Акните - повеќе од тинејџерски проблем

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
е ајде де...:tapp:
ќе си играме наградна игра.. Погодете што се тоа лузи?! за милион долари

Добро де, секој може да згреши при пишувањето...

Видов пред малку на Сител за тоа contractubex, мислам дека за лузни рекоа дека е.Не загледав баш најдобро.Но, ме интересира каде можам да го најдам и дали навистина делува.Ivon4ee рече дека делува, но, ако има уште некој искуство, би сакала да ми каже.

До пред некоја се замарав многу со акните, уште што не ставав на лицето. Doctors колекцијата имаше негативно делување кај мене, но секако, различно делува на секој тип на кожа. Еуцеринот правеше да си го чувствувам лицето навистина чисто, но и со тоа немав којзнае колку видливи резултати. Сега откога ми помина пубертетот, ми се намалија акните.

Добро де, секој може да згреши при пишувањето...

Видов пред малку на Сител за тоа contractubex, мислам дека за лузни рекоа дека е.Не загледав баш најдобро.Но, ме интересира каде можам да го најдам и дали навистина делува.Ivon4ee рече дека делува, но, ако има уште некој искуство, би сакала да ми каже.

Тендер, колку што знам контратубексот се користи само при третман на лузни и стрии, за акни не верувам, меѓутоа може некој го користел за третман на лузните што настануваат од акните и тоа од најтешката форма акне конглобата. Инаку за контратубексот хм може да пробаш по аптеки, иако го нема во секоја.

Тендер, колку што знам контратубексот се користи само при третман на лузни и стрии, за акни не верувам, меѓутоа може некој го користел за третман на лузните што настануваат од акните и тоа од најтешката форма акне конглобата. Инаку за контратубексот хм може да пробаш по аптеки, иако го нема во секоја.

За лузни и ми треба...Речиси секогаш кога ми поминува некоја акна, ми останува лузна...:jaj:

едит: А има врска тоа колку се стари лузните?

За лузни и ми треба...Речиси секогаш кога ми поминува некоја акна, ми останува лузна...:jaj:

Епа и јас за тоа барав помош. Ми поминаа скоро сите акни, па сега ми останаа тие лузни (црвенила). Ајде луѓе кажете некоја крема или сл.

Епа и јас за тоа барав помош. Ми поминаа скоро сите акни, па сега ми останаа тие лузни (црвенила). Ајде луѓе кажете некоја крема или сл.

истото и кај мене, посебно на г`рбот...

Нема врска, татко ми имаше лузни стари повеќе од 20 години и откако почна да го користи Контрактубекс лузните пополека, значи со тек на време, за 3 месеца почнаа да исчезнуваат малку по малку. Но мора да се биде редовен со кремата, затоа што тој ја прекина терапијата и не се излечија целосно.

оф топик: за стрии чаре? тоа контратубекс може да се користи?

за стрии помага контратубексот ама треба да е човек консеквентен и стварно редовно да се користи кремата.

lele ako zgresi coek ke go ispoubiete.Aham za luzni mislev jas pocnav da go koristam pa nekoi mi isceznaja mozi eden mesec go koristam efikasno e za strii ne znam ne pisi nisto vo upatstvoto.:toe:

дај не забегувајте од топикот...Акните: повеќе од тинејџерски проблем...не стриите...

Маца_мк напиша:
имаш ваква тема тука
пишува се што те интересира

Денес го купив Контрактубексот и во упатството пишува дека гелот треба да се нанесува под оклузивен завој (во случај на стари лузни).Знае некој што значи тоа?:kesa:

I jas ne znam so zna4i to ama pazenje treba zatoa sto e lek mene del od luznite mi se izlecija.I koristi go povekje pati denot i ne zapostavuvaj go tuku redovno ako sakas da ima efekt

Abe tie aknite mozat da ti go unistat detstvoto jas od iskustvo znam.Imav mnogu,pocnaja da mi se pojavuvat na kraj na 7mo i epten bev vlezena vo depresija.Kupvav razlicni produkti site pari gi potrosiv na gluposti sekoj den po apteki,prodavnici,nema nikakva vrska so higienata ima vrska so genite najpokje i so hranata.Ama mene ne mi se javuvat od brza hrana.Aknite se nesto najloso jas si znam od moe iskustvo mn imam pretrpeno zaradi niv duri i so vreminja ne izlegvav se dodeka edna zena od edna apteka mi re4e pa ti cupe nemas mn to e normalno.Pred to sekoe sabajle ko ke stanev odma pred ogledalo i broev zapisvav so koja krema pobrzo ke mi iscezni uzas so nemam pretrpeno zato eden sovet ne se sekirajte ke pominat:toe:

jas dolgo vreme imav problemi so akni. znam samo deka nemaat vrska so ishranata tuku deka se hormonalen problem. devojkite prvo neka odat na ginekolog oti aknite izleguvaat koga jajnicite imaat cista. od tretmani najdobri se medicinskite i sekakvi raboti osobeno onie koi se pojavuvaat po parfimeriite ne se pozelni. tretmanot koj licno na mene mi pomogna e sledniot: doctors gel za miene protiv akni so kamilica, AIROL mast za lice (ja ima vo aptekite i se stava samo navecer vrz aknite) i EUCERIN losion za lice za koza so akni (za dnevna upotreba kako krem). ovaa kombinacija mi go resi problemot so aknite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom