МЛЕКАРИ , СТЕЧАЈЦИ, БРАНИТЕЛИ - СИТЕ ПРЕД ВЛАДА!

• Креатор на темата Креатор на темата martin_bt
  • Време на започнување Време на започнување
А настрана тоа што и после неколку месеци не пракаат контроли ( МВР,УЈП,ФИНСИСКА ПОЛИЦИА итн,,,,)
Абе ти Чушки не се лути ама ко во Данска да живееш. Па овие институции се за нас и евентуално за непослушни фирми, а не за фирми кои навистина прават криминал. Знаеш како иде, што те чуди и нервира :smir:

Martin_bt, регистриран си пред еден месец (на почетокот на изборната кампања) и сите твои постови се политички мотивирани напади врз ВМРО. Затоа, и покрај сите вистински проблеми на Македонија, прости ми што се сомневам во заднината на твојата наводна загриженост за народот.

Само се надевам дека нема да те снема веднаш по изборите.[/quote

Te uveruvam deka nema vrska ,ne sum politicki orientiran ,sum glasal i za ednite i za drugite...sekako deka ja napajgam aktuelnata vlast ko i jas sum zasegnat od nejzinite potezi i gi osekam problemite na moja koza...Teski neka rabotat kako treba ,neka pravat arno vo drzavata ,pa ako kritikuvam i potoa ...ke prajme muabet....

како прво и основно никој не бил удрен од страна на полицијата,а за вакви повици можеш и да заглавиш во ќорка за потикнување немири и сл. затоа припази на што повикуваш

Ati od kaj znajs deka nikoj ne bil udren...siguren si? tamu bese? pa kazuvaat lugeto ,barem jas sum od Bitola pa sum prael muabet za site pritisoci so gi imaat...

Чиста патетика.
Кои права ти биле скратени бе чушки.
Не знае човек дали да ве жали или да ви се смее.

П.С Само бранителите имаат право да бараат нешто од владата.

a zasto samo branitelite...? a so e so stecajcite koj rabotea vo drzavni firmi...zarem ima logika administracijata da zema po 30000 plata a za niv ni denar,,so se krivi tie ,,,za mlekarite da ne zboruvame se znae i niv koj gi zaeba...

Добро а што треба да прави Владата со млекарите, да ги им врати парите што им ги земала ПРИВАТНА компанија???

Што треба да прави со стечајците, на сите да им даде доживотна финансиска помош и така цел живот да се создаваат стечајци кои по добивањето на таквиот статус да добиваат доживотна помош од владата???

Abe ti batka rabotis?? da ti se javi premierot i da ti kaze slusaj od utre ke rabotis so ovaa kompanija nema da prifatis? i da ti reci 5 godini ke ti se plajka mlekoto? aj ne zezaj ,,,vistina e deka e privatka kompanija ama lugeto se prelazani ,posteni farmeri koj ja napustija Bitolska mlekara veruvajki mu na premierot ,,,Znajs so se slucuva so niv? ne znaat kaj terat ...Od siguren pazar zaminaa vo propast ...krediti? edna krava kupena 2700 evra ja prodavaat vo klanica za 700? uvoz na mleko? isto e i so mlinovite...doprva tie ke se buntovaat...

pa stecajcite zasto glasaa za VMRO ili porano za SDSM pa za da im se resi statusot ,,,tie barat rabota? premierot im veti ....i ?
aj da bideme realni ...vladite se za da gi resavat problemite vo drzavata...da se grizat za sopsveniot narod...

Martin_bt, регистриран си пред еден месец (на почетокот на изборната кампања) и сите твои постови се политички мотивирани напади врз ВМРО. Затоа, и покрај сите вистински проблеми на Македонија, прости ми што се сомневам во заднината на твојата наводна загриженост за народот.

Само се надевам дека нема да те снема веднаш по изборите.[/quote

Te uveruvam deka nema vrska ,ne sum politicki orientiran ,sum glasal i za ednite i za drugite...sekako deka ja napajgam aktuelnata vlast ko i jas sum zasegnat od nejzinite potezi i gi osekam problemite na moja koza...Teski neka rabotat kako treba ,neka pravat arno vo drzavata ,pa ako kritikuvam i potoa ...ke prajme muabet....
Ati od kaj znajs deka nikoj ne bil udren...siguren si? tamu bese? pa kazuvaat lugeto ,barem jas sum od Bitola pa sum prael muabet za site pritisoci so gi imaat...
a zasto samo branitelite...? a so e so stecajcite koj rabotea vo drzavni firmi...zarem ima logika administracijata da zema po 30000 plata a za niv ni denar,,so se krivi tie ,,,za mlekarite da ne zboruvame se znae i niv koj gi zaeba...

А зошто само за стечајците од државни фирми,приватните не се Македонски,или тие не допринесуваа доволно за создавање на Македонската економија,буџет,пензијски и здравствени фондови?

А дали ти некогаш си се запрашал во кој период настана поимот стечајци и до кога сите државни фирми отидоа под стечај???

И дали знаеш дека намерно ги тераа фирмите под стечај за после тоа за 10.000 марки да можат блиските на власта да ја купат!!!!...

п.с Додека не ги сфатиш тие работи немаш право во уста да ставиш ни еден стечаец,нити па да ја кривиш сегашнава влада за тоа!!!!

А зошто само за стечајците од државни фирми,приватните не се Македонски,или тие не допринесуваа доволно за создавање на Македонската економија,буџет,пензијски и здравствени фондови?

Opsto na site mislev ,sekako deka na site treba da ime se pomogne...

Најверојатно Мартин мисли на општествените претпријатија, не на државните.

Добро а што треба да прави Владата со млекарите, да ги им врати парите што им ги земала ПРИВАТНА компанија???

Pa neli vladata imala 5 godisen dogovor so mlekarata za celosen odkup na mlekoto, neli garantira deka ke nema mlecna kriza, mlekarata ke ja ima celata podrska od vladata??? Pa toa ne go kazav jas toa go kaza Grujo. Taka da normalno nema da dojdat kaj mene da protestirat ke odat pred vlada. A ako i na treba tamu da odat treba da odat pred mlekarata A pa od tamu specijalci dolzni da ja branat drzavata branat privaten sektor?

А дали ти некогаш си се запрашал во кој период настана поимот стечајци и до кога сите државни фирми отидоа под стечај???

И дали знаеш дека намерно ги тераа фирмите под стечај за после тоа за 10.000 марки да можат блиските на власта да ја купат!!!!...

п.с Додека не ги сфатиш тие работи немаш право во уста да ставиш ни еден стечаец,нити па да ја кривиш сегашнава влада за тоа!!!!

А ти дали знаеш зошто ВМРО ДПМНЕ дојде на власт, и колку устите им се лепеа пред изборите за стечајците,бранителите и млекарите и кој тоа рушеше шатори од пред собрание ?Додека не сватиш дека секоја една влада добива избори поради незадоволството на народот од претходната и ветувања за подобра работа од претходната влада ,немаш право како одбрана да ги користиш претходните влади. Се додека неуспесите и неисполнетите ветувања се посочуваат кај противничкиот табор за нас ќе нема напредок

А ти дали знаеш зошто ВМРО ДПМНЕ дојде на власт, и колку устите им се лепеа пред изборите за стечајците,бранителите и млекарите и кој тоа рушеше шатори од пред собрание ?Додека не сватиш дека секоја една влада добива избори поради незадоволството на народот од претходната и ветувања за подобра работа од претходната влада ,немаш право како одбрана да ги користиш претходните влади. Се додека неуспесите и неисполнетите ветувања се посочуваат кај противничкиот табор за нас ќе нема напредок
Кај си слушнал ти дека Николче јавно кажува дека ќе ги реши проблемите со стечајците,бранителите и млекарите????

За стечајците ни "A" ни "Б " нема спомнато...туку ќутенка пред изборите седна на нивно барање и потпишаа договор.....за бранителите исто нема ништо јавно спомнато а не па на митинг....а за млекарите освен тоа шо се појави на отварањето на Сведмилк нема никаква друга изјава дека он ќе ги носи на грб млекарите!!!!

п.с И дај те бе мајку му стара...земете следете вести,читајте колумни...а не само субјективно гледате на работите и тресете зелени!!!

Кај си слушнал ти дека Николче јавно кажува дека ќе ги реши проблемите со стечајците,бранителите и млекарите????

За стечајците ни "A" ни "Б " нема спомнато...туку ќутенка пред изборите седна на нивно барање и потпишаа договор.....за бранителите исто нема ништо јавно спомнато а не па на митинг....а за млекарите освен тоа шо се појави на отварањето на Сведмилк нема никаква друга изјава дека он ќе ги носи на грб млекарите!!!!

п.с И дај те бе мајку му стара...земете следете вести,читајте колумни...а не само субјективно гледате на работите и тресете зелени!!!

Всушност тој со никого не потпишува договор дека ќе го носи на грб,а и тоа нормално никој не го бара од него.Народот бара оној што ја представува власта во земјава,навистина да ја представува за секого подеднакво,а не да штити со Македонска полиција едни,за да мава на други,без разлика дали тие што ги брани со полиција се арамии.Вака изгледа дека млекарата е лично негова сопственост па ја злоупотребува власта да ги задржи парите кој се очигледно украдени од млекарите.:toe:

За Млекопроизводителите:

“Фармерите се задоволни, имаат повисока цена, имаат сигурен пласман, склучивме 5 годишен договор, колку ќе произведат во тој период СВЕДМИЛК ќе мора да им го купи. Имаат други видови поддршка од самата млекара понатаму, имаат голема поддршка од државата, ќе имаат уште поголема согласно програмата што е најавена. Тие се задоволни од државата, задоволни се од откупувачот. Сега имаме поголемо домашно производство, значи помал одлив на девизи. Се извезуваше многу млеко, но сега се извезува многу посериозно, бидејќи СВЕДМИЛК продава во 7,8 држави. Државата е задоволна, нема млечна криза има поголем прилив на девизи. Значи еден круг на незадоволство се претвори во круг на задоволство и тоа е од прилика што значеше ПРЕРОДБАТА.”

За стечајците:

- Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ не пишуваше ништо за стечајците, но на предизборните митинзи ветија дека ќе помогнат да се реши нашиот статус. Очекуваме средба со сите пратенички групи и се надеваме дека ќе го одобрат законот. Не сакаме повторно да падне законот кај претседателот на државата - објаснува Стојанов.

Покасно ќе ти пишам за бранителите ;)

Абре македонче никој овде не збори-пишува напамет ниту СУБЈЕКТИВНО.
За стешајците:има ветувано и те како плус вото сесија.
За бранителите ке разгледаме што и како........
За млекарите ке нема млечна криза,сигурен и гарантиран откуп на млекото и поволни кредити за обновување на млечни грла за поголем принос на млеко, плус фото сесија и интимен банкет за одбрана елита.
ПС Е НЕЕЕЕ ОВА СЕ САМО ИЗМИСЛИЦА ИЛИ ЖОЛТА ШТАМПА:pop::pop::pop:А за зелено рано е уште.................

Јас се согласувам и поддржувам, но во една малку поинаква форма.

Зошто не излезе народот, стечајците, сите оние кои биле ограбени и да почне да ги напаѓа куќите каде живеат сдс олигарсите, директорите, мафијашите и да си ги бара парите од нив.
Ако се организираат и секој во својот град ги најде локалните сдс криминалци, нема да може полицијата сите да ги обезбедува и ќе си заминат со по некој трофеј.
Тие вас ви ги уништија животите, ви ги нападнаа фамилиите, најдрагото, вратете им со иста мерка.
Нема град во Македонија каде нема некоја фирма приватизирана и пропадната од некој сдс-овец.
Таму се вашите пари. Мило за драго, најдете ја локалната сдс-палата, опремете се со камења, молотови, шипки и слично и направете конечно нешто саглам во својот живот.
Цела Македонија ќе ви благодари.

да сака владата да го реши проблемот ке го реши..
гвујо вели дека неможело и да сака дека билио незаконски ок...

ПА ВАКА НЕКА ВЛАДАТА ГИ ИСПЛАТИ МЛЕКАРИТЕ ОД БУЏЕТОТ и нека стане акционер во МЛЕКАРАТА ,,,ПОБАРУВАЊАТА НА МЛЕКАРИТЕ НЕКА СТАНАТ ПОБАРУВАЊЕ НА ВЛАДАТА едноставно како грав:toe:

никола лек за твојата агресивност само SEX :pusk:

добро бе народе до кога ке ве лажат овие политичарите ...имаат пари за реклами ,за споменици ,незнам какви објекти од 24 милиони евра а се нема за бранителите кои гинеа за оваа држава,за млекарите кои вредно работеа а неможат да си ги земат парите..стечајци?...Стварно не знам со народ сме...па земете пример од Грција ,франција...а не ке излезете 100-200 народ и ке ве тепаат како магариња...дај организирајте се ..иначе нема да ви биде на арно ,,,ке ги потрошат парите и нисто нема да остане,,,,

Стечајците ги направи СДСМ со нивната криминална приватизација. Зошто ДПМНЕ да згрижува некој кој настанал од крадењето на државниот капитал од страна на СДСМ? Не се тоа само стечајци, туку и многу работници- “технолошки вишок“ кои ги избракаа директорите од СДСМ, оние кои ги приграбија македонските државни фирми.

Сведмил е приватна фирма и државата не смее и нема законски можности да обештетува оштетени доверители на приватни фирми со буџетски пари. Да земеме условно еден пример, кон мене долг да има некоја фирма на Зајеви, јас сега треба да барам државата да ми го плати долгот што го имаат Зајеви кон мене?! Кога глупа комуњарска пропаганда, дали се ретардирани овие од СДСМ, ниско интелегентни или го сметаат народот за глупав па излегуваат со вакви тези дека државата треба да подмирува долг на приватни фирми!

Бранителите требаже да се обештетат уште 2002 год. кога СДСМ дојде на власт, а наместо тоа СДСМ водеше кампања против нив, како да да се божем криминалци. Кое ѓубре дволично се СДСМ.

Се` на се`, многу глупав пост од затупен јадосан комуњар, зошто партијата му умира. СДСМ умира и оди во пеколот :helou::helou::helou:
Ако треба да се штрајкуа против некого, тоа е СДСМ, ама гледам дека нема против кого да се штрајкува, зошто СДСМ стана мала партија, помала и од ДУИ:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom