МЛЕКАРИ , СТЕЧАЈЦИ, БРАНИТЕЛИ - СИТЕ ПРЕД ВЛАДА!

• Креатор на темата Креатор на темата martin_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
добро бе народе до кога ке ве лажат овие политичарите ...имаат пари за реклами ,за споменици ,незнам какви објекти од 24 милиони евра а се нема за бранителите кои гинеа за оваа држава,за млекарите кои вредно работеа а неможат да си ги земат парите..стечајци?...Стварно не знам со народ сме...па земете пример од Грција ,франција...а не ке излезете 100-200 народ и ке ве тепаат како магариња...дај организирајте се ..иначе нема да ви биде на арно ,,,ке ги потрошат парите и нисто нема да остане,,,,

добро бе народе до кога ке ве лажат овие политичарите ...имаат пари за реклами ,за споменици ,незнам какви објекти од 24 милиони евра а се нема за бранителите кои гинеа за оваа држава,за млекарите кои вредно работеа а неможат да си ги земат парите..стечајци?...Стварно не знам со народ сме...па земете пример од Грција ,франција...а не ке излезете 100-200 народ и ке ве тепаат како магариња...дај организирајте се ..иначе нема да ви биде на арно ,,,ке ги потрошат парите и нисто нема да остане,,,,
како прво и основно никој не бил удрен од страна на полицијата,а за вакви повици можеш и да заглавиш во ќорка за потикнување немири и сл. затоа припази на што повикуваш

како прво и основно никој не бил удрен од страна на полицијата,а за вакви повици можеш и да заглавиш во ќорка за потикнување немири и сл. затоа припази на што повикуваш

се САМОповредиле а хахаххаах ,опааа трте А ,КАКВо поттикнување бре ,какви нереди ,,,,само со закани знаете да владеете СРАМОТА

само сиромав човек жив гавол И НИКОГО НЕМА ДА УПЛАШИТЕ ,лугето изгубија се -затвор не ги плаши .....

СИТЕ НА УЛИЦА ПРЕД ВЛАДА И БАРАЈТЕ СИ ГИ СВОИТЕ ПРАВА

Martin_bt, регистриран си пред еден месец (на почетокот на изборната кампања) и сите твои постови се политички мотивирани напади врз ВМРО. Затоа, и покрај сите вистински проблеми на Македонија, прости ми што се сомневам во заднината на твојата наводна загриженост за народот.

Само се надевам дека нема да те снема веднаш по изборите.

се САМОповредиле а хахаххаах ,опааа трте А ,КАКВо поттикнување бре ,какви нереди ,,,,само со закани знаете да владеете СРАМОТА

само сиромав човек жив гавол И НИКОГО НЕМА ДА УПЛАШИТЕ ,лугето изгубија се -затвор не ги плаши .....

СИТЕ НА УЛИЦА ПРЕД ВЛАДА И БАРАЈТЕ СИ ГИ СВОИТЕ ПРАВА

Чиста патетика.
Кои права ти биле скратени бе чушки.
Не знае човек дали да ве жали или да ви се смее.

П.С Само бранителите имаат право да бараат нешто од владата.

Добро а што треба да прави Владата со млекарите, да ги им врати парите што им ги земала ПРИВАТНА компанија???

Што треба да прави со стечајците, на сите да им даде доживотна финансиска помош и така цел живот да се создаваат стечајци кои по добивањето на таквиот статус да добиваат доживотна помош од владата???

Сакаат владата да им дава на стечајците плати над просечните, да лежат по дома...кога и онака не биле којзнае колку работени во државните фирми...не за џабе викаат сега абе приватник си е приватник, душата им ја вади...

стечајците ако чекаа досега на владата ќе умреа од глад, вредните снаодливите наоѓаат каква таква алтернатива, мрзливите прават неуспешни обиди за штрајкови, кога и онака немаат гз за повеќе, ко што вика Јовебт нереди...ооох...нема храброст македончето за тоа!

Од лично искуство знам како се работи тоа со партиски војници - блогерај од партија...барем во времето коа се замарав беше: се зачленуваш на форум, плукаш по противникот без основа, ја промовираш твојата партија, даваш црни бумбари...
ама за среќа увидов дека нема ќар од тоа и навреме се откажав...а дали јове ќе се откаже по 5 април, останува да видиме:toe:

Многу рано почнавте бе. :) Ако се вакви гласилата на СДС за ептемвриските протести, дури ни членството нема да им излезе... :kesa:

Од сите овие што ги наброја, повеќето си работаат. Не седат на форуми и пред компјутери. Плус да чекаа вакви повици досега ќе беа костури, посебно стечајците од пред 17-18 години.

MARTIN_BT

-DALI SE OTREZNA OD PORAZOT :):helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:

zakonite se kaj vladata
vladata treba da gi proveri parite kade se otideni od mlekarata i da go tuzi stranskiot investitor zosto gi opljacka mlekarite
ima mnogu firmi vo drzavata sto se privatni,si otvaras firma i si rabotis.
a mlekarata e nesto drugo,taa e vistina privatna firma ama se vika vladina stranska investicija.

povolnostite gi dobi mlekarata od drzavata
sopstvenikot na mlekarata ne go kupi zemjisteto za da ja napravi mlekarata od mene,go kupi od drzavata.kolku plati ,a kolku ja potplati drzavata za da ja izgradi mlekarata nie ne znaeme,toa go znaat vo vladata
mlekarata ne ja otvoriv SVECENO jas,tuku ja otvori grujo
komu ke mu dozvoli da raboti i da pecali vo makedonija go bira VLADATA

eve vaka ke prasam sekoj sto ke dojde kriminalec ke mu dozvolime da si kupi imot,ke mu dademe najdobri uslovi za rabota,toj ke specali pari na grb na makedonskite rabotnici,kriminalecot nema da im dade nitu denar od zarabotenite pari,i koga ke sakaat ostetenite rabotnici da si go naplatat dolgot od privatniot stranski gazda nie takanarecena vlada na rm ke gi pratime policajcite da gi tepaat zosto si gi baraat parite
pa ako mlekarata e privatna,sto bara drzavnata POLICIJA da go brani gazdata na privatnata mlekara koj e kriminalec

odgovorot e jasen TUKA NEKOJ LAPNAL GOLEMA PROVIZIJA,ZATOA GO STITI LOPOVOT
A SO MLEKARATA SE SLIKASE VLADATA I DOBI MNOGU GLASOVI ZOSTO NASLA TOLKU DOBAR STRANSKI INVESTITOR

ZA STECAJCITE ISTO NE GI ZATVORIVME DRZAVNITE FIRMI NIE GI ZATVORI DRZAVATA,I ZATOA TREBA DA GI ZGRIZI,A PLUS I SE SLIKASE SO STECAJCITE PA ZATOA DOBI GLASOVI ILI DOBI GLASOVI KE SEDI VO FOTELJA KE LAPA GOLEMI PLATI ,A STECAJCITE NEMA NI DA GI PRIMI NA RAZGOVOR I DA IM GO RESI PRASANJETO

za branitelite nema sto da se pise
31 000 gragani se potpisaa,kazaa deka treba da se zgrizat na dostoinstven nacin branitelite,a vladata ni da cue

onie koi ubivaa makedonci,se bitno zgrizeni
komandantite na UCK sega se vo parlament- komandantite braniteli bez leb sedat doma
vojnicite na UCK se direktori na drzavni institucii-vojnicite braniteli se plukaat i omalovazuvaat zaedno so nivnite semejstva i gladuvaat bez leb

onie pak sto pomagaa na UCK za podobro da gi ubivaat makedonskite braniteli sega se vrabotuvaat vo policijata i vojskata--a makedonskite dusicki sto gi zagubija najmilite vo konfliktot nemaat ni pravo da konkuriraat na tie oglasi na vladata za vrabotuvanje,zosto tie konkursi bile samo za albancite

eve i denovive sme svedoci kako se pluka i po BRAT LJUBE,demek on nemoze da bide vo parlamen ,nemoze da raboti nisto pa da prasam spored vasite kriteriumi sto ja branite politikata na vladata DALI BRATOT TREBA DA PROSI NA NEKOJ OD SEMAFORITE,dali taka ke si ja napolnite vasata sueta i LAKOMOST ZA VLAST????

TOA E NASATA VISTINA MAKEDONSKA

па прочитај малце ...уставот на пример (за стечајците) сите се еднакви пред законот,,,,(неможе некој да зема пари некој да остане со прст во устата)
млекарите можат комотно да го ТУЖАТ ,ГВУЈО И СТАВРЕ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ ,устата им беше полна дека ке нема млачна криза,,,,устври и не е криза туку Е КАТАСТРОФА,,,

па прочитај малце ...уставот на пример (за стечајците) сите се еднакви пред законот,,,,(неможе некој да зема пари некој да остане со прст во устата)
млекарите можат комотно да го ТУЖАТ ,ГВУЈО И СТАВРЕ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ ,устата им беше полна дека ке нема млачна криза,,,,устври и не е криза туку Е КАТАСТРОФА,,,
ne si vo pravo:nenene:

добро ,ај не за потикнување ,може за ШПЕКУЛИРАЕ:toe:
ГЛЕДАЈ ЈА ЕМИСИЈАТА СО миленко неделковски каде гвујо јасно и гласно кажа дека имале договор (5 пет години) да се откупува секој вишок на млеко????? ЈАСНО И ГЛАСНО
А настрана тоа што и после неколку месеци не пракаат контроли ( МВР,УЈП,ФИНСИСКА ПОЛИЦИА итн,,,,) како можеа во ЕВН можат и тука,,,,ЛОПОВИ
и не ли ти заличиува МОШЕ како оној што беше наводен сопственик на БУЧИМ како се викаше Марк(глумец по професија) ке градел Мекдоналд во рудникот) прочитана приказна се ЛОПОВИ :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom