Call of Duty: Modern Warfare 2

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
И како да не се нервирам кога ќе видам како некои алчни конзолаши намерно го уништуваат пазарот за PC игри?

IW веќе одговорија на петицијата - нема да има поддршка за dedicated сервери; се` ќе оди преку IW.net/Steam, како на конзолите. Причина - поедноставување на MP во корист на обичните/casual играчи (кои играат по неколку саати неделно), а на штета на вистинските играчи (кои играат по неколку саати дневно). ГЛУПОСТ. Мислам, колку е тешко сега на CoD4 или CS да кликнеш 4 пати? Е не, таа постапка била многу долга за глупите 12 годишни Американчиња, па ај ќе ја спуштиме играта на ниво на Xbox 360.

На MW2 нема да има приватни сервери, така да клановите ќе си останат на CoD 4. Matchmaking = натпревар меѓу random луѓе, при што латенцијата ќе зависи од конекцијата на host-от (1-2 мегабита), наместо од конекцијата на серверот (100 мегабита). Така да, домаќинот секогаш ќе има барем 100 ms повеќе време за реакција од останатите играчи, наместо сите да бидат на исто ниво (барем во тој поглед).

@ Фициани:
некој тип на GameSpot напиша:
When I think of mods, I don't think of servers with tweaked weapon and vehicle settings. I think of total conversion mods that are essentially entirely different games. Counter-Strike, Day Of Defeat, Team Fortress, Left 4 Dead, etc. All mods that turned into fully fledged games years down the road. That is, with the exception of Left 4 Dead which received Valve backing during it's development and went retail.
Значи, мене гајле ми е за MP, ама тоа што целосно ја отстрануваат способноста за правење нови мапи и кампањи смрди на профитерство и конзоли.. наместо да дозволат на квалитетни тимови да прават бесплатни додатоци за играта, сега IW ќе продаваат map packs/DLCs за $10-20 (нешто за што до сега се плаќаше само на Xbox 360 и PS 3).

Ееј, форсирање на неколку пати поинфериорна платформа со што уништуваат неколку заедници, само за да имаат поголема контрола и да им удоволат на дечишта со ADD. И пак ќе продадат 20 милиони копии, и пак Боби Котик ќе се тркала на пари..

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Infinity Ward е developer-от на играта. Тие праат
Не бери галје, и Infinity Ward зема пари. А тоа цена од 60$/€, е па името се плаќа.

Steam ексклузива е предност а не мана. Сите ќе имаат достигнувања (Achivements), статистика (Stats) и save games дирекно на Steam серверите. Значи одиш на било кој компјутер, влегуваш во твојот Steam акаунт, и ги имаш и снимените игри и целата статистика за твојата игра. Играта ќе ја има најверојатно и на Retail (а не само за симнување) така што ќе се инсталира прво Стим, а после играта ќе се инсталира од ДВДто.

А посветените послужувачи (dedicated servers) ги отсранија поради (пре)големиот број на пиратски сервери на кои може да се игра со пиратска копија на играва. Сега тоа е на штета и на тие што ќе ја купат, ама тоа е тоа. За мене лично не ми е важно затоа што јас CoD отсекогаш сум ја играл заради Single плеерот, не за мулти. Мулти скоро никогаш не играм.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Цццц.И активижн тргнаа по патот на парите.Во последно време пиратеријата претрпи премногу удари.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Цццц.И активижн тргнаа по патот на парите.Во последно време пиратеријата претрпи премногу удари.
Која пиратерија бе... Ццц...

Вистинските играчи се оние кои се најоштетени, оние кои плаќаат да играт на какви сервери сакат, а не тие како тебе, ти пак ќе си ја играш играта во сингл.

Не бери галје, и Infinity Ward зема пари. А тоа цена од 60$/€, е па името се плаќа.

Steam ексклузива е предност а не мана. Сите ќе имаат достигнувања (Achivements), статистика (Stats) и save games дирекно на Steam серверите. Значи одиш на било кој компјутер, влегуваш во твојот Steam акаунт, и ги имаш и снимените игри и целата статистика за твојата игра. Играта ќе ја има најверојатно и на Retail (а не само за симнување) така што ќе се инсталира прво Стим, а после играта ќе се инсталира од ДВДто.

А посветените послужувачи (dedicated servers) ги отсранија поради (пре)големиот број на пиратски сервери на кои може да се игра со пиратска копија на играва. Сега тоа е на штета и на тие што ќе ја купат, ама тоа е тоа. За мене лично не ми е важно затоа што јас CoD отсекогаш сум ја играл заради Single плеерот, не за мулти. Мулти скоро никогаш не играм.
Предност my ass... Човек, само не биди фанбој на сите во Valve. Јас сум, ама на развивачкиот тим, не на нивниот бизнис тим.

Убаво не факнаа нас Европјаните, цените ненормално високи. Серверите може во секој момент да одат во неповрат и сите игри да ги изгубаш. Не ќе можаш играта да ја играш без интернет. Мора при секое нејзино стартување таа да се верифицира.

Ја играш за сингл плеерот? Четири часа од скриптирани евенти ти се доволни за 3500 денари?

Give me a break.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Која пиратерија бе... Ццц...

Вистинските играчи се оние кои се најоштетени, оние кои плаќаат да играт на какви сервери сакат, а не тие како тебе, ти пак ќе си ја играш играта во сингл.
A мислиш дека ќе се задоволам со 3 часа играње синглплеер?Па ако ништо друго барем да може лан да се игра.

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Od ovaa igra imam samo 1 treiler videno i tolku. Ne sakam da gledam nisto za nea oti sakam da me iznenadi kako COD4 :wink:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не може. Afaik.
Не разбрав убао...ЌЕ НЕМА МОЖНОСТ ЗА LAN ИГРАЊЕ???? Ако нема, значи стварно не заебале..Како бе може у толку позната игра, толку добра игра, да нема опција лан? Стварно е чудно. Ќе ги нема сите тие lan parties, што се типични за CoD верзиите? Не ми се верува еј..Па колку и да е добра играта, ке ти се скурчи singleplayer кога-тогаш и после шо?? Зборам ако ја немаш оригинал..А 100% сум сигурен многу мал процент ке ја имаат оригинал, најмногу ради цената..

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Не разбрав убао...ЌЕ НЕМА МОЖНОСТ ЗА LAN ИГРАЊЕ???? Ако нема, значи стварно не заебале..Како бе може у толку позната игра, толку добра игра, да нема опција лан? Стварно е чудно. Ќе ги нема сите тие lan parties, што се типични за CoD верзиите? Не ми се верува еј..Па колку и да е добра играта, ке ти се скурчи singleplayer кога-тогаш и после шо?? Зборам ако ја немаш оригинал..А 100% сум сигурен многу мал процент ке ја имаат оригинал, најмногу ради цената..
Епа за тоа fail. Зачуви си ги тие 60 евра. Ќе си земаш Left4Dead 2 и ќе имаш за Starcraft 2 или WoW: Cataclysm. Барем знам оти од Valve и Blizzard добивам многу повеќе од цената што ја плаќам.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Ако не ја платиш оргинално играта нема да ја играш лан/интернет :uvo:?

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Ако не ја платиш оргинално играта нема да ја играш лан/интернет :uvo:?

Кратко и јасно: ДА!

Едноставно ќе мора да се соочиме со фактот дека ќе нема ни лан, ни dedicated servers, за тие пари подобро би ја земал L4D 2, или AC II . :smir:

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Кратко и јасно: ДА!

Едноставно ќе мора да се соочиме со фактот дека ќе нема ни лан, ни dedicated servers, за тие пари подобро би ја земал L4D 2, или AC II . :smir:
L4D 2 не ми вреди за тие пари срање е нема ни графика ни нишо(по мој вкус)...така да ја би дал 60 евра за оваа игра која уште од мај/јуни ја чекам...Али може и на втора опција која е малце безсмислена...Да почекаме месец да помине може некој што ќе ја купи ќе и стаи фулл торент со сервери и све али тешко да се надеваме на тоа...Во секој случај се разочарав од ова...:nesum:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
L4D 2 не ми вреди за тие пари срање е нема ни графика ни нишо(по мој вкус)...така да ја би дал 60 евра за оваа игра која уште од мај/јуни ја чекам...Али може и на втора опција која е малце безсмислена...Да почекаме месец да помине може некој што ќе ја купи ќе и стаи фулл торент со сервери и све али тешко да се надеваме на тоа...Во секој случај се разочарав од ова...:nesum:
Абе нормално дека ке стават торенти одма чим излезе..Ама неможе да се стават сервери во торентот, таман работа ако така се играло онлајн.. незнам што мислеше со тоа...

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Абе нормално дека ке стават торенти одма чим излезе..Ама неможе да се стават сервери во торентот, таман работа ако така се играло онлајн.. незнам што мислеше со тоа...
Ќе стаат и сервери само треба да помине време:smir:... а до тогаш ке си зееме оргиналот :):):smir:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ова е веќе fail. Добро бе ти глуп си или тренираш? (без навреда :pos:)

Какви сервери во торенти бе... :pos: немаш бирање на сервери од некоја листа, едноставно кога ќе се конектираш, се конектираш на нечиј компјутеро а не на специјализиран компјутер (ака, сервер), и конекцијата ви зависи од неговата интернет брзина. Најверојатно конектирањето до противниците (подобри, послаби) ќе зависи од achievements/stats/levels, слично како и на 3ката и 360ката како што е на некои игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom