Call of Duty: Modern Warfare 2

Член од
12 февруари 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Minimum System Requirements

• OS: Microsoft Windows XP, Windows Vista and Windows 7 (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)
  • Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
  • Memory: 1 GB RAM
  • Graphics: 256 MB NVIDIA GeForce 6600GT or better or ATI Radeon 1600XT or better
  • DirectX®: Microsoft DirectX(R) 9.0c
  • Hard Drive: 12GB of free hard drive space
  • Sound: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
  • Internet: Broadband connection required for Multiplayer Connectivity. Internet Connection required for activation
http://www.destructoid.com/modern-warfare-2-pc-specs-3-ghz-16-gb-install-update--152785.phtml

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Minimum System Requirements

• OS: Microsoft Windows XP, Windows Vista and Windows 7 (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)
  • Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
  • Memory: 1 GB RAM
  • Graphics: 256 MB NVIDIA GeForce 6600GT or better or ATI Radeon 1600XT or better
  • DirectX®: Microsoft DirectX(R) 9.0c
  • Hard Drive: 12GB of free hard drive space
  • Sound: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
  • Internet: Broadband connection required for Multiplayer Connectivity. Internet Connection required for activation
http://www.destructoid.com/modern-warfare-2-pc-specs-3-ghz-16-gb-install-update--152785.phtml
Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
Сака да каже дека треба да имаш процесор од 3.2 мгх или појак:nesum:?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
Tokmu to saka da go kaze

Infinity Ward sabajlevo objavija deka PC verzijata na Modern Warfare 2 nema da ima delay! ke bide izdadena na isti datum kako i PS3 i Xbox 360.
A sega losite vesti: Igrata veke nema da ima dedicated servers, ke raboti samo preku steam, nema da ima modovi. http://csnation.totalgamingnetwork.com/forums/showthread.php?t=180393
Mozebi seuste ima sansa zatoa sto ova poslednovo seuste ne e potvrdeno. :vozbud:

Abe izlezena e za xbox jas mislam, za PC ja cekame sega

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
3.2гхз(а не мхз).И тоа ако сакаш на 800х600 резолуција се на лоу со 10 фрејма.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
3.2 GHz, ама ПЕНТИУМ 4 3.2GHz. Значи секој дуал кор 2.0гхз + би бил појак од П4 3.2 гхз..

Abe izlezena e za xbox jas mislam, za PC ja cekame sega
Не треси:pos2:

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
3.2 GHz, ама ПЕНТИУМ 4 3.2GHz. Значи секој дуал кор 2.0гхз + би бил појак од П4 3.2 гхз..

Не треси:pos2:
ја имам DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)
што значи дека можам да ја играм на нормал или изи?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не, само на very hard или Veteran.
Не е темава за тоа, пишани се побарувањата, олабевете со вакви прашања :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
??:pos2:

Ако мислеше дали ке можеш на медиум или макс, најверојатно ке можеш и на макс, ама на медиум ке биде поигриво.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Точно уште 17 дена до играва кои ке поминат доека трепнеш:)..И уште нешто..у врска со оваа игра имате доста информации на http://www.modernwarfare247.com/ така да повелете :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
1. Scripted gameplay.
2. No dedicated servers.
3. No mods.
4. Steam exclusive.
5. Overpriced, 60 EUR.
6. FAIL

Браво за Котик.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
1. Scripted gameplay.
2. No dedicated servers.
3. No mods.
4. Steam exclusive.
5. Overpriced, 60 EUR.
6. FAIL

Браво за Котик.
Не се знае уште за dedicated servers дали ќе има или не. Отворена е петиција против ова, секоја секунда ја потпишуваат околу 3-4 луѓе у светот, се надевам дека infinity ward нема да го игнорира ова. No mods, i like it. Конечно ке иаме онака чиста, гланц, call of duty, „иста во сите сервери“, без модови и секакви срања праени од аматери и слично. Искрено, ми се свиѓа ова. Price - 60eur is smart move. Ке си се наполнат со пари првите месеци, пошо нели сите запалени по играва, ќе ја изнакупат, doesnt matter if its 10eur+ or not, i just like the game. И за месец-два ке ја смалат цената. И така, дали 1% од нас ке ја земат оригинал, така да..

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Не се знае уште за dedicated servers дали ќе има или не. Отворена е петиција против ова, секоја секунда ја потпишуваат околу 3-4 луѓе у светот, се надевам дека infinity ward нема да го игнорира ова. No mods, i like it. Конечно ке иаме онака чиста, гланц, call of duty, „иста во сите сервери“, без модови и секакви срања праени од аматери и слично. Искрено, ми се свиѓа ова. Price - 60eur is smart move. Ке си се наполнат со пари првите месеци, пошо нели сите запалени по играва, ќе ја изнакупат, doesnt matter if its 10eur+ or not, i just like the game. И за месец-два ке ја смалат цената. И така, дали 1% од нас ке ја земат оригинал, така да..

За тебе не, ама за тие што ги купуваат игрите (меѓукои и јас), доста значи ова. Цената не ја намалуват, види колку е моменталната цена на MW... 2 години е стара, сеуште 50 евра на Steam. Намалена цена, а?

Ќе треба да бараме некои добри deals по онлајн ретаил сајтовите.

Џабе, и да е 10$, само заради тоа што нема dedicated сервери, не ја зимам. Имам TF2, HL2 и уште неколку игри што ми бараат Steam. Неколку кои ми бараат Impulse. Имам WoW која ми бара Battle.net. Не фала, не сакам уште еден таков сервис (infinityward.net или whatever му е името).

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
За тебе не, ама за тие што ги купуваат игрите (меѓукои и јас), доста значи ова. Цената не ја намалуват, види колку е моменталната цена на MW... 2 години е стара, сеуште 50 евра на Steam. Намалена цена, а?

Ќе треба да бараме некои добри deals по онлајн ретаил сајтовите.

Џабе, и да е 10$, само заради тоа што нема dedicated сервери, не ја зимам. Имам TF2, HL2 и уште неколку игри што ми бараат Steam. Неколку кои ми бараат Impulse. Имам WoW која ми бара Battle.net. Не фала, не сакам уште еден таков сервис (infinityward.net или whatever му е името).
Infinity Ward е developer-от на играта. Тие праат се, а Activision се полнат со пари.
А, за оригинални игри, можам да ти препорачам еден што набавува од странство, цените се доста прифатливи (јас ја купив GTA IV за 2400денари, март годинава). Игрите стигаат најкасно 2 недели по нарачката.

Kajgana Shop

На врв Bottom