Албанија изброја само 4.148 Македонци

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Читај го македонецот над тебе. Тенкју. Камаген.
А ти читај тука.
Сите малцинства го бојкотираа последниот попис а веќе седумнаесет години бараат попис во кој ќе има колона за етничка и верска припадност.
И вие после за права нешто зборите а?

Читај го македонецот над тебе. Тенкју. Камаген.

Шо да го читам бе,кога само во Пустец има 5 000 Македонци,а само во Прилеп има 1000 со двојно државјанство,мажени за Прилепчани.Токму затоа тврдам дека во Македонија нема повеќе од 15% Албанци,а сходно на тоа договорот од Охрид се прогласува за ништавен и с-рамковен.:toe:

За кои права сега алудираш?
Хехе добрата стара тактика често применувана од ваша страна. Јас ништо незнам, нит сум чул нит сум видел. Нормално зборувам за правата што вие ги имате тука и се осудувате Македонија да ја наречете недемократска, па да давате изјави пред светската јавност како сте угнетени заради вашата националност. И ќе кажам сепак, што е за право Македонците имаат најголеми права во Албанија споредено со сите комшиски земји, ама сепак и треба уште мноогу времен на Албанија за малцинствата да имаат и приближно исти права како во Македонија.

Хехе добрата стара тактика често применувана од ваша страна. Јас ништо незнам, нит сум чул нит сум видел. Нормално зборувам за правата што вие ги имате тука и се осудувате Македонија да ја наречете недемократска, па да давате изјави пред светската јавност како сте угнетени заради вашата националност. И ќе кажам сепак, што е за право Македонците имаат најголеми права во Албанија споредено со сите комшиски земји, ама сепак и треба уште мноогу времен на Албанија за малцинствата да имаат и приближно исти права како во Македонија.

тоа е само прашање на методологија: многу права , а малку македонци или ич права , а нека ги има колку ги има....
....имаме и еден друг проблем....македонциве бргу се топат...тие во македонија се се помалку македонци, а камо ли на друго место...премногу се бе шампитасти , а од друга страна, ај што незнаат што сакаат , туку појма немаат и не можат да се сложат како и тоа да го постигнат... :)
затоа покрај сите други, дури и албанциве ги дупат у здрав мозок....

И ќе кажам сепак, што е за право Македонците имаат најголеми права во Албанија споредено со сите комшиски земји, ама сепак и треба уште мноогу времен на Албанија за малцинствата да имаат и приближно исти права како во Македонија.
Комшиските земји водат еднонационални статистики, затоа и немаат јавни официјални податоци за малцинствата што живеат во тие земји. За Грција и Албанија е така, за Србија и Бугарија не сум сигурен, не знам кои малцинства и како ги бројат. На бугарскиот сајт нема нигде кои националности го сочинуваат општеството.
Според тоа тие земји си манипулираат со податоците според нивни дневно-политички потреби. Кај нас имаме чаршафи за попис со 6 јазици на нив И многу националности во графата за националност.

Корекција, србите бројат (и објавуваат што е поважно) 24 или 25 националности. Значи има разлика од комшија до комшија.

Браво за Албанија, Нато земјата која и пред ова не знаеше колку жители има..немаше официјална пописна бројка што одговара на теренските состојби...

СО ОВА САМО СЕ ПОТВРДУВА, лицемерието кога станува збор за оние малку Македонски права избоксувани од американците...

толку ли сме страшни мајку му...

Корекција, погрешен израз. Не водат еднонационални статистики, водат национални статистики. Само кај графите за национална припадност или има само една или има 1-2 националности.

Мислам дека е дојдено време Македонците од Албанија да се дигнат на оружје за своите права.

Мислам дека е дојдено време Македонците од Албанија да се дигнат на оружје за своите права.

А ние ќе одиме доброволци. Па ќе се надеваме дека НАТО ќе застане на наша страна. Упс. Па чекај бе, овие веќе стануваат членка на НАТО.

Албанија не може официјално да изнесе колку Македонци има во своите граници затоа што нема од 90та година направено попис...

Не знам само како без такви незавршени работи се интегрираат во ЕУ и НАТО...Ебате двојните стандарди ебате.

Чекај бе како немаат попис на малцинствата, та нели тоа беше бенчмарк за ЕУ и НАТО ?

Доброволец одма одам, како сосед ја сакам Албанија, сакам и таа да биде демократска држава, да има рамковен договор, територијална поделба, двојазичност, пропорционална застапеност.

За арно ќе го пукам, никако со лошо.

Чекај бе како немаат попис на малцинствата, та нели тоа беше бенчмарк за ЕУ и НАТО ?

Доброволец одма одам, како сосед ја сакам Албанија, сакам и таа да биде демократска држава, да има рамковен договор, територијална поделба, двојазичност, пропорционална застапеност.

За арно ќе го пукам, никако со лошо.

У право си, идам и ја! Па нема смисла мајке му, они нас све за арно не пукаја, треба да им вратиме. Мислим ова нема никакви територијални или било какви претензии, ќе се пријавим онака чисто од љубав:smir::salut:

Ги има знам од лично искуство, имам од таму корени, но знам дека со времето тие таму се слеуваат со Албанците со православна вероисповест и формаираат албански семејства.Тоа е факт, секоја година одам таму и имам контакти со куп македонци од Тирана и Елбасан кои не зборуваат македонски иако детството го поминале во чисто македонски села и имаат македонски имиња,ова се проверени факти.

Ги има знам од лично искуство, имам од таму корени, но знам дека со времето тие таму се слеуваат со Албанците со православна вероисповест и формаираат албански семејства.Тоа е факт, секоја година одам таму и имам контакти со куп македонци од Тирана и Елбасан кои не зборуваат македонски иако детството го поминале во чисто македонски села и имаат македонски имиња,ова се проверени факти.

Тоа е вистината. Значи не се работи кој какво потекло има туку како се чуствува...ние цело време гледаме некој филм, не 100 илјади не 150 илјади..абе кој може да ја намали бројката од 150 000 во 5 000...може да се намали за 2-3 илјади ама дури 140 000..алооооо...па не е Албанија некоја супер сила, па нашиве да имаат страв да кажат кој се што се(башка и супер сила да е не може ништо, пример Кина,Тибет)...луѓето сакаат да се декларираат како албанци и тоа е завршена работа...ако некој не се чуствува како Македонец за мене и не е Македонец...

Комшиските земји водат еднонационални статистики, затоа и немаат јавни официјални податоци за малцинствата што живеат во тие земји. За Грција и Албанија е така, за Србија и Бугарија не сум сигурен, не знам кои малцинства и како ги бројат. На бугарскиот сајт нема нигде кои националности го сочинуваат општеството.
Според тоа тие земји си манипулираат со податоците според нивни дневно-политички потреби. Кај нас имаме чаршафи за попис со 6 јазици на нив И многу националности во графата за националност.

Корекција, србите бројат (и објавуваат што е поважно) 24 или 25 националности. Значи има разлика од комшија до комшија.

Незнам далр е намерно но не е убаво да се лаже :nenene:

http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom