоко...
пола Македонија прима плата од 10-12 илјади,колку за да ги задоволи законските нормативи газдата, и после оној сирот што е вработен кај него треба да му врати кеш 2000 пошто многу му биле.

Бре што лажат бетер него цигани,у.п.м.
И тоа,ај шо лажат,него и си веруат.
:toe:
Ало бе стоко...
пола Македонија прима плата од 10-12 илјади,колку за да ги задоволи законските нормативи газдата, и после оној сирот што е вработен кај него треба да му врати кеш 2000 пошто многу му биле.

prava realnos.

ostatokot mora da plati smetki za parno ,voda,struja,telefon.....i.t.n.

zaklucok rabotime za site samo ne za sebe

AMA PAK KE GI FALIME PO EMISII OVIE STO NE PRAVAT MRDNATI

AKO TOLKU SE DOBRI STO SAMO NE SILUVAAT SO IZJAVI KOLKU SE DOBRI

zavod za statistika e institucija koja IGRA KAKO STO SVIRI VLASTA
pa uste kazuvaat na vesti deka so zakasnuvanje gi objavile ovie rezultati za prosecna plata od zavodot za statistika????

NE SUM LUD,LUD ME PRAVAT

ne se zakasneti ,tuku naprotiv gi nasteluvaa na tri dena pred izbori,i vrz ovaa infornacija da moze da lapnat od vlasta nekoj glas plus na svoe konto ,za da vladeat uste dolgo i dolgo

Хмммм...19 ипол богородички...
Шознам...во Струмица сигурно е помала од тоа...:toe:

Како бе помала била???.
Па нели Струмица била европски град сторена..од Зајкото КУКУрајков!!!
Па нели вашиот градоначелник бил најак во земјава..и најспособен за икономиката!!!!
пс
Веројатно..има и за ова логичен одговор??
:pipi:

Еве гледа сите умираме за леб, а притоа сите дремеме пред компутер и ништо не работиме и притоа се жалиме:tapp:

Не си мрднал подалеку од сполот пред компјутер и ти ќе кажуваш колку е реалната плата.
:tapp:

14 000.

Во 15 годишно постоење не закаснил ни 2 дена со плата. Од искуство ти кажувам. Почна со 10 000, а сега е со 14 000 - 16 000

Па тоа ми е работа бе ЉУБЧО,пред комјутер веќе 12 години,со мали прекини во вонредни состојби.Инаку и Тодорович како што и сам гледаш бил под просекот,можеби затоа го затвори Тинекс во Прилеп пред 14 години,платите на вработените му беа “директорски“ за Прилепчани каде просекот никогаш не надминал 7 000 денари.Ти ќе зборуваш за просек плата,формирај претпријатие и дели по 30 000 ако имаш,лесно е да кажеш во јавност била 20 000 во просек,кога сите знаат дека е три пати помала во реалноста.:toe:

Ima dosta mazi sto kupuvaat isklucivo portokalovi kosuli i dosta zeni sto sijat isklucivo potrokalovi suknji koi imaat plata 7-8 iljadarki, ama na vesta deka prosek e 20 tisuca koga kje ja objavi Latas kje recat "vide Grujo, abe car e ej, leeee"

Па тоа ми е работа бе ЉУБЧО,пред комјутер веќе 12 години,со мали прекини во вонредни состојби.Инаку и Тодорович како што и сам гледаш бил под просекот,можеби затоа го затвори Тинекс во Прилеп пред 14 години,платите на вработените му беа “директорски“ за Прилепчани каде просекот никогаш не надминал 7 000 денари.Ти ќе зборуваш за просек плата,формирај претпријатие и дели по 30 000 ако имаш,лесно е да кажеш во јавност била 20 000 во просек,кога сите знаат дека е три пати помала во реалноста.:toe:

Да де знам дека за тоа те плаќаат.

Обидувајќи се да ме навредиш со тоа што „не знаеш“ да ми го напишеш името се вреѓаш и самиот себе.

Па бидејќи самиот си кажа дека седиш 12 години на компјутер тогаш како можеш да кажеш кој е платат во реалноста ког ти и не живееш во реалноста.:tapp:

Може да е вистина,за таа сметка уште толку да рпинат цените на производите,да се зголеми данокот,да се зголемат казните,така да пак си у минус:vozbud:Може да важи тоа за чистачките во парламент.

a be so novite presmetki(prevoz i hrana vlezeni vo neto plata,koi se osnova na odanocuvanje i vladata si sobira pari poveke,pametno izigraa,samo numu posle da recat pu-pu ne vazi,oti nogu firmi toa nema da go izdrzat)pred 3 meseca bese 17.000,sea e 19.500,pa so e tuka cudno,dokaz e voa deka jazot uste povke se zgolemuva
sakate kapitalizam eve vi.......inaku tocno etatko mi e sumarski inzener i sega so ova hrana i prevoz vo neto plata mu se kaci od 25 na 31 ilijadarka,pa ti vidi sea,a za bruto da ne lafime 48.000............ama sepak fintata so a naprai vladata ke gi unisti malite firmicki,oni bukvalno plakaat poveke danok ako demek se namaleni davackite za pridonesi,posle potfrluvanjeto ke bide malo vo budzet,e pa malo e,slaveski si gi izracunal via brojki,ne pasel trava izgleda covekot

Австралиското Биро за Статистика пишува дека просечната плата во Австралија е...
All employees total earnings
911.30

Верувајте не е толку...
Можеби зборуваат за сите милјардери поделено со сите сиромаси во мк? :toe:

a be so novite presmetki(prevoz i hrana vlezeni vo neto plata,koi se osnova na odanocuvanje i vladata si sobira pari poveke,pametno izigraa,samo numu posle da recat pu-pu ne vazi,oti nogu firmi toa nema da go izdrzat)pred 3 meseca bese 17.000,sea e 19.500,pa so e tuka cudno,dokaz e voa deka jazot uste povke se zgolemuva
sakate kapitalizam eve vi.......inaku tocno etatko mi e sumarski inzener i sega so ova hrana i prevoz vo neto plata mu se kaci od 25 na 31 ilijadarka,pa ti vidi sea,a za bruto da ne lafime 48.000............ama sepak fintata so a naprai vladata ke gi unisti malite firmicki,oni bukvalno plakaat poveke danok ako demek se namaleni davackite za pridonesi,posle potfrluvanjeto ke bide malo vo budzet,e pa malo e,slaveski si gi izracunal via brojki,ne pasel trava izgleda covekot

Па да ако земем во предвид дека во секој фирма има по неколку вработени на црно или пак по неколку на кои им биле кратени придонеси и што газдите се богателе на грб на вработените неправедно - така може да сметаме дека им се зголемени давачките.

Газдата на малата форма доаѓа со кола од 100 000 евра пред месец дена купена на грб на вработените каратејќи им го тоа што им следува. Епа затоа не им одговара законов на газдиве.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom