ВМРО-ДПМНЕ ќе го подржи кандидатот на ДУИ за градоначалник на Тетово

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Друже ја тебе те разбирам, ама некако еднострано гледаш. Проблемот на она што ни се случува е дента кога ДУИ се озакони како релевантен политички фактор, со земањето во Влада од страна на Бранко. Во 2005 Хазби Лика стана градоначалник со гласовите на СДС кои гласаа за него ако не беше потребно (ДПА ги бојкотираше изборите-тоа е врв на дупелижење). Ситуацијава во СДС е знам што не сакам, ама незнам што сакам. Ако памтиш во 2006 го напаѓаа ВМРО што не го зел ДУИ во власт како партија со најголем легитимитет и тоа било извор на политичка блокада, сега ги напаѓаат за ова, НО ИСТОВРЕМЕНО тражат подршка од ДУИ за Фрчко. Ако се сеќаваш во првиот парламент ВМРО одби коалиција со ПДП а со тоа и власт иако ПДП беа задоволни со 2 министерски места а СДСМ (Бранко, го остранија тогаш Гошев)одвај го чекаше ова и им даде на ПДП ми се чини 5 министерски места. Ова беше клучно за Бранко и неговиот подем и катастрофално за Македонија и приватизацијата. Подобра манипулација здравје. Па сега ваљда ВМРО се учи од свои грешки, а СДСМ нема никаков кредибилитет да се фаќа за ова.
И на крај една поговорка која ама ич не ми е омилена: На светов има се своја цена, само прашање која е цената.
Така да патриотизмот во Тетово во овој случај е сведен на тоа кој за колку ќе ја продаде својата подршка. СДСМ 2005 ја продаде за еден директор во средно и двајца директори на основно училиште и ниеден раководител во Општината (патетика жива). Ситуацијата е таква што само се надевам дека овие од ВМРО ќе бидат подобри трговци за доброто на Македонците.
ПС Мојот глас, за градскиот татко ќе биде неважечки.:toe:
Ja procita kolumnata od Grujo, batali go sdsm. Vladite se menuvaat za da se smeni politikata.
i imaj go na um ova:

Тетовци, има една заебанција за нив. Вака иде “ не га мрзим Вмро, ама што имаат против србине“, затоа ги шитнаа овие патриотиве.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Јас мислев ќе се бориш. Него ај да не навлагаме, голем муабет е тоа.
Ako dojde do borenje ke se boram sto da pravam. Edinstvena mie makedonija nema druga, tuka se nashite crkvi i grobovi i morame da branime svoe.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Jas ne sakam da bidam covek od vtor red vo svoja drzava nesto sto vas nisto ne smeta.

Da bevme narod ke mu sudevme na site odamna. Mislish mene ne mi smeta deka za priznavanje na kosovo ljockite se vrtea niz glavniot grad pukaa nikomu nisto slavat praznici a makedoncite vo dupka kako nekoj mis.
Jas nemozam da priznavam drzava i narod sto mu dadoa na ubijci da sedat vo sobranie i da zboruvat svoj jazik, go nema nigde vo svetot.
Vistinskiot makedonec, spored mene ne se obiduva po sekoja cena da diskutira za Kosovo, bidejki toa i ne treba da go zasega, odlukata za priznavanjeto se znae od kogo e inicirano. :nenene: No prosteno ti e tebe, bidejki site znaeme deka si cigan.

ps. za temata samo da kazam nesto, sakale ili nejkele ni albancite ni makedoncite nemozat bez edniot, ako prodolzime vaka da se obvinuvame toa ke ne odnese do bezkrajnost, vie ke spomenuvate vejce karpalak i neznam sto, nie ke ve potcetime za ljuboten i red drugi slucaevi, i na krajot nisto ne ke ispadne deka sme napravile, jas mislam deka taka ne se gradi sozivot. Ako albancite vo makedonija mozat da glasat za makedonec da bide pretsedatel na Makedonija, togas zosto ne mozat makedoncite vo tetovo da glasat za gradonacalnik vo tetovo da bide albanec, iako sto veke kandidatod makedonec veke ne e vo trka za taa pozicija.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Vistinskiot makedonec, spored mene ne se obiduva po sekoja cena da diskutira za Kosovo, bidejki toa i ne treba da go zasega, odlukata za priznavanjeto se znae od kogo e inicirano. :nenene: No prosteno ti e tebe, bidejki site znaeme deka si cigan.

ps. za temata samo da kazam nesto, sakale ili nejkele ni albancite ni makedoncite nemozat bez edniot, ako prodolzime vaka da se obvinuvame toa ke ne odnese do bezkrajnost, vie ke spomenuvate vejce karpalak i neznam sto, nie ke ve potcetime za ljuboten i red drugi slucaevi, i na krajot nisto ne ke ispadne deka sme napravile, jas mislam deka taka ne se gradi sozivot. Ako albancite vo makedonija mozat da glasat za makedonec da bide pretsedatel na Makedonija, togas zosto ne mozat makedoncite vo tetovo da glasat za gradonacalnik vo tetovo da bide albanec, iako sto veke kandidatod makedonec veke ne e vo trka za taa pozicija.
Ок, сметам дека донекаде си во право за ова што го зборуваш. Според мене не претставува проблем (барем за мене) градењето на соживот т.е. јас лично живеам помеѓу албанци.
Целата работа што мене ме иритира е тоа што некој во Македонијава глуми дека е патриот, дека гине за Македонија и дека има национално чуство, а уствари лицемерие. Па има шутраци овдека што прво обвинуваат некого дека прв коалицирал со Дуи, па сега се правдаат, се правдаат ало.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26

Jas vaka da napishev za tebe ke jadev ban ama ajde vie ste zlatneto malcinstvo sto nikogas nemozi da zgreshi.
A za tvoeto licemerstvo, demagogija i zborot sozivot mene ne mi znaci nisto i nitu me interesira.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Интел па тоа ти го кажав, еднострано гледаш во оваа ситуација. Нема реално гледање на сдс без вмро и обратно. Едно е факт (барем по мене) Пандорината кутија ја отвори СДС. ВМРО беше многупати изиграно на оваа карта од страна на сдс, многупати, и ако дозволат да бидат изиграни уште еднаш тогаш би биле идиоти(ова е ај да речам “оправдување“ од прагматична гледна точка. Ако виде јас негласам за ниеден кандидат за градоначалник, таков е мојот став.
ПС Заебанцијата не ти е за тетовчани, туку за вратничани,а кој не ги знае вратничани....:smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
vo Tetovo ke odlucat makedonskite glasovi..a koj ke pobedi ne se znae.No sega DPA ja ima poslednata sansa,ako ne pobedi vo Tetovo togas i doaga krajot na partijata

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
vo Tetovo ke odlucat makedonskite glasovi..a koj ke pobedi ne se znae.No sega DPA ja ima poslednata sansa,ako ne pobedi vo Tetovo togas i doaga krajot na partijata
Тони, Аритон ..... и на ДУИ му гори под нозете, Тетово е круна за Албанците а Гостивар е дијамантот на круната, а дуи го изгуби Гостивар.

Kajgana Shop

На врв Bottom